reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

:) nie było potrzeby betki :) pęcherzyk duży bo prawie centymetr ale jeszcze nie widać zarodka, 4 tydzień :) i troszkę się tym zmartwiłam ... czytałam jednak, że dopiero po 5-6 tygodniu widać :) kolejne USG za 2 tygodnie :)

Jupi - śliczny jest :-)
A u mnie dzisiaj betka 318 mlU/ml (w piątek była 60). Jutro ide do lekarza... tez wychodzi mniej więcej 4 tydz, chociaż z wartości bety 3tydz (tylko nie wiem jak oni tam to liczą).... dokładnie jakos ok 5 tyg widać bijące serducho. Za 2 tyg będzie wszystko git-zobaczysz :tak:
aa w 4 tyg zarodek jest maleńki - ok 0,5 mm, więc trudno go dojrzeć gołym okiem !

GRATULACJE

reklama
OOO cudownie to będziemy sierpniówkami :) jak wszystko będzie pięknie to termin mam na 23 sierpnia :D
piękna betka, i jak szybko rośnie :) na moim usg jest że mniej niż 4 tyg i 6 dni ale nie podaje dokładnej daty zapłodnienia, a na usg mojej koleżanki ( już 5 miesiąc) już w 3 tygodniu widziała zarodek i miała podany dokładny dzień przytulanek :) ech ... taka różnica w sprzęcie ... 4 stycznia USG i zobaczymy maleństwo heheheh raczej "kropka" :D

Dziewczynki,

jednym gratuluję, a za inne trzymam kciuki.
Powiem wam szczerze, że jeżeli zafasolkujecie to macie jakieś 1,5 tyg na radość:) Później przyjdzie ciężki czas, chociaż nie u każdej:) Czyli mdłości, senność, pytanie "Czy ja to przetrzymam", a później podobno znowu jest pięknie do momentu, jak od rosnącego brzuszka brakuje oddechu:)

P.S Zapraszam was kochane do Sierpnióweczek:)

Buziaki kochane

Ostatnia edycja:
jeżeli chodzi o objawy to w sumie nie mam nic szczególnego, zawsze myślałam że cycki będą wielkie i bolące ale tylko kłują i jakby pieką brodawki, tempkę miałam większą i jednodniowe czerwone w środku. a i odbija mi się dosłownie po wszystkim i w sumie to wszystko, no może jeszcze zmęczenie w środku dnia duże. Nie mam mdłości i takich tam na szczęście :) ciągle się zamartwiam pęcherzykiem, że jeszcze nie widać , ale poczekamy do 4 stycznia :)
milusia83 dziękuję za zaproszenie ... już po cichu zaglądam :)
dziewuszki trzymam kciuki :) i powiem tylko, że to nie hop siup i jest ... u nas 6 miesięcy starań i dopiero się udało :) na święta :)

agnesee - i jak? dostalas @? ja nie:) i mam nadzieje ze tak zostanie, za 2 dni zrobie tescik, objawy jakies sa, ale mam nadzieje ze to na ciaze a nie na @. Pierwszy raz zaczelam mierzyc temperaturke i utrzymuje sie juz od jakiegos czasu powyzej 37 a czytalam ze na @ spada, wiec moze, moze.....

Martuska - testuj i daj koniecznie znać!!
qwas - u nas starania trwały prawie rok...

Co do objawów, to u mnie są one bardzo zblizone do napięcia przed @.
Czyli
1. bolące mocno piersi (chyba bardziej niż an @) - normalnie koszmar a szczególnie jak po całym dniu ściagam biustonosz i zaczyna działac grawitacja... ulgę przynosi ciepły prysznic. W nocy też się czasem budzę (śpie na brzuchu), bo nie mogę się ułożyć przez te cycki ;-)
2. Sporo mi się odbija (to jeszcze zanim zrobiłam testy- myślałam, że schamiałam ;-) )
3. Sikam dużo, chociaz zwykle też raczej dużo biegam do toalety, bo sporo piję- Zaczęłam kilkakrotnie wstawać w nocy.
4. Póki co nie jestem senna, wręcz przeciwnie - kiepsko śpię (to też zaczęło się już kilka dni przed testem)... wieczorem się wybudzam i mam problem z zaśnięciem a jak już usnę, to często się w nocy budzę i "myślę"...
5. aaa no i bóle w podbrzuszu jak na @ - z początku bardzo mocne, tak, ze myślałam, że zaraz dostanę silny okres... z czasem słabnie. Bóle pojawiają się pod wieczór...

reklama
teraz mogę już napisać objawy ...
- nie mogę spać, jestem zmęczona ale budzę się i wierce :(
- senna jestem i szybciej się męczę (a moze to przez swięta?)
- wiecej siusiam, nawet w nocy wstaję ...
-przeszkadza mi hałas w stylu gwaru, dużo ludzi itp...
- piersi bolą ale nie bardzo
- i boli podbrzusze jak na @ albo nawet mocniej

Do góry