reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

chcialabym zeby bylo tak jak mowisz. zostalo nam tylko czekac a jak sie nie udalo tym razem to trzeba probowac znowu. dziekuje za informacje i trzymanie kciukow:-)
Bedzie dobrze ja tez czekalam dwa lata sie stralam
ticker.php

024013950.png

reklama
Witam serdecznie,

melduję się jako kolejna "nowa". W sumie od godziny szóstej chyba czytam to forum i faktycznie bardzo fajna tu u Was atmosfera. :) Dlatego też melduję się posłusznie i spieszę napisać coś pokrótce o swojej sytuacji.

My z ukochanym połówkiem dopiero zaczęliśmy przygotowania - luty to nasz pierwszy cykl starań. Piątego lutego miałam ostatnią miesiączkę, która skończyła się po tygodniu - jak zawsze. Po @ kochaliśmy się często: sobota, wtorek, środa, piątek i znów sobota. Myślę, że utrafiliśmy, nie ma bata ;) Dzisiaj w pracy rano kręciło mi się w głowie. Kłują mnie też naprzemiennie jajniki od jakichś 5 dni i mam problem z zaparciami (3 dni nic nie szło, jakby bylo za wąsko, że tak nieładnie powiem). Nie wiem co z tym śluzem, bo w sumie jest sucho raczej, ale jak mój połówek mnie tulał w sobotę, to stwierdził, że w środku jest bardzo mokro i jakby więcej miejsca. Bólu piersi nie mam :( choć wydaje się, że to taki najbardziej "mamowy symptom".

Za tydzień równiutko robię test, który tylko patrzy na mnie z szafki nocnej i kusi, ale wiem, że i tak pośpiech w tej kwestii nic nie da.

Czy fakt, że mam generalnie sucho raczej, jest minusem na ewentualną fasolkę, tudzież groszka? Tak samo z piersiami.... :(
Aha, no i jak to jest z tą temperaturą? Kiedy zacząć mierzyć, no i jak to robić, jak jest okres?

Mam miliardy świetlne pytań! :)

Serdecznie pozdrawiam i się zadomawiam! :):):)

(...)
Czy fakt, że mam generalnie sucho raczej, jest minusem na ewentualną fasolkę, tudzież groszka? Tak samo z piersiami.... :(
Aha, no i jak to jest z tą temperaturą? Kiedy zacząć mierzyć, no i jak to robić, jak jest okres?

(...)

Temperaturę mierzymy codziennie rano tym samym termometrem, o stałej porze, przynajmniej po 3godz. snu, przed wstaniem z łóżka. Pomiaru dokonujemy waginalnie lub analnie ewentualnie oralnie (pomiar ‘pod pachą’ jest niemiarodajny). Polecam tremometr elektroniczny z dokładnością do 0,01st.

Tempkę warto mierzyć od pierwszych dni cyklu (ewentualnie po krwawieniu miesięcznym), gdyż inna wartość oznacza podwyższony poziom u każdej z nas. Dla przykładu, przy niedoczynności tarczycy ciepłota ciała bywa znacznie niższa niż u zdrowej osoby czy z nadczynnością.

Polecam przegląd wykresów w kategorii ‘jestem w ciąży’ na portalu http://www.28dni.pl

Podwyższona temperatura ciała utrzymuje się już od dnia owulacji. Podwyższony poziom od przynajmniej 18 dni (a więc po owulacji) może sugerować ciążę. Czasami zdarza się że w dniu implantacji może nastąpić nieznaczny spadek tempki. Pamiętajmy, że do zagnieżdżenia dochodzi zwykle 6-10dni od zapłodnienia; do zapłodnienia zaś może dojść nawet 3-5dni po zbliżeniu (ale nie później niż następnego dnia po owulacji).

Co do wczesnych objawów ciąży. Zarówno wrażliwość/bolesność piersi, jak i obecność śluzu to objawy raczej subiektywne. U każdej ciężaróweczki te objawy inaczej są odczuwalne, zwłaszcza jeśli chodzi o śluz. Więc tym się akurat nie należy zbytnio sugerować.

Pozdrawiam i życzę wszystkim Starającym fasolek.
mon

Witam serdecznie,

My z ukochanym połówkiem dopiero zaczęliśmy przygotowania - luty to nasz pierwszy cykl starań. Piątego lutego miałam ostatnią miesiączkę, która skończyła się po tygodniu - jak zawsze. Po @ kochaliśmy się często: sobota, wtorek, środa, piątek i znów sobota. Myślę, że utrafiliśmy, nie ma bata ;) Dzisiaj w pracy rano kręciło mi się w głowie. Kłują mnie też naprzemiennie jajniki od jakichś 5 dni i mam problem z zaparciami (3 dni nic nie szło, jakby bylo za wąsko, że tak nieładnie powiem). Nie wiem co z tym śluzem, bo w sumie jest sucho raczej, ale jak mój połówek mnie tulał w sobotę, to stwierdził, że w środku jest bardzo mokro i jakby więcej miejsca. Bólu piersi nie mam :( choć wydaje się, że to taki najbardziej "mamowy symptom".

Mam miliardy świetlne pytań! :)

Serdecznie pozdrawiam i się zadomawiam! :):):)
Witaj!
Nie wiem, jakie dlugie masz cykle, ale raczej za wczesnie na jakiekolowiek objawy (bo dzisiaj to Twoj 19dc). Bol jajnikow sugerowalby raczej owulacje, a nie fasolke. A co do sobotnich przytulanek - w czasie owulki szyjka macicy jest wysoko - stad "wiecej miejsca", i pojawia sie sluz plodny - mokro.Wiec stawiam, ze owulka byla w okolicach weekendu:tak: Wiec pewnie trafilisice, co nie oznacza niestety, ze fasolka bedzie...
Jak masz jakies pytania - pisz! Na pewno ktos odpowie:tak:

Molphin, Maćku dziękuję Wam serdecznie za wyczerpujące odpowiedzi, tego właśnie potrzebowałam :)

Od przyszłego cyklu zacznę z temperaturką, zawsze to lepsze od strzałów w ciemno ;) aczkolwiek nie tracę nadziei, być może ciocia z ameryki jednak nie doleci ;) :-)

Ja też życzę wszystkim Staraczkom upragnionego wybrzuszenia ;)

Cieplutko pozdrawiam,
Marakuyowata :szok:

witam dziewczynki.
chciałam was spytac co sądzicie o mojej sytuacji test wyszedł mi taki
5 dni prze @

Załączniki

• bobas.jpg
    bobas.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 99
reklama
tusia jak to ciążowy to dwie krechy są!!! :-)

A ja mam pytanko...od ilu betka świadczy o ciąży ?

Do góry