reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Marcie gratuluje fasolki!! -
choc szczerze mowiac na twoim miejscu sprobowalabym zastestowac jeszcze za kilka dni... jesli chodzi o test Quik View mam zle doswiadczenie ...Robilam ten test ze 2 cykle temu i wyszla slaba keseczka cieszylam sie jak dziecko ale po kilku dniach juz inny test pokazl ale tylko jedna ;-((( na innych forach dziewczyny pisza ze mialy podobne historie z tym testem.

LANA glowa do gory bedzie dobrze!!!

Ja mam dzis 13 dzien po owulacji i nie wiem dlaczego juz zaczelam juz plamic....Do tego bole @ i fatalne samopoczucie psychicznie bo mialam taka nadzieje..;-(((((

A!!! I jeszcze znalazlam odpowiedz na pytanie o implantacje.

Implantacja zaczyna sie od momentu, gdy pozbawiona oslonki przejrzystrej blastocysta zblizy sie do endometrirum i komorki trofolastyczne swymi kosmkami polacza sie z mikrokosmkami komorek nablonka blony sluzowej macicy. Zagniezdzanie zrozpoczyna sie wtedy gdy blasctycysta ma najprawdopodobniej piec i pol do szesciu dni (wczesna implantacja). Prawidlowym miejscem implantacyjnym jest gorna sciana trzonu macicy.........Okolo 11-12 dnia blastocysta jest calkowicie zatopiona w warstwie zbitej endometrium, a w miejscu jej wnikniecia powstaje skrzep krwi, ktory wkrotce zostaje pokrytyy przez nablonek. W trym okresie u niektorych kobiet pojawia sie krwawienie, ktore nazywa sie kwawieniem implantacyjnym..

Dzięki za dobre słówko. Trochę za wcześnie zatestowałam ale chciałam widzieć czy mogę sobie coś zaaplikować na te moje złe samopoczucie. A tu taka niespodzianka!!!Powtórzę test za klika dni i mam nadzieję, że winik będzie taki sam tylko lepiej widoczny ;D.
Lana chciałam Ci powiedzieć, że bardzo mi przykro ale głowa do góry. Jak widzisz worek z fasolkami rozsypał się na dobre i napewno każdą z nas obdzieli sprawiedliwie. Korzystając z okazji chciałam wszystkim przyszłym mamusiom pogratulować fasoleczek z całego serducha :D a wszystkim starającym się kobitkom jak najszybszego zaciążenia. Rozmnażajmy sie!!! : ::) Ja moja radość trzymam jeszcze na wodzy. W życiu różnie to bywa...Całuski  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Czesc dziewczyny, widze, ze coraz wiecej testujacych i niepewnych swego stanu :)

Ja tez ciagle jeszcze nie wiem, @ na razie nie ma a temperatura nie spada. Chyba jutro zatestuje. Moj mezczyzna nie wierzy, ze to dzidzia, wiec tylko testem mu udowodnie. Ale powiem szczerze zaczelam miec watpliwosci... zoladek juz sie nie daje tak we znaki, piersi niby wielkie ale nie bola.. moze to wszystko przez stres egaminacyjny...sama nie wiem. Ale tez mam tak jakby ciagle mokro, ze wydaje mi sie ze to juz @ przyszla i biegam ciagle do lazienki sprawdzic i sluz tez bialy...hmmm.. Ale pewnie okaze sie tak jak u LANY.

ELZBIETKO, wlasciwie to nie staralismy sie... :) Ja niedawno odstawilam hormony i mielismy plan, zeby jeszcze poczekac, ale jakos tak wyszlo. Mam tylko nadzieje, ze jesli to dzidzia daje o sobie znac to nic jej(albo im ;D ) przez hormony nie bedzie.

W kazdym razie zawczasu przesylam fluidki, a jutro sie okaze czy prawdziwe czy urojone ;)

LANA slonko przykro mi ze nie wyszlo jak bysmy wszyscy chcieli :( mam nadzieje jednak ze niebawem bedzie tak jak "byc powinno":) czego Ci zycze :) bo nie ma nic piekniejszego jak fasolka u osoby ktora tak bardzo jej pragnie :)

Marcia trzymam kciuki abys za 2-3 dni zobaczyla II na tescie :)

Tekla testuj testuj - czekamy z niecierpliwoscia na wyniki :) trzymam piastki :)

Implantacja zaczyna sie od momentu, gdy pozbawiona oslonki przejrzystrej blastocysta zblizy sie do endometrirum i komorki trofolastyczne swymi kosmkami polacza sie z mikrokosmkami komorek nablonka blony sluzowej macicy. Zagniezdzanie zrozpoczyna sie wtedy gdy blasctycysta ma najprawdopodobniej piec i pol do szesciu dni (wczesna implantacja). Prawidlowym miejscem implantacyjnym jest gorna sciana trzonu macicy.........Okolo 11-12 dnia blastocysta jest calkowicie zatopiona w warstwie zbitej endometrium, a w miejscu jej wnikniecia powstaje skrzep krwi, ktory wkrotce zostaje pokrytyy przez nablonek. W trym okresie u niektorych kobiet pojawia sie krwawienie, ktore nazywa sie kwawieniem implantacyjnym..

to wlasnie o tym endometrium mowila mi pani doktor!!!moze jednak sie uda skoro je mam??!!

niestety...wlasnie dostalam strasznych skurczy i boli...polal sie potok krwi...boli niesamowicie...strasznie zle sie czuje wiec ide sie klasc...teraz dopiero poczulam ze stracilam moja fasolke...i ciesze sie jedynie z tego ze teraz... a nie jak dawniej...tak mi przykro...jeszcze raz wam dziekuje...i mojemu ukochanemu mezykowi...ze byliscie i mysleliscie!!caluje!!i sciskam!!

Lilith-serduszko jest mi tak przykro,że nie wiem jak to wyrazić :( -popłyneły mi łezki.Odpoczywaj teraz skarbie-następnym razem napewno się uda-modle się za to.Jesteśmy z Tobą.

reklama
Do góry