reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

witam

witam
dziś mam 31dc od wczoraj łeb mnie boli i boli mnie brzuch i jajnik.@ jeszcze brak.terminowo powinnam dostać dziś.
czuje się tak jak w pierwszy dzień @. staramy sie od kilku miesięcy o dziecko i na razie z marnym skutkiem.
mierzyłam jeszcze temp i wczoraj jak i dziś mam 36,7 a wczesniej miałam 36,9-37,00.
chyba nadziei nie mam co sobie robić,bo spadek temp dość znaczny....ehhh
poziomka przykro mi,że ciotka-klotka przyjdzie....
zawsze jak tempka spadnie to oznacza @??

A zmierzyłas tempke tym samym termometrem, w tym samym miejscu i o tej samej porze?

reklama
tak

zawsze mierze zaraz po przebudzeniu,w jednym miejscu
...nie moge sie nakręcać,bo zwariować można od tego

Póki nie ma @ to nadzieja jest.
Ja przed @ mialam podwyzszona tempke 37,2 i w dniu w ktorym dostalam @ mialam taka sama :D wiec z ta tempka to jest chyba roznie :D
Trzymam kciuki za 2 kreseczki ;p
i witam u nas :p

zaczelam czytać pierwsze kilka stron tego wątku i tam pieknie taka dziewczyna napisala,że "dziecka nie mozna zaplanować,ono wybiera moment kiedy ma się zjawic"
więc tej wersji się będę trzymać,widocznie u mnie jeszcze nie odpowiedni czas:/

Witam nowa staraczke w naszym skromnym gronie:-)
Co do temki to roznie bywa mi w ostatnim cyklu 2 dni przed @ temka spadla a teraz nie mierze zeby sie nie stresowac;-)

poziomkibardzo mi przykro:wściekła/y: ale pamietaj wszytskie mialysmy wyluzowac..wiec tez o tym pamietaj...dzidzia przyjdzie napewno tylko w swoim czasie;-) ja zyje na kompletnym luzie narazie mi sie to udaje...wiesz ze trzymam mocno za Ciebie kciuki;-)

a ja sie rozchorowalam na calego wiec temperatura mi nie spada szkoda ze nie z powodu ciazy heheheh a najgorsze to jest to ze pracowac musze zamiast sie grzac w łozeczkuu:zawstydzona/y: i jak mi przezierbmbienie przejdzie to wybieram sie na badanie krwi i moczu i do gina...a pozniej do ortopedy:O bo rozmawialam z jednym znajomym lekarzem mowilam mu o swoich dolegliwosciach z kregoslupem co wam mowilam jak mnie boli na dole i puchnie i on powiedzial ze to moze byc zapalenie miednicy czy cos takiego i to moze doprowadzic do bezplodnosci:baffled: wiec trooche mnie podlamal...

Witam nowa staraczke w naszym skromnym gronie:-)
Co do temki to roznie bywa mi w ostatnim cyklu 2 dni przed @ temka spadla a teraz nie mierze zeby sie nie stresowac;-)

poziomkibardzo mi przykro:wściekła/y: ale pamietaj wszytskie mialysmy wyluzowac..wiec tez o tym pamietaj...dzidzia przyjdzie napewno tylko w swoim czasie;-) ja zyje na kompletnym luzie narazie mi sie to udaje...wiesz ze trzymam mocno za Ciebie kciuki;-)

a ja sie rozchorowalam na calego wiec temperatura mi nie spada szkoda ze nie z powodu ciazy heheheh a najgorsze to jest to ze pracowac musze zamiast sie grzac w łozeczkuu:zawstydzona/y: i jak mi przezierbmbienie przejdzie to wybieram sie na badanie krwi i moczu i do gina...a pozniej do ortopedy:O bo rozmawialam z jednym znajomym lekarzem mowilam mu o swoich dolegliwosciach z kregoslupem co wam mowilam jak mnie boli na dole i puchnie i on powiedzial ze to moze byc zapalenie miednicy czy cos takiego i to moze doprowadzic do bezplodnosci:baffled: wiec trooche mnie podlamal...
karolciak zbadaj się szybciutko!!!
Witam nową staraczke:-) A u mnie @ narazie się nie rozkręciła:eek:

karolciak zbadaj się szybciutko!!!
Witam nową staraczke:-) A u mnie @ narazie się nie rozkręciła:eek:

ale pamiętmże w poprzednim cyklu też jakoś tak dziwnie miałaś że @ rozkręcała się parę dni nie? a wyobraźcie sobie że moja @ się już skończyła:szok: w przeciwieństwie do poprzedniej była mega obfita i intensywna ale trawała tylko 2 dni:szok: nie wiem co z tym robić:-(
witam nowe staraczki i zapraszam na wspólne pogaduchy jak widać o wszystkim:-)

ale pamiętmże w poprzednim cyklu też jakoś tak dziwnie miałaś że @ rozkręcała się parę dni nie? a wyobraźcie sobie że moja @ się już skończyła:szok: w przeciwieństwie do poprzedniej była mega obfita i intensywna ale trawała tylko 2 dni:szok: nie wiem co z tym robić:-(

Tylko teraz miałam już 3 dni plamienia a dzisiaj poleciało i dalej nic:szok:
Dzsiaj ok 18 poczułam się gorzej i miałam 37,3:eek:

MNie sie kiedys przytrafila taka dziwna sytuacja ze mialam 3 dni @ potem 2 dni cisza a potem znowu 3 dni @ :D Ja juz przezylam wszystkie mozliwe anomalie zwiazane z @ :D

Tylko teraz miałam już 3 dni plamienia a dzisiaj poleciało i dalej nic:szok:
Dzsiaj ok 18 poczułam się gorzej i miałam 37,3:eek:

poziomki a moze Ci sie cos poprzestawialo z okresem, i masz teraz krotsze @.
NIe wiem, mnie sie tez zdarzaly @ ktore trwaly po 3 dni i nic sie nie dzialo.
Idz w koncu prywatnie do ginka bo kiedy widze jak sie meczysz miedzy tymi wizytami wszystkimi to mnie tez szlag trafia ;)

reklama
Witajcie, czytam Was długo i wkoncu ja sie juz mogę dopisać do staraczek.... ja jestem po odstawieniu tabletek i po okresie z odstawienia zaczeliśmy szaleleć znaczy w 12dc i od tamtego czasu mierzę temp. ok 36,9-37,00 w pochwie dziś jest 36,8 nie wiem juz sama kochamy się prawie codziennie czasami co 2 dni niby boli brzuch, jajniki testy owu nic nie wykazują mi... ech głupieje ale dziś idę do lekarza zobaczymy co powie. Dziś też robiłam test----- negatyw:-( ale to niby 25dc więc moze na teścik <z allegro paskowy> zawcześnie... głupieje..nawet nie wiem jaki mam normalny cykl. Czytam tyle ze po tabsach inne kobietki od razu zachodzą ojj obym i ja należała do nich. Nie chcę sie nakrecać ale piersi sie troszkę powiększyły są cieższe.. ale nie bolą, ból jajników i bolał mnie troszki brzuch na dole i głowa od kilku dni non stop takie odurzenie... echh oby to nie był wymysł. Kończę swój wywód i 3mam kciuki za Was!!! Oby Wam się udało! a Dzis nappiszę o wizycie u gina jeśli to Was będzie inter..... Papatki

Do góry