reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Czytajac to mialam wrazenie ze opisujesz moja sytuacje. Ja coraz bardziej zastanawiam sie czy na bete nie isc. Tylko czekam na @. Ma przyjsc jutro. Jak nie bedzie to ide na bete. Podobno przy anty testy ciazowe takie domowe czesciej maja oszukane wyniki. A jakie tabletki bierzesz?

Brałam Stediril 30. Skończyłam w piątek i czekam na krwawienie.. Daj znać czy Ty dostałaś :)

Wiecie co dziewczyny, napisze jeszcze o mnie. Nawiaze do tematu jak szybko mozna wykonac test. W moim przypadku ja zrobilam 5 dni przed spodziewana @. Zrobilam test, ktory mogl byc juz wykonany w tym czasie. Poniewaz byla to dzidzia planowana nie moglam sie doczekac wyniku starania i zrobilam ten test tak wczesnie. I juz wtedy wyszla mi balada druga kreska. Poniewaz mieszkam w Anglii tu nie robi sie badan na bete musialam tylko pocieszyc sie testami. Tak na wszelki wypadek zrobilam jeszcze test w dniu spodziewnej (ktora nie przyszla) i takze wyszlo mi ze jestem w ciazy. Lekarz powiedzial mi ze te testy nowej generacji sa juz bardzo czule wiec jesli wyjdzie druga kreska to jest duze prawdopodobienstwo ciazy... no ale kto tam wie... wiem dziewczyny ze latwo jest mowic aby czekac do spodziewanej @ bo tak bardzo chce sie zobaczyc te dwie kreski i jesli chcecie to robcie testy, przeciez to nic nie szkodzi a niespodzianka moze was wtedy wczesniej zaskoczyc :)
zycze Wam wszystkim abyscie tak jak ja cieszyly sie widokiem dwoch kreseczek :)

Zgadzam się - nic nie szkodzi robić te testy, zwłaszcza, że za granicą jakoś nie jest łatwo o betę... :baffled: Póki co to w moim przypadku jedyna możliwość sprawdzenia, czy jestem w ciąży... A Tobie gratuluję! :-)

przeprasam że tak marudzę ale panikuję już, rok temu na tym etapie było już po dzidzi, a więc pytanie brzmi: jak długo powinny boleć piersi na początku? bo ja mam wrażenie że mnie momentami przestaja i już się boje że tez po temacie ;( prosze powiedzcie coś krzepiącego ...
monaadams trzymam kciuki by wszystko poszło jak po maśle i bez problemów :)
pozdrawiam

Brałam Stediril 30. Skończyłam w piątek i czekam na krwawienie.. Daj znać czy Ty dostałaś :)

Ja biore Cilest. Niestety przyszla @ chociaz mozno zawiedziona nie jestem bo wiedzialam ze ciaza jest niemozliwa. Szkoda troche ale chce miec dzidzie tak jak z mezem zaplanowalismy. Ja pewnie znowu mam torbiel bo ona przy hormonach daje podobne objawy.

przeprasam że tak marudzę ale panikuję już, rok temu na tym etapie było już po dzidzi, a więc pytanie brzmi: jak długo powinny boleć piersi na początku? bo ja mam wrażenie że mnie momentami przestaja i już się boje że tez po temacie ;( prosze powiedzcie coś krzepiącego ...
SLOMIANA WODWA- slonko kochane-wiem jak to jest tak sie wsluchiwac w siebie i szukac sygnalow ze wszystko jest dobrze:tak:jesli chodzi o piersi to ja w ciazy z Zuza nie czulam piersi wogole-byly powiekszone i to wszystko-zadnych boli,tkliwosci,mrowienia-NIC a w ciazy z synem czulam mrowieni kilka dni po owulce i potem zrobily mi sie bordowe brodawki i pomyslalam,zeby zrobic tes i 2 krechy a potem to samo co przy Zuzi-nie bolaly tylko sie powiekszyly,wiec moja droga mamusiu:nie stresuj sie ,ciesz sie swoim stanem i czekaj do wizyty i daj mam znac:tak:kazda kobieta ma inne dolegliwosci o roznym nasileniu-wiesz co Ci najbardziej pomoze????Pozytywne nastawienie:tak:i wiara,ze musi byc dobrze-mi to pomoglo a tez pierwsza dzidzie stracilam...najlepiej bedzie jak juz poczujesz ruchy(18-20 t.c) ja tak mialam,ze jak za dlugo bylo cicho to glaskalam sie po brzuszku albo wypilam cos slodkiego i od razu byly kopniaczki i bylam spokojna-tak wiec spokoju zycze,ale jak masz watpliwosci to pisz-pomozemy:tak:poglaszcz sie po brzuszku i wyslij troche fluidkow ciazowych:-);-)

dziewczyny jestem po wizycie u lekarza potwierdził zdrowa ciąże dzidzia ma 12,5 mm:) dał mi luteiną zapobiegawczo myslicie że to nie szkodzi dziecku?

reklama
Dzięki mama05 dobrze że takie forum jest bo szybko człowieka z niepewności wyciąga. I oczywiście posyłam fluidki ciążowe &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Byście chcące zajść pozachodziły w upragniąna ciążę. Fajnie masz że masz już dwójeczkę... ja jak byłam w szkole sreniej myslałam by miec 3 w życiu nie pomyslałabym że będę miała aż takie problemy no ale już powiedziałam dzidzi że ma rosnąć wysyłać mi sygnały na co ma ochote i.. jem kiwi :D hihi:-D:-D

Do góry