Witam Wszystkich
Tak sobie podczytuję troszeczkę i rozmyslam - obecnie jestem w dziwnej sytuacji....
Ostatnia miesiaczkę miałam 17 lutego. Cykle zwykle mam regularne 26-cio dniowe. Czyli powinnam mieć okres 13 marca. Ale od dwóch tygodni czekam i nic.
Jest to o tyle dziwne, że z moim facetem kochaliśmy sie w tym miesiącu tylko raz (taka praca), w dodatku w 23 dniu cyklu (czyli w teoretycznie bezpiecznym okresie). W dodatku uważaliśmy, czyli tzw stosunek przerywany (jak ja nie lubie tego okreslenia) .
Jednym słowem wlasciwie nie ma szansy na ciążę (chociaż nie żałowałabym, gdyby to jednak była ciąża - dla mnie to ostatni gwizdek na drugie dziecko - btw mam juz 12-to letnie dziecko)
Mimo wszystko zrobiłam test 6 dni po terminie spodziewanej miesiaczki - wyszedl negatywny. Dwa dni temu poszlam do lekarza - niestety nadal wiem, że nic nie wiem.
To co wiem:
- nie mam żadnych cyst ani torbieli, które moglyby opoźniac miesiaczkę
- nie ma równiez nadżerek itp
- na dzień badania macica była pusta, jednak zwazywszy że minęło ok 10 dni od stosunku to w sumie nic nie znaczy (tak powiedział mój lekarz)
czyli właściwie idealnie
To czego nie wiem:
- miesiaczka spoźnia sie juz dwa tygodnie
- macica jest rozpulchniona, ale nie wiadomo dlaczego
- w prawym i lewym jajniku mam pęcherzyki wielkości 20-21mm średnicy a w sumnie nie powinno ich tam być.
Gdzieś w środku mimo wszystko jest odrobinka nadziei i wiem że jak juz nadejdzie miesiączka to będe rozczarowana.
Poki co dostałam Duphaston na wywolanie miesiaczki lub, jesli to wczesna ciąża, na podtrzymanie i mam łykać kwas foliowy.
Mój lekarz nie potrafił mi powiedzieć o co chodzi. teoretycznie "wyglądam" jakbym miała za moment dostac miesiaczkę, ale ta nie nadchodzi. Z drugiej strony cuda sie zdarzają i jesli to jest jednak, mimo wszystko, bardzo wczesna ciąża (10-cio dniowa w dniu badania) to nie ma szansy aby lekarz na USG ja zobaczył.
Od dwóch dni łykam Duphaston, brzuch mnie leciutko i tylko czasami pobolewa jak w pierwszym dniu okresu, ale to dosłownie takie parominutowe skurcze. Zaczeły mnie boleć piersi ale nic poza tym...
Możecie napisac co o tym myslicie?