reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Witam kochane. A mnie coraz bardziej boli podbrzusze:baffled::-(, nie moge szybko chodzic o bieganiu nie ma mowy:baffled: i wogole brzuch mam taki wzdety.

Witam kochane. A mnie coraz bardziej boli podbrzusze:baffled::-(, nie moge szybko chodzic o bieganiu nie ma mowy:baffled: i wogole brzuch mam taki wzdety.

czesc dziewczynki! kurna, ewka2412 - ja mam tak samo, teoretycznie 1 lipca mialam miec owulke i od 2.07 nachrzania mnie brzuch, bardziej jajniki, czasem promieniuje na nogi, dzis niby mialam dostac @, ale jej nie ma, drugiej kreski na tescie rowniez :-( zapisalam sie do lekarza na wtorek, pojde niech mi da skierowanie na zbadanie hormonow, chce poznac przyczyne moich nieregularnych cykli/ow (?!) :zawstydzona/y: a test robilam w sumie bardziej dlatego, by sie upewnic, czy heviran moge wziac, takie mi zimno wyskoczylo, ze ma-sa-kra... :wściekła/y: a w sobote wesele, zalamka. :no:
kolorowych snow wszystkim zycze...

czesc dziewczynki! kurna, ewka2412 - ja mam tak samo, teoretycznie 1 lipca mialam miec owulke i od 2.07 nachrzania mnie brzuch, bardziej jajniki, czasem promieniuje na nogi, dzis niby mialam dostac @, ale jej nie ma, drugiej kreski na tescie rowniez :-( zapisalam sie do lekarza na wtorek, pojde niech mi da skierowanie na zbadanie hormonow, chce poznac przyczyne moich nieregularnych cykli/ow (?!) :zawstydzona/y: a test robilam w sumie bardziej dlatego, by sie upewnic, czy heviran moge wziac, takie mi zimno wyskoczylo, ze ma-sa-kra... :wściekła/y: a w sobote wesele, zalamka. :no:
kolorowych snow wszystkim zycze...
ty kochana jestes po owulce a ja na nia czekam jeszcze no chyba ze juz byla:szok:

Witajcie :)
Mam pytanie głównie do Agniesiak85 (bo o tym objawie wspominała) - pisałaś, że po zafasolkowaniu śluz zrobił Ci się taki "budyniowaty". Jak szybko po owulacji? Pytam, bo w końcu zakupiliśmy testy owulacyjne, wg. nich owulację miałam 11-go, a dzisiaj właśnie odkryłam duuuże ilości takiego "budyniowatego" śluzu (nie miałam takiego w ostatnich cyklach wcale). No i zastanawiam się czy to może być taki pierwszy objaw (nie pamiętam czy tak miałam w pierwszej ciąży) czy też znowu robię sobie niepotrzebnie nadzieję.

Ostatnia edycja:
Witajcie :)
Mam pytanie głównie do Agniesiak85 (bo o tym objawie wspominała) - pisałaś, że po zafasolkowaniu śluz zrobił Ci się taki "budyniowaty". Jak szybko po owulacji? Pytam, bo w końcu zakupiliśmy testy owulacyjne, wg. nich owulację miałam 11-go, a dzisiaj właśnie odkryłam duuuże ilości takiego "budyniowatego" śluzu (nie miałam takiego w ostatnich cyklach wcale). No i zastanawiam się czy to może być taki pierwszy objaw (nie pamiętam czy tak miałam w pierwszej ciąży) czy też znowu robię sobie niepotrzebnie nadzieję.
Ja odkryłam swój śluzik z tydzien przed @ może parę dni.. nie pamietam dokładnie. Ale kochana, życzę Ci by to było TO:tak:Trzymam kciuki:tak: A kiedy masz dostac @?

A to ty niewiesz czy juz mailas owulacje?? Ja dzis mam usg wiec moze sie czegos dowiem o tych moich bolach;-).

nie wiem, wlasnie kurna nie wiem... testy, ktore mialam, toz robilam (owulacyjne) i na zadnym nie wyszla mi druga rownie ciemna badz ciemniejsza od testowej kreska :-( a pozniej sie skonczyly testy i du..a :baffled: a teraz to nie wiem, czy jest sens je robic, dzis mam 41 dc. Nie mierze tempki, nie mam jak, moja mala Zu wstaje pierwsza i nie mialabym czasu wtedy, no chyba, ze ustawialabym budzik na okolo 5 :-D zobaczymy, moze to jakis pomysl? mhm... a sluzu zadnego tez nie zauwazylam, serio, chyba cos ze mna nie tak :confused:co tam u Ciebie na usg wyszlo??

reklama
:-:)-:)-:)-(no i jestem wyc mi sie chce :-(
Ovaries have a polycystic pattern suggestive of PCO
Comment-PCO:-:)-:)-:)-:)-(
A mi testy owu tez nie wychodzily w tym miesiacu od niedzieli pobolewalo mnie ostro podbrzusz a dzis juz cisza.
I tak szlam z tym wynikiem w dloni lzy w oczach ech...

Ostatnia edycja:
Do góry