reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

kochana ty mi sie zalamac nie mozesz :no::no::no::no::no: nu nu nu !!!!!!!! niewolno :no:
ja wiem jak to jest sie denerwowac i dolowac i ja sie dolowalam jak mi 3 cykle nie wychodzilo a co dopiero tyle... i tak cie podziwiam kochana za wytrwalosc. ja jestem slaba psychicznie i nie wiem szczerze ile bzm wytrzymala wiec naprawde szzacunek i dla tych co wiecej rowniez... moze i in vitro to super pomysl dla ciebie ale mam nadzieje ze wczesniej sie uda silami natury :tak:

a co do mojej mamy to pewnie musiala chwilke przelknac ta nowine ;-) i pewnie bedzie dokladnie tak jak mowisz ze jak tylko przyjade to zarowno mama jak i tata nie odpedza sie od antosia albo oliwki :-):-) ja juz widzialam jak moj tata reaguje na mojego chrzesniaczka jak przyjezdzaja do mnie poprostu ma chlopaczek roczek a wujek krzysiu mu zyc nie daje :-p;-):tak::-) to co to dopiero bedzie jak mu sie wlasnz wnuk urodzi haha :-)

trzymam kciuki sandrahaha ;-)bardzo mocno

mnie w ogole cos mdlosci zaczynaja brac :confused::baffled::szok: masakra...
i bol lowz ehhh spalam dzisiaj do 8 rano, potem od 14 do 19 :szok: i teraz znow mis ie spac chce... ja nie wiem co bede w nocz robila... chzba kapciuszki na drutach :-D no i glowa mi peka :-( bbrrrr

reklama
widzisz kochana... wszystko ok :-) wiedzialam ze mam bedzie sie cieszyc tylko ze tak zareagowala bo szoczku byla :-) a zobaczysz dopiero co bedzie po porodzie :-):-D moich kumpel mamy zawsze byly takie wiesz ze niby twarde, nieugiete, z zasadami a jak one urodzily dziecko to babuszki nie chcialy na krok opuscic bobasow i jeszcze pouczaly corki-,,rob to tak, daj ja coi pokaze'' itp. a tak naprawde to sobie przypominaja jak to my bylysmy takie tyci tyci i one nie chce tyle co nam pokazac jak cos sie robi tylko same porobic cos przy maluszku bo sie ,,wspomninie wlaczaja'' :-) hihihih wiec glowa do gory... zobaczysz jak bedzie po porodzie i wspomnisz moje slowa :-D:tak:
a jesli chodzi o mnie to szczerze nie mam pojecia co dalej... na razie jestem na clo od lutego... jak nic z tego nie wyjdzie to we wrzesniu na wizyte i daja mi cos innego... tylko ze ja juz mam dosc tych cholernych hormonow!!! dlatego bede z lekarzem rozmawiac o in vitro... mam dosyc dolowania sie przy kazdm cyklu... to nie jest 1 czy 2 cykle... to jzu jest prawie rok i pol... az boje sie pomyslec co czuja kobiety ktore staraja sie juz kilka lat... ja staram sie tylko tyle i juz psychicznie nie wyrabiam... boje sie ze to ,,pojdzie'' za daleko i sie zalamie... :-:)-:)-(
Kochana a masz jakies skutki uboczne po ty clo?? Bo ja bralam ostanio 3m-ce duphaston i dobrze go tolerowalam. A lekarz z polski mi przepisal jeszcze trzy w razie "w" , no bo tu tego leku niestety nie daja...:-(

Czesc Dziewuszki

Ja mam pytanie do tych ktore juz sa mamusiami.
Mianowicie co z tym objawem zaciemnionych sutkow i lini biegnacej do pepka ?? Istnieje czy to jaaks legenda. Zdarzylo sie ktorejs?? pytanie numer 2: W ktorym momencie pojawily sie widoczne zyly na piersiach??

Mialam sie juz nie nakrecac :wściekła/y:(u mnie 6 cykl staranek) ale wlasnie odkrylam na jednej z piersi (na marginesie dodam ze od owulki jest pieknie jedrna az milo sie podotykac - bo ja mam mierny rozmiar generalnie, ale nie boli) wyrazna zyle po jednej stronie i slabsza z drugiej. Nie przypominam sobie zebym zauwazyla kiedykolwiek wczesniej takie zjawisko. jestem dzis w 18dc a cykle mam 28 zwykle. Mozliwy taki objaw tak wczesnie?? czy UFO jakies:-D:szok:

makaronka nco do wszelkich zylek to ja je w pierwszym cyklu widzialam i wariowalam... :-p u mnie zylki raczej sie nie specjalnie powiekszyly
co do powiekszonych brodawek to ani ciut ciut nie zauwazylam nawet teraz ze sa inne czy wieksze.a jesli chodzi o linie to wydaje mi si ze ona dopiero sie rbi jak sie jest w ktoryms miesiacu ciazy ze brzuch juz widac a nie takj wczesnie :tak:

ja mierzylam temp i to wlasnie ci polecam :) bedziesz wiedziala mniejwiecej na co mozesz sie przygotowac :tak: zycze wysokiej :) hmmm i co ja tam jeszcze mialam... bol brzucha jak na okres jakies niecale dwa tygodnie przed spodziewanym @ a zawsze zdarzalo mi sie to na 2,3 dni przed okresem... pozniej dopiero zaczelam wstawac p nocach i sikalam i spac mi sie juz nie chcialo masakra a teraz zaczynam odczuwac sennosc moge spac od kilku dni calymi dnuami w nocy i tak sie budze :baffled:

takze jesli chodzi o jakies zmiany na ciele... u mnie brak :-)

Czesc Dziewuszki

Ja mam pytanie do tych ktore juz sa mamusiami.
Mianowicie co z tym objawem zaciemnionych sutkow i lini biegnacej do pepka ?? Istnieje czy to jaaks legenda. Zdarzylo sie ktorejs?? pytanie numer 2: W ktorym momencie pojawily sie widoczne zyly na piersiach??

