mierzenie tempki plus monitoringCzasami w momencie zagnieżdżenia występuje tzw. plamienie/krwawienie implantacyjne (krwawienie spowodowane wszczepieniem zapłodnionego jajeczka w ściankę macicy)
Zapytam z ciekawości: na jakiej podstawie wyznaczyłaś dzień owulacji?
reklama
Jestem listopadowa mamusią 2009 i póki jeszcze pamietam postaram się wam opisac pierwsze objawy jakie sugerowały,że zaszłam w ciąże. U mnie wyraźne sygnały pojawiły się już przed terminem spodziewanej @:
1. Pare dni przed spodziewana @ obudził mnie w nocy silny skurcz jelit, ktory trwał okolo 15 min.
2.Czeste bóle żołądka, wrazenie jakby rozstroju.
3.Dziwne gilgotanie w okolicach pempka, momentami jakby kłucie
4.Na samym poczatku ochota na wyraźne smaki typu ocet, sledzie etc.
5.W dniu spodziewanej @ bardzo duze osłabienie, zawroty głowy, uczucie goraca
6.Płaczliwosc, wrecz wpadanie w histerie z byle powodu ( tak mialam do 9 miesiaca)
7.Od dnia spodziewanej @ przez pierwsze 3 miesiace mialam bóle podbrzusza jak na @ i całkowicie stracilam apetyt.
To tyle ile udało mi sie przypomniec. Dodam,ze zrobilam tescik 3 dni po spodziewanej @ i wyszedl odrazu pozytywny, tak jak czułam. Podswiadomie kobieta czuje,ze to nie jest falszywy alarm
1. Pare dni przed spodziewana @ obudził mnie w nocy silny skurcz jelit, ktory trwał okolo 15 min.
2.Czeste bóle żołądka, wrazenie jakby rozstroju.
3.Dziwne gilgotanie w okolicach pempka, momentami jakby kłucie
4.Na samym poczatku ochota na wyraźne smaki typu ocet, sledzie etc.
5.W dniu spodziewanej @ bardzo duze osłabienie, zawroty głowy, uczucie goraca
6.Płaczliwosc, wrecz wpadanie w histerie z byle powodu ( tak mialam do 9 miesiaca)
7.Od dnia spodziewanej @ przez pierwsze 3 miesiace mialam bóle podbrzusza jak na @ i całkowicie stracilam apetyt.
To tyle ile udało mi sie przypomniec. Dodam,ze zrobilam tescik 3 dni po spodziewanej @ i wyszedl odrazu pozytywny, tak jak czułam. Podswiadomie kobieta czuje,ze to nie jest falszywy alarm
Anecia1111
Fanka BB :)
Ja napiszę tak "na świeżo" :-) Moim pierwszym objawem jeszcze przed miesiączką był ból podbrzusza, ale jakiś taki inny niż na okres i tak sobie myślałam, że może tym razem go nie dostanę... I się nie myliłam :-) A jak już mi się spóźniła @ to miałam strasznie wrażliwe piersi, nawet stanika nie mogłam spokojnie założyć bo bolały jak szalone. Później jak już wiedziałam że zaciążyłam to bolało mnie podbrzusze przez jakieś 7 tygodni i plecy - tak nad samą pupą ;-) I co najgorsze to jadłowstręt i to taki, że normalnie mogłabym nic nie jeść mimo olbrzymiego głodu. Do tego przez jakieś 2 tyg męczyły mnie bezsenne noce. Ale teraz już mi minęło, całe szczęście dosyć szybko bo to dopiero 11 tydz mi leci, ale mam nadzieję że do końca już tak zostanie Teraz jedyne co mi dokucza to straszne zaparcia, ale powoli sobie z nimi radzę i bieganie do wc z siusianiem - najgorsze w nocy A z tych "pozytywnych" objawów to w ostatnim tygodniu wreszcie minął ten głupi jadłowstręt i wręcz mam ogromny apetyt... cały dzień coś podjadam. Jedynie jeszcze mam problemy z przełknięciem mięsa, ale codziennie do jednego kawałka się zmuszam żeby dzidzi niczego nie brakowało. I wciągam spore ilości owoców i warzyw :-)
ANAAA
