reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

mary-beth,Aniaa87-przykro mi slonka ,ze testy negatywne:sorry2:ale nie ma co-trzeba poczekac do dni plodnych i znowu dzialac:tak:ja zaczynam od 7 czerwca wiec juz wkrotce bede prosila o kciuki:tak:a tymczasem trzymam za Was i tule.dopiero odpalilam kompa bo caly weekend rodzinnie i slonecznie spedzilismy i nie bylo kiedy kompa wlaczyc,ale taki odpoczynek od klikania tez sie przyda a teraz nadrabiam.PALLISSA- pozdrawiam i staraj sie staraj!!:-D

reklama
Witam :)
Jestem tu nowa, ale od pewnego czasu Was podczytuję ;) Co prawda nie staram się o dzidzie, jednak mam podejrzenia, że mogę być w ciąży. Otóż od stycznia biorę tabl antyk (miałam małą torbiel na jajniku), gdzieś pod koniec 3 opk zaczęłam mieć mdłości, zawroty głowy (raz zasłabłam w kościele), bóle głowy, a od niedawna zaczęły boleć mnie jajniki. Dziś mierzyłam temp i mam 37.1. Nie przejmowałam się tym, bo pomyślałam, że to są skutki uboczne tabl. W pon przypomniałam sobie jednak, że jakiś czas temu miałam przez 4 dni bardzo ostrą biegunkę, więc tabl mogły się nie wchłonąć. Robiłam w pon i we wtorek testy, ale wyszły negatywnie. Dodam również, że między 3, a 4 opk dostałam krwawienie, ale trwało zaledwie 3 dni, a zazwyczaj jest 6-7 dni.. Wstyd się przyznać, ale nie obserwowałam śluzu i nie znam się za bardzo na tym.. Zauważyłam, że ostatnio mam mleczny, niezbyt ciągnący się i nie jest go dużo. Czy w czasie przyjmowania tabl antyk taki śluz jest normalny?? Następny test robię jutro, jednak chciałabym poznać Waszą opinie. Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź :*

Czytajac to mialam wrazenie ze opisujesz moja sytuacje. Ja coraz bardziej zastanawiam sie czy na bete nie isc. Tylko czekam na @. Ma przyjsc jutro. Jak nie bedzie to ide na bete. Podobno przy anty testy ciazowe takie domowe czesciej maja oszukane wyniki. A jakie tabletki bierzesz?

Witam Was ponownie! Czy jest możliwość, że testy się mylą? Wciąż nie mam okresu, a moje dolegliwości jak były, tak są. Okropne mdłości cały weekend, teraz też. Mam wrażenie, że zwymiotuję cały ten czas. Ból i zawroty głowy, uderzenia gorącą, ogólne osłabienie. Zero śluzu. Ból podbrzusza oraz kłucie w okolicach jajników (głownie lewy). Co o tym myśleć? Poradźcie...

mary-beth- mysle,ze jesli tak u Ciebie sprawy wygladaja to albo jakies zaburzenia albo ciaza wiec skoro test wyszedl z 1 kreska to idz na bete-tu pora dnia nie ma znaczenia wiec mozesz isc nawet popoludniu-wynik 5 i wyzej to ciaza-takze powodzenia;-):tak:kciuki zacisniete:-D

mary-beth- mysle,ze jesli tak u Ciebie sprawy wygladaja to albo jakies zaburzenia albo ciaza wiec skoro test wyszedl z 1 kreska to idz na bete-tu pora dnia nie ma znaczenia wiec mozesz isc nawet popoludniu-wynik 5 i wyzej to ciaza-takze powodzenia;-):tak:kciuki zacisniete:-D

Chyba będę zmuszona. Zastanawiam się tylko, czy nie poczekać, bo w sumie moje cykle są nieregularne, więc teraz nawet nie wiem, ile i czy już spóźnia mi się okres... Ostatni był 20 marca. A poza tym oczywiście jakiś stres. Więc i to może być przyczyną...

mary-beth- no wiele rzeczy ma wplyw na spoznienie sie @ ale dzis jest 26 kwietnia wiec minelo juz 36 dni od ostatniego @-takie dlugie masz cylke???ja mam 27dniowe.daj znac jaka decyzja:tak::-D

mary-beth: beta jest najbardziej wiarygodna.

Witam kobietki :)
a u mnie już lepiej, dziś 2 dzień po odstawieniu Dufastonu i już widzę, że @ nadchodzi.
jutro badanka z krwi na prolaktynę, progesteron itd,
zakupuję teściki owu, do lek na konsultację i zaczynamy nowe staranka :)
ufff, ulżyło mi, że chociaż ta @ dotarła...
ściskam WAS :)

mary-beth- no wiele rzeczy ma wplyw na spoznienie sie @ ale dzis jest 26 kwietnia wiec minelo juz 36 dni od ostatniego @-takie dlugie masz cylke???ja mam 27dniowe.daj znac jaka decyzja:tak::-D

Moje cykle są okropnie nieregularne - tzn. zazwyczaj mniej więcej od 30 do 35 dni, ale ostatni 46 dni! Faktycznie Beta to dobry pomysł, tak myślę...

MARY-BETY- tak wiec moze poczekaj ze 2 dni i jak nadal nie przyjdzie to ja poszlabym na bete,po co sie zamartwiac i domyslac;-)JUSTYNKA7- to zycze zeby wyniki wyszly jak nalezy i daj znac co tam po wizycie u ginek.bedzie dobrze!!

reklama
MARY-BETY- tak wiec moze poczekaj ze 2 dni i jak nadal nie przyjdzie to ja poszlabym na bete,po co sie zamartwiac i domyslac;-)

Już sama nie wiem, co o tym myśleć, ale oczywiście żeby się niepotrzebnie nie zadręczać, postaram się pójść na betę za kilka dni (teraz jest 38 dc, więc może poczekam 3-4 dni, bo bywało, że mój cykl trwał ponad 40 dni...). Ale problem w tym, że ja nie mieszkam w Polsce. Opieka zdrowotna działa tu nieco inaczej i nie jest tak łatwo wydębić od lekarza skierowanie na betę (tylko w uzasadnionym przypadku podejrzenia ciąży, tj. pozytywnym teście zrobionym w domu)... :crazy: Czyli jesli okres nie przyjdzie za 3-4 dni, to powtórzę test i wówczas udam się do lekarza. Tak czy inaczej - albo ciąża, albo jakieś zaburzenie... :baffled:

Do góry