reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

ja mam moze glup[ie pytanie mam juz jedno dziecko i nadal nie wiem hihi n o bo.....staramy sie z mezem o drugie dziecko i ....moje cykle wygladaja ze raz np 27 dni potem 29 a potem 30 ostatni mial wlasnie 30 i okres wypada na 20 lipca ale czy przy moich nie regularnych @ mogla bym zrobic test w sobote?? bedzie 18 czyli 28 dni cyklu. A i czy mialyscie tak ze od owulki jest wydzielina ciagnaca sie raz a raz nie co to moze oznaczac....???

reklama
ewka2412 współczuję bardzo :-( Wiesz już co dalej? Skierowali Cie do jakiegoś lekarza? Mieszkałam w UK cztery lata, trochę się powłóczyłam niestety po lekarzach i szpitalach i wiem, że z tą ich służbą zdrowia to różnie bywa. Czasami trzeba się porządnie po wykłócać o leczenie, ale można trafić na fantastycznych lekarzy czego Ci szczerze życzę. I ściskam mocno!

Agniesiak85 - @ powinnam dostać ok. 28-go (cykle mam po 32 dni), więc byłby to bardzo wczesny objaw;-). Tak sobie myślę, że znowu mi się tylko wydaję i nici będą z fasolki... No ale czekam i mam nadzieję na magiczne dwie krechy.

ewka2412 współczuję bardzo :-( Wiesz już co dalej? Skierowali Cie do jakiegoś lekarza? Mieszkałam w UK cztery lata, trochę się powłóczyłam niestety po lekarzach i szpitalach i wiem, że z tą ich służbą zdrowia to różnie bywa. Czasami trzeba się porządnie po wykłócać o leczenie, ale można trafić na fantastycznych lekarzy czego Ci szczerze życzę. I ściskam mocno!

Agniesiak85 - @ powinnam dostać ok. 28-go (cykle mam po 32 dni), więc byłby to bardzo wczesny objaw;-). Tak sobie myślę, że znowu mi się tylko wydaję i nici będą z fasolki... No ale czekam i mam nadzieję na magiczne dwie krechy.
Niewiem jutro zadzwonie umowie sie do gp i napewno cos wymusze jakies leczenie skierowanie zreszta jak zawsze...:-( bo tu sie inaczej nie da . A wiesz dziwne jak zapytalam czy mialam juz owu to szukala tam patrzyla i powiedziala ze niewie ze raczej nie :eek:nie byla pewna .Niewiem zastanawiam sie nad pojsciem do prywatnej polskiej przychodni zrobic jeszcze raz usg:-(.

W szpitalu:-( ah i endometrium=7mm

niefajnie z tym pco :-( kurna, ale faktycznie zamiast sie denerwowac, a juz tym bardziej zaczas stosowac leki, powinnas to potwierdzic u kogos innego, tym bardziej, ze nie wiedziala o owulacji?! cykle masz regularne? jakie tak w ogole mialas jeszcze objawy, ze w ogole zdecydowalas sie na usg? i ktory cykl staranek?

niefajnie z tym pco :-( kurna, ale faktycznie zamiast sie denerwowac, a juz tym bardziej zaczas stosowac leki, powinnas to potwierdzic u kogos innego, tym bardziej, ze nie wiedziala o owulacji?! cykle masz regularne? jakie tak w ogole mialas jeszcze objawy, ze w ogole zdecydowalas sie na usg? i ktory cykl staranek?
cykle mam regularne, 9 cykl a na usg skierowal mnie gp lekarz pierwszego kontaktu . kurcze ja naprawde trace nadzieje i nie pokoi mnie ta owulacja no bo powinna widziec czy byla czy dopiero ma byc cholerka dzis pewnie poki zasne to poplacze w poduszke . eh nie ktore zachodza w ciaze i usuwaja a my sie stramy dbamy o siebie i nam zycie rzuca klody pod nogi:-(. Dlaczego???? Juz nie mam sil ...widocznie nie jest mi dane cieszyc sie drugim dzieckiem . Dziekuje bogu ze mam chociaz jedno:-(