Ja mialam mieszna sytuacje staralam sie odziecko dwa lata dzien w dzien biegnia do lekarza USG cztery razy w mieiacu jak dojzewa jajeczko. Wkoncu lekarz potanowil dac mi leki Bromergon pobralam prawie dwa miesiace i poszlam dalej do lekarza endokrynologa doradzil mi odlozenie lekow i skierowal na badanie do szpitala. Zanim poszlam na te badania koleznka z pracy mowi domnie Ty cos zle wygladasz zrob test wysmialam ja ja i w ciazy chyba zarujesz sobie. No ale jednak kupilam ten test zrobilam go nastepnego dnia rano i tu ... nie do wiary dwie kreski ... Bylam w eufori nastempnego dnia poszlam do lekarza okazalo sie ze jetem w 6 tyg, ciazy. Bylam najszczesliwsza osoba na ziemi i nadal jestem mimo ze puzniej zostalam sama i nadal jestem Dziecko uwazam za cale moje zycie
czytam te wszystkie posty i widze to szczescie jak dowiadujecie się ze zostaniecie mamami. tez juz raz pisalam tutaj dosyc niedawno i opisywalam swoje dolegliwosci. wczoraj powinien przyjsc @ jednak jeszcze go nie ma. brzuch boli niby jak na @ ale nic wiecej na to nie wskazuje. piersi coraz bardziej bola i czasami te zawroty głowy. test jakis tydzien temu i wyszedl negatywny. chcialabym poczuc to co wy widzac dwie kreski jednak chyba jeszcze nie moj czas. troche to bolesne i przykre.
Anecia1111
Natalia 23 zobaczysz... Tobie też się w końcu uda! A może już się udało... Trzymam kciuki. Ja też miałam "tkliwe" piersi i czułam się osłabiona na początku - nawet jeszcze zanim miał się pojawić okres. A testem negatywnym się nie sugeruj. Ja zrobiłam jeden na 4 dni przed spodziewaną miesiączką bo czułam się "jakos tak inaczej" i wyszedł negatywny... no i oczywiście załapałam dołka, a dzień po spodziewanej miesiączce której nie dostałam zrobiłam najpierw jeden test i wyszła blada druga kreska, w zapasie miałam jeszcze jeden innej firmy więc też go zrobiłam i wyszła też blada kreska. W nocy mąż wrócił z pracy i mu to powiedziałam, a on na to "a nie powinno się robić testu rano?". A ja mu na to że teraz to są tak czułe że nie ma takiej zasady, ale faktycznie robiłam wieczorem... Więc następnego dnia rano mąż kupił jeszcze jeden test i zrobiłam na czczo z rana i wyszły dwie grube krechy!!! Więc się nie stresuj, może jednak jeszcze okaże się że zafasolkowałaś :-)
ANAAA
To sa wlasnie obiawy ciazy tez mialam je ale puzniej juzczytam te wszystkie posty i widze to szczescie jak dowiadujecie się ze zostaniecie mamami. tez juz raz pisalam tutaj dosyc niedawno i opisywalam swoje dolegliwosci. wczoraj powinien przyjsc @ jednak jeszcze go nie ma. brzuch boli niby jak na @ ale nic wiecej na to nie wskazuje. piersi coraz bardziej bola i czasami te zawroty głowy. test jakis tydzien temu i wyszedl negatywny. chcialabym poczuc to co wy widzac dwie kreski jednak chyba jeszcze nie moj czas. troche to bolesne i przykre.
dzisiaj powinnam dostac @ jednak nie dostalam a od rana mialam takie objawy i bole brzucha ze bylam pewna ze juz dostaje @.mialam podpaski i nic. teraz bol brzucha zupelnie przeszedl aby czuje piersi. jakos tak zaczynam czuc mrowienie na sutkach. nie wiem sama. chcialabym bardzo. czekam caly czas. a boje sie robic kolejny test bo nie chce znowu dostac dola
ANAAA
Pamietam tez tak robilam co miesiac test a ty niema az wkoncu sie doczekalam i moze to wkoncu Twoj momet trzymam kciuki za Twoje szczescie.dzisiaj powinnam dostac @ jednak nie dostalam a od rana mialam takie objawy i bole brzucha ze bylam pewna ze juz dostaje @.mialam podpaski i nic. teraz bol brzucha zupelnie przeszedl aby czuje piersi. jakos tak zaczynam czuc mrowienie na sutkach. nie wiem sama. chcialabym bardzo. czekam caly czas. a boje sie robic kolejny test bo nie chce znowu dostac dola
reklama