reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Hej kochane Dziewczyny oczekujące z niecerpliwością :) Po raz pierwszy tu jestem i widzę, że panuje tu u Was sympatyczna atmosfera,więc dołączam do grona:) Z mężusiem też bardzo chcemy już fasolunie:) Czytałam wcześniejsze posty o różnych pierwszych objawach i powiem Wam, że mam podobne- biegam do toalety dość często, piersi bolą mnie strasznie (nigdy mnie tak nie bolały), szczególnie po bokach, temperaturka rano około 37,3, i taki dziwny śluz od około dwóch tygodni...Dziewczyny kochane,a ja planowany dzień nastepnego okresu mam na 19 sierpnia dopiero...Powiedzcie mi czy mogę wcześniej zrobić teścik i czy będzie wiarygodny? Bo nie wiem czy wytrzymam...

reklama
Hej. U mnie pięc testów się myliło. W końcu odpuściłam poczekałam dwa dni i zrobiłam ostatni jaki miałam zbunkrowany w domu - clearblue - więc +/- innego wyniku nie pokazuje i nie dopatrywałam się kreseczek, cieni ccienia tylko zobaczyłam +. Siadłam i popłakałam się, jak już doszłam do siebie poleciałam na betę. Jutro idę ją powtórzyć i za tydzień znów. Objawy? Od owu ćmienie w brzuchu, pobolewanie jak na @, ciągnięcie i kłucie w jajnikach. dwa dni przed terminem @ zaczęły mnie piersi bojeć, ale ja mam tak zawsze. W dniu @ piersi jak poobijane, cała klatka piersiowa od góry do dołu jak jeden wielki siniak, no i w tym dniu podczas porządków piersze zasłabnięcie i mdłości, oblałam się zimnym potem i musiałam poleżeć. Teraz doszła niewielka zgaga, z bety i moich wspomnień wychodzi 3 tydzień.
biggrin.gif
choć boję się jeszcze cieszyć, bo rok walczyliśmy (mam PCO)
GRATULECJE OGROMNE!! :-)
jak się czujesz? na kiedy termin masz?

po raz pierwszy tutaj jestem :)
od wakacji poszlismy z mężem na spontana, nic nie licząc ale tez nie zabezpieczając się. No i właśnie mam 33dc czyli @ spóźnia się 3 dni.. Nie wiem czy już sprawdzac czy poczekac jeszcze pare dni i dopiero zrobic bete..
Ale mam jakies takie wewnętrze przeczucie że to chyba to.. ;)

kobiety pomozcie
pamietny okres mialam 18lipca
i pozniej rem0ont nie napisalam ktorego sierpnia mialam okres ale liczac co 28dni to powinnam miec gdzies 16stego sierpnia
zrobialm 5 testwo ciazowych na wszystkich 2 grube krechy
pojechalam w sobote do lekarza a ten ze nic nie widzi w prawym jajniku jest pecherzyk 14mm w lewym nic i jakiegos plynu troche i niby moze zawczesnie kazal przyjechac 27wrzesnia
wczoraj pojechala na bete prywatnie
wyszla 246,5 mlU/ml czyli ciazy brak
co o tym myslec

monika ta beta wskazuje ze ciąza jest! kto ci powiedział ze ten wynik to ze nie ciąza? :szok: wynik ponizej 5mlU/ml to brak ciązy :tak: lekarz dobrze zrobil ze kazał ci przyjsc 27 bo wtedy pewnie juz bedzie cos widac, bo teraz jest za wczesnie....

betarodzinko.png

z tego wynika ze jestes kolo 3-4tc ciąży:tak: i dlatego nic lekarz nie stwierdził.

otoz moj wynik dokladnie przepisze
tbhcg 261,83(*)<0,5(poniżej) mlU/ml (*)- w normie
tydzien ciąży brak danych
uwagi ------------
czyli moim zdaniem jak nie okreslili tygodnia cazy i wynik w normie to brak ciazy

Wiesz co idz powtórz bede ale gdzies indziej jak masz możliwość :no:
mnie sie zdaje ze z takim wynikiem ciaza jest i to na pewno.
Tylko oni niewiem jak to opisali ;/ brak slow;]

reklama
ja powiem tak. Jesli test ciazowy sie myli to zazwyczaj na niekorzysc czyli ze jesli jestes w ciazy a nie pokaze 2. kreseczek, ale jesli zrobilas 5 testow i na kazdym wyszly 2 kreski i dodatkowo masz taki wynik beta to sadze ze na pewno jestes w ciazy z tym ze na USG bylo za wczesnie. Ja bylam u ginekologa w 7 tc i przy badaniu ginekologicznym powiedzial ze bardzo slabo wyczuwalna ciaza, ale na USG juz bylo widac. Poczekaj jeszcze troszke (przynajmniej z tydzien badz 2) i idz na badanie usg zeby potwierdzic :-) zycze szczescia

Do góry