reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

dzieki dziewczyny za odpowiedz..z testem wstrzymam sie do pon...nie chce robic sobei zbytnich nadzieji,bow sumie jestem w kropce ani na 100%ciaza ani na 100%brak ciazy przez ten test ehh...wolalabym to pierewsze rozwiazanie:pPP
Ja też robię test w poniedziałek:-) O ile wredna @ nie przyjdzie wcześniej...

reklama
Witam wszystkie Panie i gratuluję serdecznie przyszłym mamusiom:-)
Jestem właśnie w momencie, w którym zastanawiam się, czy objawy, które obserwuję to objawy typowo po-owulacyjne, czy też może ciąża:zawstydzona/y:
Kilka dni PO;-) moje piersi powiększyły się (nigdy tak wcześnie się nie powiększały) i są tkliwe i wyglądają trochę inaczej-jakby były bardziej pełne i czasami kłują.
Czasami kłuje też pochwa:confused: (ale to nie infekcja, pierwszy raz coś takiego mam- nie piszę, że to objaw, ale dziwna sprawa:-p)
Dzisiaj poszłam za przykładem wypowiadających się tutaj kobietek i zajrzałam:zawstydzona/y: a tam pełnooooo(naprawdę!) gęstego, białego śluzu..Mleczno-białego...Ale sino tam raczej nie jest,chociaż trudno mi orzec bo rzadko tam zaglądam;-) Raczej jest mocno zaróżowiona z lekkim może niesprecyzowanym odcieniem:-p
Mam nadzieję, że nie wyśmiejecie moich wątpliwości :-)

Witaj :-) Oczywiscie ze nikt Cie nie wysmieje !!! Przeciez ja wczoraj tez sobie tam zajrzalam :-D:-p Ja juz w sumie to nie wiem jaki mam kolorek, w kazdym razie jest bardzo ciemny... Objawy ktore opisujesz moga byc oczywiscie ciazowe i bede trzymala kciuki aby tak wlasnie bylo :tak: Dodatkowo sluz ktory opisujesz jest baaardzo dobra oznaka :-):-):-)

Lenka, moje gratulacje! Dbaj o siebie i dzidzię!
Albo mi się wydaje, albo w lutym rzeczywiście pojawiło się mnóstwo fasolek:-) Czyżby tak się nam udzielił walentynkowy nastrój i nasze prośby o fasolki zostały wysłuchane?

Ojjjjj, tez zauwazylam ta tendencje wzrostowa w lutym :tak: Byc moze ze walentynki zrobily swoje (hihihihihi) :rofl2:

Ja też robię test w poniedziałek:-) O ile wredna @ nie przyjdzie wcześniej...

Nicole trzymam kciki aby tescik wyszedl z upragnionym wynikiem !!! :tak::tak::tak:

cześć dziewczyny:-)
Lenka - Ogromne gratulacje!!!! Bardzo się cieszę:-)

Co do lutowych fasolek - to taka super optymistyczna sprawa:)
Ale ale.... w marcu ma ich nie być mniej tylko jeszcze więcej, oczywiście razem z moją:happy:

Marudka, pamiętaj - to nie jest miejsce gdzie ktoś się z kogoś wyśmiewa!!! Wręcz przeciwnie, my się wspieramy nawet w wyszukiwaniu nieprawdopodobnych czasem objawów;-)

lenka ja jestem w 5tygodniu czyli prawie tak jak ty i bardzo sie boje bo z pierwszo ciozo stalo sie jak zle.ale teraz musze byc dobrej nadzieji a wszystko bendzie oki:-)pozdrawiam

gosia8422 na pewno wszystko bedzie dobrze, zobaczysz :tak:

Kurcze dziewczyny, ja sie dzis kiepsko czuje a mam jeszcze tydzien do terminu @. Od rana kreci mi sie w glowie, brzuch mnie pobolewa... No i sluz leci... I czuje ze temperature mam wyzsza...

Gosia u mnie pierwsza ciąża też się źle skonczyłam i boję się żeby teraz wszystko było dobrze ale uspokoje się chociaż troche jak ujrzę bijące tetno u dzidziusia. trzy długie tygodnie teraz do kolejnego usg.Ale biore duphaston na podtrzymanie ciaży więc może tym razem się uda. Trzymam kciuki za Twoja ciąże:-)pozdrawiam

Laura co do objawów to tylko bardziej bolały niż zwykle przed okresem. No i jeszcze pojawiła się mi taka przebarwiona pionowa kreska od spojenia łonowego do pepka:-)

reklama
oczywiście piersi bardziej bolały:-)poza tym nie mam mdłości ani nic takiego. I brzuszek bolał normalnie tak jak na okres a okres się nie pojawił.pierwszy test zrobiłampiec dni przed okresem i wyszedł bladziutki drugi po terminie okresu już troszke bardziej wyraźny:-)

Do góry