reklama
Moim zdaniem ciaza jest, robiac pierwszy test druga kreska byla baaaardzo blada a beta cos powyzej 100 trzeba bylo troche poczekac aby cos bylo widac wiec powtorz bete i idz do lekarza jak ci powiedzial.....powodzenia
monika3760
Aktywna w BB
NIE WYROBIE JAK ONI OPISUJA TE BADANIA TBHCG 261,83<0,5mlU/ml I WEZ SIE DOMYSL
dziewczyny co ja mam robic kupila 6 test zrobilam teraz chociaz pilam wczesniej kawe i 2 grube krechy a moze to od jakis skaczacych hormonow taki test wychodzi
dziewczyny co ja mam robic kupila 6 test zrobilam teraz chociaz pilam wczesniej kawe i 2 grube krechy a moze to od jakis skaczacych hormonow taki test wychodzi
alebur
Mama Miłoszka i Izuni
a mnie Monika wydaje się , że obraz Twojego badania powinien być odczytany następująco:
tbhcg 261,83(*) <0,5(poniżej) mlU/ml (*)- w normie . Czasami w wynikach wpisują normy (tzw). Prawdopodobnie Twój wynik to 261,83 , norma to dalsza część czyli : <0,5(poniżej) mlU/ml (*)- w normie (przy czym za normę uważa się wynik negatywny , czyli brak ciąży), a u Ciebie ewidentnie ciąża jest moim skromnym zdaniem. Wydaje mi się , że sam opis wyniku został przez Ciebie źle zinterpretowany. Mam nadzieję , że nie namieszałam
tbhcg 261,83(*) <0,5(poniżej) mlU/ml (*)- w normie . Czasami w wynikach wpisują normy (tzw). Prawdopodobnie Twój wynik to 261,83 , norma to dalsza część czyli : <0,5(poniżej) mlU/ml (*)- w normie (przy czym za normę uważa się wynik negatywny , czyli brak ciąży), a u Ciebie ewidentnie ciąża jest moim skromnym zdaniem. Wydaje mi się , że sam opis wyniku został przez Ciebie źle zinterpretowany. Mam nadzieję , że nie namieszałam
fikusek1988
Mama Alanka:)
jestes wciazy,beta ewidentnie wskazuje na ciaze. Do tego jak wyszly 2 krechy na tescie to nie podlega juz zadnym watpliwoscia
wynik interpretuje sie tak jak napisane wyzej
wynik interpretuje sie tak jak napisane wyzej
Kochana, dzwoń do gina, powiedz jaki wynik wyszedł, specjalistką nie jestem ale moim zdaniem jesteś w ciąży, bete robiłam ostatni raz dwa lata temu ale z tego co pamietam to taki wynik ewidentnie wskazuje na Maluszka Co wiecej 6 testow nie moze sie mylic ja jestem teraz w 8tc drugiej ciąży i moge Tobie powiedzieć że na tak wczesnym etapie jak Twój nie mozna zobaczyć niczego na usg, miałam tak samo. zaczekaj do 27 i pędz do lekarza, ale jestem pewna ze mozesz czuć się już Mamą
sylha
mama bliźniakowa
Ja się podpisuję pod powyższymi wypowiedziami!!!!!Taki wynik to napewno ciąża, a gin nie widział nic, bo to było jeszcze za wcześnie!!!!!Życzę spokojnych 9 miesięcy, a swoją drogą to Ci takiej bety zazdroszczę :-(
reklama
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Moim zdaniem na pewno jesteś w ciąży i beta na to wskazuje a to <5 itd to są tzw normy referencyjne.
Twój wynik to 246,5 mlU/ml
natomiast dalej jest napisane, że wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży.
JA wiem, że oni po prostu tak idiotycznie te normy podają i to wszystko się zlewa... Ale Twój wynik oznacza, że jestes w ciaży. W końcu jest DUŻO wyższy niż 5mIU/ml
żebym ja miała taką betę (jakąkolwiek betę dodatnią) to bym pod sufit skakała...
Twój wynik to 246,5 mlU/ml
natomiast dalej jest napisane, że wynik poniżej 5 oznacza brak ciąży.
JA wiem, że oni po prostu tak idiotycznie te normy podają i to wszystko się zlewa... Ale Twój wynik oznacza, że jestes w ciaży. W końcu jest DUŻO wyższy niż 5mIU/ml
żebym ja miała taką betę (jakąkolwiek betę dodatnią) to bym pod sufit skakała...