reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witam moje drogie Panie;)przez ost czas przechodzilam wiele badan...i niestety....wszystkie moje proby zajscia w ciaze konczyly sie fiaskiem...badania otworzyly mi oczy...piszac to mam lzy w oczach.....niestey jestem bezplodna...w wieku 19lat....moje zycie sie zawalilo...razem z chlopakiem przyezywamy ciezki okres w naszym zyciu....tak bardzo sie ciesze ze wam sie udaje:)kocham was i wasze maluszki:*:*dziekuje za ta strone;*
witaj to juz jest stwierdzone na 100%? jestes mloda nie poddawaj sie idz dalej do lekarzy sprawdz u innych lekarzy !daj znac tulam cie kochana miej nadzieje

reklama
Właśnie się zabierałam do opisania moich objawów bo podejrzewałam ciążę a tu nagle... @. Aż się popłakałam :( Mam bardzo nabrzmiałe i ciężkie piersi i widoczne żyłki czego nigdy wcześniej nie zaobserwowałam u siebie. Wczoraj zawroty głowy i bóle brzucha, wcześniej ból lewego jajnika a jeszcze wcześniej zmienne nastroje (mało nie pobiłam swojego chłopaka a poszło o jakąś drobnostkę). I już się zaczęłam wkręcać a tu taka niespodzianka :/ ehhh aż szkoda gadać :(

Witam!
Mam takie pytanko. Ostatni okres miałam 26 maja i z wyliczeń wychodziło, ze dni płodne powinny być ok 12 czerwca(cykl ok 31 dniowy), jednak testy owulacyjne wskazały ok 15 czerwca. I tu pojawia sie moje pytanko: czy w związku z tym @ mogę się spodziewać w sobotę 26 czerwca czy jeżeli dni płodne się przesunęły to on też się przesunie? Dodam, że to drugi cykl starań i od jakiś 3,4 dni pobolewa mnie podbrzusze i okolice krzyża i nerek, mam zawroty głowy i ciągłe zmęczenie ale wiem wiem to może być też na @;-) pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia:-)

Jeżeli przesuwa sie owulacja to wydłuza sie tez cyk - a to dlatego, ze faza lutealna (czyli ta po owulacji) ma względnie te samą długość dni, przesuwa sie jedynie pierwsza faza cyklu ta przed owulacją i od tej fazy tak naprawdę zależy długość naszego cyklu!!!!

Witam!
Mam takie pytanko. Ostatni okres miałam 26 maja i z wyliczeń wychodziło, ze dni płodne powinny być ok 12 czerwca(cykl ok 31 dniowy), jednak testy owulacyjne wskazały ok 15 czerwca. I tu pojawia sie moje pytanko: czy w związku z tym @ mogę się spodziewać w sobotę 26 czerwca czy jeżeli dni płodne się przesunęły to on też się przesunie? Dodam, że to drugi cykl starań i od jakiś 3,4 dni pobolewa mnie podbrzusze i okolice krzyża i nerek, mam zawroty głowy i ciągłe zmęczenie ale wiem wiem to może być też na @;-) pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia:-)

dlugosc cyklu zalezy zazwyczaj od pierwszej fazy cyklu czyli tej przed owulacją.. druga zazwyczaj jest stala i w wiekszosci przypadkow jej dlugosc to 14 dni czyli @ powinnas dostac 30czerwca-1 lipca (15-16 owu plus 14 faza lutealna i na nastepny dzien @)

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Dzięki Wam nie będe się nie potrzebnie wkręcać jak później dostanę @.(chociaż wolałabym nie;-)) jesteście kochane:-) buziaki potem dam znać co tam się wykluło;-)

Cześć dziewczyny :biggrin2::-)
Opisywałam moją sytuację na innym wątku, ale nikt mi nie odpisał :-( Sprawa wygląda następująco: 20.06 kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie zdążył "wyciągnąć".. Prawie wszystko zostało we mnie.. Wiem, że kalendarzyki są bardzo mylne, ale jakbym nie liczyła zawsze wychodzi, że dziś mam dzień płodny.. :-( Niedługo planujemy zaręczyny..
No i tak się właśnie zastanawiam, czy jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży? Wiem, że nikt mi nie powie tego na pewno (zostaje tylko czekanie do terminu @), ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was zaszła w ciąże przy niepełnym stosunku..? Dziękuję z góry za odpowiedzi :*

Cześć dziewczyny :biggrin2::-)
Opisywałam moją sytuację na innym wątku, ale nikt mi nie odpisał :-( Sprawa wygląda następująco: 20.06 kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i nie zdążył "wyciągnąć".. Prawie wszystko zostało we mnie.. Wiem, że kalendarzyki są bardzo mylne, ale jakbym nie liczyła zawsze wychodzi, że dziś mam dzień płodny.. :-( Niedługo planujemy zaręczyny..
No i tak się właśnie zastanawiam, czy jest bardzo duże prawdopodobieństwo ciąży? Wiem, że nikt mi nie powie tego na pewno (zostaje tylko czekanie do terminu @), ale chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was zaszła w ciąże przy niepełnym stosunku..? Dziękuję z góry za odpowiedzi :*
Moim zdaniem jesli jednak skoczyl w srodku i wiekszosc tam zostala to byl to pelny stosunek. Wiec jak najbardziej jest mozliwosc ciazy.

Witam moje drogie Panie;)przez ost czas przechodzilam wiele badan...i niestety....wszystkie moje proby zajscia w ciaze konczyly sie fiaskiem...badania otworzyly mi oczy...piszac to mam lzy w oczach.....niestey jestem bezplodna...w wieku 19lat....moje zycie sie zawalilo...razem z chlopakiem przyezywamy ciezki okres w naszym zyciu....tak bardzo sie ciesze ze wam sie udaje:)kocham was i wasze maluszki:*:*dziekuje za ta strone;*
mi lekarze powiedzieli że moje jajeczka nie pękają i na bank naturalnie nie zajdę w ciąze tylko invitro a co jak się okazuje pomylili się, więc radze popytać jeszcze innych lekarzy i wierzyć że to nie prawda!! i że kiedyś bedziesz mamusią!!

Witam wszystkich!Zastanawiam się czy jestem w ciąży.Właściwie powinnam dostać @ za 1.5 tygodnia,ale dosłownie czuje, że to może być to.W zeszłym miesiącu @ spóźnił mi się prawie tydzień.Potem zaczęłam odczuwać kłucie w jajnikach, zmiany nastroju, mdłości .. nie raz mi coś zaszkodziło.Czasami jak leże na brzuchu też mi jest nie dobrze.Jak coś robię to czasami mi się zakręci w głowie.W nocy nie umie spać,a jak w końcu uda mi się zasnąć to i tak co chwile się budze.No i mam większy apetyt niż miałam.Wcześniej jadłam 3 a nawet bywało ze 2 raz dziennie.Teraz jem co chwile, średnio co 2 godziny bo po prostu głodnieje.Myślicie, że może być to ciąża??Z testem narazie poczekam.Zobaczymy czy 4.07 dostane @.Czekam na odpowiedz i z góry dziękuję.Pozdrawiam.

reklama
w I trymestrze apetyt wcale nnie jest duzo wiekszy tymbardziej ze wtedy jak teraz u Ciebie jajeczko jesli nawet zapłodnione podrozuje przez jajowod do macicy, nie mozesz sie tak tez nastawiac troche wiecej luzu, spij sobie spokojnie co ma byc to bedzie:) trzymam kciuki za 2 krechy

Do góry