Mialam sie juz nie nakrecac :wściekła/y:(u mnie 6 cykl staranek) ale wlasnie odkrylam na jednej z piersi (na marginesie dodam ze od owulki jest pieknie jedrna az milo sie podotykac - bo ja mam mierny rozmiar generalnie, ale nie boli) wyrazna zyle po jednej stronie i slabsza z drugiej. Nie przypominam sobie zebym zauwazyla kiedykolwiek wczesniej takie zjawisko. jestem dzis w 18dc a cykle mam 28 zwykle. Mozliwy taki objaw tak wczesnie?? czy UFO jakies:-D:szok:

zaciemnienei sutkow,linia od pepka to wszytsko prawda.do tego jeszcze zaciemnienie warg sromowych mniejszych.
ale to sutki i wargito jakos ok2tyg po zaplodnieniu nawet ciut dalej.pepek jeszcze dalej.a co do zyl-kurcze nie pamietam kiedy dokladnei bo sie nie przygladaam.
ale ja np.mam rozmiar 75B i jak zawsze przed okresem boalaly mnie persi to jak zaszlam w ciaze to nie boalaly tak jak zawsze.zaczely bolec jakos ze 2 tyg po czasie jak juz mi zaczely rosnac.no i pierwsza fajan rzecz-nie iwdac brzucha a piersi pelne:-):-):-):-)
bo w nawale mlecznym w 3dniu po porodzie to naormleni mialam zawsze takie BIG ze :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
chyba rozmiar DD normalnie.i tak do 3mieisaca(ciut mnijeze) i sukcesynwie sie zmnijeszaly.
no i w kazdej ciazy mialam zgage tak od polowy ciazy.szczegolnie po czyms slodkim.czy po kaie.a w drugiej ciazy jeszcze zylaki.

No mnie sie wydaje ze z tymi zylkami to raczej wczesnie. no ale jak pisalam ja mam rozmiarek malutki i kazda zmiane wykryje w lot. Np. z reguly zaraz po owulce mialam lekko powiekszone piersi, bolace sutki i lekko bol po bokach. W tym cyklu natomiast od owulki mam piersi powiekszone (az sie ciagle macam i podziwiam hehe), bol z dolu wystapil jakos przez 1 dzien albo 2 i przeszlo no i dzis wieczorem te zylki. Dodam ze zwykle bol zanikal jakos na 7 dni przed @

No ale tak sobie mysle ze moze tez to byc objaw Castagnusa ktorybiore juz prawie 3 mce na obnizenie prolaktyny. On tez usuwa objawy PMSu i moze dlatego mnie nie bola w tym cyklu.

a jeszcze i ja zaam pytanie mama ktore na poczatku ciazy braly luteine... jak nie biore to mam normalna wydzieline jak biore t` dopochwowa 2 razy dziennie to mam po niej jak sie rozpusci wydzieline ale nie biala jak tabletka tylko lekko brazowa jak z resztkami krwi :baffled: a jak nie biore to nic nie ma... czy to normalne ???????????:szok:

Kochana a masz jakies skutki uboczne po ty clo?? Bo ja bralam ostanio 3m-ce duphaston i dobrze go tolerowalam. A lekarz z polski mi przepisal jeszcze trzy w razie "w" , no bo tu tego leku niestety nie daja...:-(

ja pierwsza dawke clomid mialam 50mg a pozniej 5 cykli 100mg... sa kobiety ktore skarza sie na zle samopoczucie po clo... ja jakos nic nie odczuwam ale moze dlatego ze biore go na noc przed samym spankiem... jedynie co po clo mam (przez caly cykl, nie tylko jak biore clo, poniewaz hormony zostaja w naszym organizmie przez caly cykl a nawet jesli przestaniesz brac clo to kilka cykli moze jeszcze dzialac) przyplywy zimna i goraca... nienawidze tego... jest ci zimno a za chwile musisz zostac w koszulce bo tak goraco az czlowiek sie pocie... trwa to kilka sekund ale i tak jest nie mile...

a jeszcze i ja zaam pytanie mama ktore na poczatku ciazy braly luteine... jak nie biore to mam normalna wydzieline jak biore t` dopochwowa 2 razy dziennie to mam po niej jak sie rozpusci wydzieline ale nie biala jak tabletka tylko lekko brazowa jak z resztkami krwi :baffled: a jak nie biore to nic nie ma... czy to normalne ???????????:szok:

ja bralam luteine dopochw... ale nie pamietam jaki byl kolor wydzieliny:baffled:
zadzwon do gina i go zapytaj poprostu.

reklama
Do góry