reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kiedy moje dziecko usiądzie?

unreallove

Zaciekawiona BB
Witam wszystkich :).
Powoli zaczynam się martwić, moja córka ma już skończone 7 miesięcy, za parę dni kończy 8 i jeszcze nie siada. Próbuje się podnosić, jednak gdy ją sadzam to leci do przodu i nie potrafi utrzymać równowagi, powinnam się martwić?

reklama
Rozwiązanie
Moja teściowa chciała roczną na nocnik sadzac bo jej dzieciaki to już siedziały. A co do siadania to moja miała 5 i już siedziała ale sama usiadła później.jak miala 7 msc to byłam na bilansie i pediatra wzięła ją za rączki A ona ustala.lekarka się śmiała że szybciej pójdzie na nogi niż usiądzie.A teraz spotkałam się że znajomą dziecko 11msc siedzi ale nie siada wyszła z usg i chirurg powiedział wszystko ok.widocznie ten typ tak ma.Takze głowa do góry i tak jak piszą dziewczyny każde dziecko jest inne
No cos Ty moja ma 8 i tez nie siedzi ! Najpierw musi porzadnie zaczac raczkowac bo dziecko z pozycji raczka siada .Nie ma tak silnych miesni brzucha by zrobic to z innej pozycji.

Nie masz sie czym martwic ma jeszcze duzo czasu.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie, moja usiadła dwa dni przed skończeniem 8 miesiąca, a dwa miesiące później postawiła pierwsze kroki. Czasem dziecko robi coś później, ale nadrabia innymi umiejętnościami

Mój raczkował mając 7 miesięcy, a usiadł mając 11.

Jeśli przebieg rozwoju jest "liniowy" i nie ma regresji, to na pewno wszystko przyjdzie w swoim czasie.

Moj usiadl na 6.5 miesiaca z czworaka bo wcześniej raczkowal ;)
Sam zaczal chodzić jak mial 9 miesięcy .
A kolezanki coreczka usiadla z czworaka jak nie miala 6 miesięcy myslalam ze moj szybki ale jej to ewenement ..6 mies to juz stala xD

Ale Twoje dziecko ma jeszcze czas ;)
Zależy od dziecka.

No cos Ty moja ma 8 i tez nie siedzi ! Najpierw musi porzadnie zaczac raczkowac bo dziecko z pozycji raczka siada .Nie ma tak silnych miesni brzucha by zrobic to z innej pozycji.

A to roznie moze byc. Moja najpierw usiadla z pozycji na czworaka a miesiac pozniej zaczela raczkowac. Usiadla w 8 w 9 zaczela raczkowac. Takze Twoja autorko ma czas.

Witam wszystkich :).
Powoli zaczynam się martwić, moja córka ma już skończone 7 miesięcy, za parę dni kończy 8 i jeszcze nie siada. Próbuje się podnosić, jednak gdy ją sadzam to leci do przodu i nie potrafi utrzymać równowagi, powinnam się martwić?
Spokojnie. Mój syn miał 9 miesięcy jak pierwszy raz usiadł. I pamiętaj nie sadzaj, bo zamiast pomagac- szkodzisz.

reklama
reklama
Do góry