reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Cześć dziewczyny:-)
A u mnie ból brzucha od wczoraj ,(teraz troche złagodniał):dry:. Powinnam się w no-spe zaopatrzyć:-).
Jest mi niedobrze i kręci mi sie w głowie-bajka:dry:
Wczoraj pani w sklepie powiedziała że marnie wyglądam
A co tam w szerokim świecie??

reklama
kule mele ten twój poprzedni pościk to jakby o mnie;-) jutro kupuje test- ten bobo test jest czuły tak?? a propo zawrotów głowy to ja dziś dwa razy tak miałam że myślałam, że zemdleje:szok: ale tak w myślach zwalam to na upał (mam teraz nową taktykę;-): wypieram wszelkie "ciążowe" objawy, żeby w przypadku ewentualnych dwóch kreseczek być bardziej zdziwiona, a jak nie wyjdą to żeby mniej bolało). Czasami żałuje, że się na początku zabezpieczałam i poprostu nie wpadłam bo te stranie się celowe to ciężka sprawa;-):baffled:

Ja bym już dawno w aptece była:-D.
Jak wyjdzie Ci pozytywny test to zrób od razu bhcg i następnego dnia powtórz ,żeby sprawdzić czy maluch się dobrze rozwija.Przez plamienie myśle że lekarz zaleciłby to samo :tak:
Przespałam się i troche lepiej się czuję,ale w zamian jest mi strasznie duszno:dry:
Kurcze mam kosmiczne zatwardzenie od tygodnia i nic nie pomaga,nawet kawa rano nie działa:baffled:

Ostatnia edycja:
Dzięki za rady:-) wiesz co ja też jestem ciekawa ale tak bardzo sie boje rozczarowania, że odwlekam tan moment:-( no poziomki powiem ci, że jak nie fasolka to nie wiem co innego może u Ciebie być bo objawy masz książkowe:-)

Mam nadzieję:-) jutro kupie test i zrobie we wtorek rano.
Nie dziwie się że odwlekasz,ja jestem bardziej niecierpliwa:-D
Do moich objawów dodam jeszcze zgage:dry:

zrobiłam właśnie test i jedna krecha:-( nie wiem o co chodzi bo chyba tego jak się czuje sobie nie wymyśliłam:szok: wiecie co ja juz cała głupia z tego jestem!!! Moje ciało chyba nigdy nie robiło mnie aż tak w konia!! Czy to, że dziś rano o mało nie zwymiotowałam na widok kanapki też sobie wymyśliłam.? Ale ja jestem juz wściekła:wściekła/y: a jak wy się czujecie dziewczyny??

hej laseczki. ja mialam sobie odpoczac w weekend w gorach. ale sie nie dalo czulam sie fatalnie mam jakies uczulenie i kichalam non stop wszyscy mysleli ze jestem chora a ja sie wogole nie czuje jak chora.. a cala rodzinka mi trula ze im sie nie podobam ze zle wygladam blada jak sciana jestem...a ja chodzilam i sie krecilam bo nie wiedzialam co ze soba zrobic brzuch mnie bolal w glowie sie krecilo i mi nie dobrze bylo ze masakra ale nic nikomu nie mowilam ze to moze fasolinka bo nie chce narazie:) tylko Wy wiecie jakie podejrzenia mam. Dzisiaj sie wcale lepiej nie czuje. A nawet moja ciocia wczoraj stwierdzila ze moze w ciazy jestem..a moja mama mowi zmierz temperatute a ja 37,5 a onha mi aspiryne:szok: a ja sie bronilam jak lwica bo mojej fasolince chciala zaszkodzic:szok: bylam slaba strasznie i dzisiaj jest wcale nie lepiej. kuzynka mi powiedziala ze mam piersi jak dzwony heheh fakt w staniki sie swoje nie mieszcze:O ale mam nadzieje ze sie nie nakrecam czekac do piatku trzeba zadnych testow nie robie bo czuje sie jak w ciazy a jak nie jestem to przynajmniej jeszcze troche sie tym stanem naciesze:-(

Cześć dziewczyny:-)
Kamia szoruj do lekarza:tak:,ja jutro ide bez względu na wynik testu,moje ciało mówi tak zobaczymy co na to gin.
Karolciak ,moje piersi też się nie mieszczą w staniku:-).
Cały dzień jade na nospie tak mnie brzuch boli i jestem nieprzytomna:baffled:
Zgaga mnie męczy okrutnie :dry:

reklama
byłam dziś u mojej gin i niestety okazało się, ze fasolki nie ma:-( ale naprawdę fajnie ze mną podgadała, dała parę ciekawych rad jak wyluzować a jak usłyszała, że korzystałam z testów owulacyjnych to skwitowała to tak: "proszę pani 20 latki nie muszą kochać się na zawołanie z testem w jednym ręku a termometrem w drugim. proszę nie robić mężowi ciśnienia (;-)) a samej wrzucić na luz i na pewno się uda. Z doświadczenia wiem, że kiedy kobiety zaczynają starać się od dziecko to zaraz zaczynają się problemy z cyklem itp. a tak wcześniej nawet nie zauważają, że mają cykl tdt." trochę mi dała do myślenia więc zaczynam nowy etap: SPOKOJNEGO (akurat) SPONTANICZNEGO (no może) WYLUZOWANEGO (to będzie najtrudniejsze) starania się o dzidziusia:-) od dziś KONIEC z nerwowym oczekiwaniem (wiem, że długo nie wytrzymam;-)) karolciak22 jak widzę cała rodzinka zgodnie zauważa pewne zmiany;-) więc wiesz jak powiadają :miliony nie mogą się mylić:-) poziomki daj jutro koniecznie znać co ci powiedział lekarz:-)

Do góry