nie wiem, wlasnie kurna nie wiem... testy, ktore mialam, toz robilam (owulacyjne) i na zadnym nie wyszla mi druga rownie ciemna badz ciemniejsza od testowej kreska :-( a pozniej sie skonczyly testy i du..a :baffled: a teraz to nie wiem, czy jest sens je robic, dzis mam 41 dc. Nie mierze tempki, nie mam jak, moja mala Zu wstaje pierwsza i nie mialabym czasu wtedy, no chyba, ze ustawialabym budzik na okolo 5 :-D zobaczymy, moze to jakis pomysl? mhm... a sluzu zadnego tez nie zauwazylam, serio, chyba cos ze mna nie tak :confused:co tam u Ciebie na usg wyszlo??

czy ja dobrze widze ze masz 41dc???????????????
a test ciazowy robilas?:confused:

:-:)-:)-:)-(no i jestem wyc mi sie chce :-(
Ovaries have a polycystic pattern suggestive of PCO
Comment-PCO:-:)-:)-:)-:)-(
A mi testy owu tez nie wychodzily w tym miesiacu od niedzieli pobolewalo mnie ostro podbrzusz a dzis juz cisza.
I tak szlam z tym wynikiem w dloni lzy w oczach ech...

wspolczuje pco.moja szwagierka miala tzn moze ma dalej ale jakos zaszla w ciaze.pila jakies ziolka od BRaci Bonifratów ze stolicy czy jakos tak.no i rzekomo pomogly bo cykle jej sie unormowaly.

Niewiem jutro zadzwonie umowie sie do gp i napewno cos wymusze jakies leczenie skierowanie zreszta jak zawsze...:-( bo tu sie inaczej nie da . A wiesz dziwne jak zapytalam czy mialam juz owu to szukala tam patrzyla i powiedziala ze niewie ze raczej nie :eek:nie byla pewna .Niewiem zastanawiam sie nad pojsciem do prywatnej polskiej przychodni zrobic jeszcze raz usg:-(.

przy pco nie zawsze jest owulacja niestety.i cykle za z reguly nieregularne i czesto dluzsze niz krotsze.
a z tego co wiem to po owulacji powinna byc odrobina plynu w zatoce Douglasa (ale nie jestem pewna).
coraz wiecej zlego slysze o leczeniu na wyspach.myslalam ze u nas ciezka sluzba zdrowia

cykle mam regularne, 9 cykl a na usg skierowal mnie gp lekarz pierwszego kontaktu . kurcze ja naprawde trace nadzieje i nie pokoi mnie ta owulacja no bo powinna widziec czy byla czy dopiero ma byc cholerka dzis pewnie poki zasne to poplacze w poduszke . eh nie ktore zachodza w ciaze i usuwaja a my sie stramy dbamy o siebie i nam zycie rzuca klody pod nogi:-(. Dlaczego???? Juz nie mam sil ...widocznie nie jest mi dane cieszyc sie drugim dzieckiem . Dziekuje bogu ze mam chociaz jedno:-(

czasami za bardzo sie staramy....
wiem ze to lawo powiedziec alenj;epiej ja naj,nej o tym myslec.moze wyjedzci gdzies na weekend,zaszalejcie,zapomnijcie...
zawsze mozna wyjechac w czasie ewentualnej owu ale zapomniec o tym,moze jecahc pod namiot i szlace jak nastolatki:-):-):-):-)

powodzenia!

reklama
Witajcie Kochane:tak:
U mnie piękna pogoda:-D już o 7 rano jak szłam do szpitala na badania to tak grzało, że ledwo doszłam:tak:
Pozdrawiam wszystkie babeczki. Ja od rana piorę i sprzatam bo M dziś wraca:tak::-)

Do góry