reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Czesc. Mam na imie Paulina i mam pytanko. Od kilku tygodniu moj brzuch stał sie wydety od kobiecych czesci ciała do około 2ch centymetrow powyzej pepka. Moj ostatni okres był około 25 poprzedniego miesiaca.Jem o wiele wiecej niz poprzedni( wczesniej kanapka na cały dzien i mnostwo koli diet a teraz nawet do 5 posiłkow dziennie i ograniczyłam kole) siusiam co 15-20 minut. moj chłopak uwaza gdy sie kochamy ale wiadome jest ze soki ktore z niego sie wydobywaja tes zawieraja plemniczki. Czy moge byc w ciazy?? Błagam odpiscie

reklama
Czesc. Mam na imie Paulina i mam pytanko. Od kilku tygodniu moj brzuch stał sie wydety od kobiecych czesci ciała do około 2ch centymetrow powyzej pepka. Moj ostatni okres był około 25 poprzedniego miesiaca.Jem o wiele wiecej niz poprzedni( wczesniej kanapka na cały dzien i mnostwo koli diet a teraz nawet do 5 posiłkow dziennie i ograniczyłam kole) siusiam co 15-20 minut. moj chłopak uwaza gdy sie kochamy ale wiadome jest ze soki ktore z niego sie wydobywaja tes zawieraja plemniczki. Czy moge byc w ciazy?? Błagam odpiscie
troche namieszlas ale nie wazne.jesli okres mialas 25.06 i nawet doszloby do zaplodnienia to wierz mi jest za wczesnie na takie objawy.zakladajac ze owulacje mialas po 14,15 dniach od okresu (a wtedy dochodzi do zaplodnienia)i gdybys nawet zaszla w ciaze to zarodek byc moze nawet nie zdazylby sie zagniezdzic.Objawy typu czeste sikanie itd nie pojawiaja sie w takim momencie.swoja droga nie chce moralizowac ale jesli nie planujesz dziecka to czemu nie zabezpieczycie sie lepiej?

cos gdzies kiedyc czytalam o tym...niestety ja mam pcos :-:)-:)-:)-:)-(
dzis sobie pomyslalam (czytajac stare posty) ze chyba nikomu tu tak ciazy nie zycze jak tobie!oczywiscie fajnie gdyby dziewczynom sie udalo,ale naprawde mam nadzieje ze znajdziesz sie w tym gronie.trzymaj sie, wiem ze ciezkie kiedy przychodzi kolejna @...

Czesc. Czy wydety brzuch, obolałe piersi, czeste oddawanie moczu i nadmierny apetyt moga oznaczac ciaze?? tzn wiem jakie sa objawy ale moj brzuch wyglada na 2 miesieczna ciaze a okres miałam 25.o6

Czesc. Czy wydety brzuch, obolałe piersi, czeste oddawanie moczu i nadmierny apetyt moga oznaczac ciaze?? tzn wiem jakie sa objawy ale moj brzuch wyglada na 2 miesieczna ciaze a okres miałam 25.o6
moga ale nie musza. Ja mam takie objawy przed okresem(psm), mam wzdecia , bola mnie piersi, jem za dwoje a i siusiam czesto. A tak po za tym to troszke za wczesnie na objawy tak jak wyzej wspomniala kolezanka.

Bo wsumie to ja bardzo chce miec dziecko. po za tym moj brzuch naprawde sie powiekszył . nawet znajomi mi zadaja pytanie czy nie jestem w ciazy bo zawsze byłam chuda jak patyk a teraz ten brzuch. moj ostatni okres był taki ze to było takie plamienie i była zupelnie jasniejsza krew niz normalnie.poczekam do dnia miesiaczki.... moze tym razem jednak sie udało

Bo wsumie to ja bardzo chce miec dziecko. po za tym moj brzuch naprawde sie powiekszył . nawet znajomi mi zadaja pytanie czy nie jestem w ciazy bo zawsze byłam chuda jak patyk a teraz ten brzuch. moj ostatni okres był taki ze to było takie plamienie i była zupelnie jasniejsza krew niz normalnie.poczekam do dnia miesiaczki.... moze tym razem jednak sie udało
czy to ja jakas niekumata jestem?chyba dopiero co napisalas ze uwazaliscie?to staracie sie o dziecko czy uwzacie by go nie miec.juz wspominalam wyzej(nie wiem czy czytalas) ze to raczej maloprawdopodobne.nawet jesli jestes w ciazy to za wczesnie na takie objawy.te objawy istanieja owszem ale nie na tym etapie.zarodek nawet nie mialaby czasu sie zagniezdzic a dopiero po zagniezdzeniu wzrasta hormon ktory jakies tam objawy moze powodowac.To co czujesz moze rownie dobrze oznaczac okres.na twoim miejscu poczekalabym do czasu w ktorym masz dostac kolejny okres i wtedy zrobic test.

W takim razie trzymam kciuki poczekaj do terminu miesiaczki i zrob test i nie nakrecaj sie tak bo sie pozniej rozczarujesz a to strasznie boli :-( wiem bo sie 9 cykl staram. zycze powodzenia

reklama
Do góry