reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

moj gino jest na urlopie za granica... niestety:-(

no ja do swojego dopiero na poczatku sierpnia i tez jest na urlopie bo ym sie spytala.

znalazlam takie cos

Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny zorganizowała przy Telefonie Zaufania dyżury lekarek ginekologów oraz położnych, dostępnych pod numerem tel. (022) 635 93 92 w godz. 16.00-20.00, udzielających informacji nt. zdrowia ginekologicznego, problemów okresu dojrzewania, interpretacji wyników badań, antykoncepcji, zdrowia i antykoncepcji po porodzie

moze czegos sie dowiesz

reklama
a do mnie dzis przyszla nowa porcja testow (owulacyjnych i ciazowych) z allegro... Wolalabym, by te pierwsze sie juz nie przydaly, ale cos mi mowi, ze jednak bede ich potrzebowala :wściekła/y: niby za 2 dni ma przyjsc @, a czuje sie jak na nia juz od 2 tygodni :baffled: no nic, cierpliwosci... normalnie myslalam, ze to bedzie tak pyk i juz! :wściekła/y: a tu cholercia trzeci cykl staran za chwile bedzie :wściekła/y: gdybym wiedziala, to bysmy kurde w styczniu staranka zaczeli :baffled:

Kochana, nie możesz się tak złościć i martwić bo to nic dobrego nie przynosi :) Głowa do góry! ;*

A do mnie niedawno dzwonili ze szpitala i umowilam sie na scan w czwartek.Ja juz tez przestaje wierzyc ze mi sie uda:-(juz nie mam sil:-:)-:)-(

Ej, nie można się tak poddawac.. Trzeba wierzyć kochana :) trzymam kciuki! :*

Czesc Dziewuszki

Ja mam pytanie do tych ktore juz sa mamusiami.
Mianowicie co z tym objawem zaciemnionych sutkow i lini biegnacej do pepka ?? Istnieje czy to jaaks legenda. Zdarzylo sie ktorejs?? pytanie numer 2: W ktorym momencie pojawily sie widoczne zyly na piersiach??

Mialam sie juz nie nakrecac :wściekła/y:(u mnie 6 cykl staranek) ale wlasnie odkrylam na jednej z piersi (na marginesie dodam ze od owulki jest pieknie jedrna az milo sie podotykac - bo ja mam mierny rozmiar generalnie, ale nie boli) wyrazna zyle po jednej stronie i slabsza z drugiej. Nie przypominam sobie zebym zauwazyla kiedykolwiek wczesniej takie zjawisko. jestem dzis w 18dc a cykle mam 28 zwykle. Mozliwy taki objaw tak wczesnie?? czy UFO jakies:-D:szok:

No ja mam zaciemnione sutki i zyłki. Z tego co pamiętam to żyłki pojawiły się dość szybko.. No piersi mi się bardzo szybko powiększyły.. Jeszcze przed spodziewaną @. oby to była fasplka :) mierz sobie tempke :)

a jeszcze i ja zaam pytanie mama ktore na poczatku ciazy braly luteine... jak nie biore to mam normalna wydzieline jak biore t` dopochwowa 2 razy dziennie to mam po niej jak sie rozpusci wydzieline ale nie biala jak tabletka tylko lekko brazowa jak z resztkami krwi :baffled: a jak nie biore to nic nie ma... czy to normalne ???????????:szok:

Idź do lekarza lepiej albo zadzwoń gdzieś i sie dowiedz. Bo mi lekarz powiedział że jakiekolwiek dostane plamienie to mam do niego dzwonić i od razu do szpitala jechać.. Ale ja mam duphaston na podtrzymanie. I nie chce Cie straszyć kochana :*:*:* Będzie dobrze :):*

Kochana, nie możesz się tak złościć i martwić bo to nic dobrego nie przynosi :) Głowa do góry! ;*

Ej, nie można się tak poddawac.. Trzeba wierzyć kochana :) trzymam kciuki! :*

No ja mam zaciemnione sutki i zyłki. Z tego co pamiętam to żyłki pojawiły się dość szybko.. No piersi mi się bardzo szybko powiększyły.. Jeszcze przed spodziewaną @. oby to była fasplka :) mierz sobie tempke :)

Idź do lekarza lepiej albo zadzwoń gdzieś i sie dowiedz. Bo mi lekarz powiedział że jakiekolwiek dostane plamienie to mam do niego dzwonić i od razu do szpitala jechać.. Ale ja mam duphaston na podtrzymanie. I nie chce Cie straszyć kochana :*:*:* Będzie dobrze :):*
A gdzies ty sie podziewala:-), a mnie juz 4 dzien boli podbrzusze jak ide to mam wrazenie ze tam jest jakas kula i mi sie obija w srodku:baffled:

A gdzies ty sie podziewala:-), a mnie juz 4 dzien boli podbrzusze jak ide to mam wrazenie ze tam jest jakas kula i mi sie obija w srodku:baffled:

No albo śpie, albo mnie w domu nie ma, tak więc rzadko zaglądam na BB :( Mnie też tak śmiesznie pobolewało podbrzusze. A później okazało sie ze to fasolka :) Ale takie uczucie obijania minęło dość szybko.

Dziekuje za odpowiedzi. Czuje sie usatysfakcjonowana:tak:

Co do mierzenia tempki dziewczynki to ja odpadam. Mierzylam 1 miesiac w kwietniu (po wykonaniu wszytskich badan hormonalnych i 2 wizytach u 2 ginekologow ignorantow a raczej ginekolozek) i z wszystkich znakow mozliwych owulacje mam eleganckie, objawowe i regularne. Przestalam mierzyc po 1 cyklu bo psychika mi siadala, krecila sie ciagle wokol jednego tematu i juz dostawalam krecka i pewnie moj mezczyzna troche tez. odpuscilam sobie i wyluzowalam. Czekam cierpliwie.

hej dziewczeta!
mam pytanie kiedy przed samym okresem nastepuje spadek temperatury i ile to przecietnie trwa dni? jestem na etapie mierzenia tempki mam 21 dzien cyklu i temp. 36,8 pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry