reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witajcie Kochane :-)
Czy przy braniu duphastonu miała któraś z Was tak, że od owulki czuła się jakby zaraz miała dostać @ :confused::confused::confused:

Normalnie brzuch mnie boli i nogi tak charakterystycznie jak na @ :baffled: A najgorzej jak coś dźwignę :oo:

reklama
Czy przy braniu duphastonu miała któraś z Was tak, że od owulki czuła się jakby zaraz miała dostać @ :confused::confused::confused:

Normalnie brzuch mnie boli i nogi tak charakterystycznie jak na @ :baffled: A najgorzej jak coś dźwignę :oo:
Kochana ja tak tez mialam klucia bole podbrzusza promieniujace do nog to duphaston , a moze u ciebie......to nie duphaston a.....;-). Trzymam kciuki:-)

Dziewuszki a ja sobie siedze przed kompem w silikonowym aparacie na górną szczękę i wybielam sobie ząbki:tak::-D
Musze zacząc robic to regularnie bo ja to gapa jestem i nie pamiętam o tym:-D No a teraz jak mąż na koloniach to mam duuużo czasu wolnego to i mi sie przypomniało:-p:-D

No nareszcie Kochana:tak:
Już myślałam, że zaginęłaś w jakiejś akcji;-):-)
U mnie oki, brzuszek poboli tylko rano jak się obudzę i jak się przemęczę:tak:
U lekarza byłam 7 lipca i widziałam 6mm pęcherzyk ciążowy. Teraz ide 21 lipca.. i mam nadzieję zobaczyc już Fasolkę:tak:

Nie zaginęłam :)Ja następną wizytę mam 30 lipca :) ja widziałam ja byłam 5 lipca taką małą białą kropeczke w pęcherzyku :) Jak pójde następnym razem to mam nadzieje że już większa będzie ta moja dzidzia :)

witaj izulka ;-) fajnie ze wypoczełaś... ja wlasnie tez jestem z moim tż umnie w rodzinnym domku i jutro albo w poniedzialek juz wracam do swojego kochanego opola :-) korci mnie zeby mamusce powiedziec o dzidziusiu ale jeszcze chyba zaczekamy ... bo tato i tak pewnie teraz by tego milo nie przyjal do wiadomosci podobnie jak bylo z moim slubem rozumiecie ukochana coreczka tatusia bierze nagle slub z chlopem ktorego moj tato raz na oczy widzial :-p no al ejakos sie udalo wszystko :tak: ja bylam we wtorek u goina i nic nie widzial a bylam dwa dni potem bo lekko plamilam w nocy i wszystko jest ok i sdjecie mi dal nawet :-) z fasolinką w takiej optoczce śmiesznej to moze to ten pęcherzyk włąśnie jest???;-) no i nastepna wizyte mam 29-30 lipca :-)

a jak u ciebie dzidzia wygląda?? pozdrawiam ;-)

Ojj, to widze że Ty z tatą masz tak samo jak ja :) hehe. Mój wiadomość o ciąży przyjął nawet nawet :) No moja dzidzia to narazie taka mała biała kropa :)

Dzięki Kochana:tak:
Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie i u mnie:tak:
Najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

Ojj, ja wczoraj i dziś rano wymiotowałam. Nic miłego. Ale nie martw się, napewno będzie dobrze kochana :*

Ja biore Duphason na podtrzymanie, i fakt, czasem mam takie dziwne uczucie w brzuchu jak na @, ale delikatne. A nogi to mnie już bolały wcześniej, zanim zaczęłam brać Duphason, ale jak już byłam w ciąży. Nie martw się :*

Dziewuszki a ja sobie siedze przed kompem w silikonowym aparacie na górną szczękę i wybielam sobie ząbki:tak::-D
Musze zacząc robic to regularnie bo ja to gapa jestem i nie pamiętam o tym:-D No a teraz jak mąż na koloniach to mam duuużo czasu wolnego to i mi sie przypomniało:-p:-D

Ciekawe zajęcie :) Ja oglądałam właśnie film pt. "Kochanie, jestem w ciąży". Fajny nawet :)

Dzięki Kochana:tak:
Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie i u mnie:tak:
Najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

ja ani w 1 ani w2 ciay nie mialam nudnosci ani wymiotow:-)
ciesz sie ze nie masz;)
mojejedyne objawy do wlasnie sennosc,ciagniecie w podbrzuszu i czeste wizyty w toalecie na poczatku-bo macica sie powieksza i uciska pecherz.
mnie nieraz tylko draznily niektore zapachy ale nie wymiotowalam;)a znajoma miala mdlosci nawet na zapach pasty do zebow:-D
ja jedynie co to bylam strasznie senne.gorzej niz zawszenieraz w dzine ucinalam sobie drezmke,mimo ze normlanie tego nie robie;)
co do pecherzyka-to sa blony plodowe w ktorym jest zarodek-czyli fasolka;)
na pocztau ciazy nie zawsze na usg widac fasolke bo jest maciupka;)
ale ejak rosnieto potem widac,a serduszko tez rozwja sie dopiero pozniej wiec spkojnie dziewczyny,wszytskow swoim czasie..duzo tez zalezy od sprzetu jaki ma lekarz,bo jak stare usg to tez slabo widac:-)

ja ani w 1 ani w2 ciay nie mialam nudnosci ani wymiotow:-)
ciesz sie ze nie masz;)
mojejedyne objawy do wlasnie sennosc,ciagniecie w podbrzuszu i czeste wizyty w toalecie na poczatku-bo macica sie powieksza i uciska pecherz.
mnie nieraz tylko draznily niektore zapachy ale nie wymiotowalam;)a znajoma miala mdlosci nawet na zapach pasty do zebow:-D
ja jedynie co to bylam strasznie senne.gorzej niz zawszenieraz w dzine ucinalam sobie drezmke,mimo ze normlanie tego nie robie;)
co do pecherzyka-to sa blony plodowe w ktorym jest zarodek-czyli fasolka;)
na pocztau ciazy nie zawsze na usg widac fasolke bo jest maciupka;)
ale ejak rosnieto potem widac,a serduszko tez rozwja sie dopiero pozniej wiec spkojnie dziewczyny,wszytskow swoim czasie..duzo tez zalezy od sprzetu jaki ma lekarz,bo jak stare usg to tez slabo widac:-)
Dzięki za informacje:tak::-) teraz już nie będę się zamartwiac tylko spokojnie czekac do następnej wizyty:tak::-)

najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

co do objawów to ja do tej pory nie wymiotowałam jedynie to lekkie mdłości ale rzadko i w sumie zgaga mnie meczyła piersi urosły ale dopiero teraz zrobiły sie ciężkie i wrazliwe no i latanie do łazienki co chwila siusiu :-):-) tez sie bałam ze jak nie wymiotuje to cos nie tak naj widoczniej jesteśmy szczesciarami gdzieś tak kiedys przeczytałam hehe:-)

A mnie cos wzieło na zupę i gotuję kalafiorową:-D Tylko wiecie.. ja żadnych zdolności nie mam:zawstydzona/y::-) Więc kupiłam mrożonke Hortexu:zawstydzona/y::-D Niech ten mój M juz wraca bo ja tu z głodu padnę;-):-D On tak niesamowicie dobrze gotuje:tak::-)
Byłam na malych spozywczych zakupach bo juz pustki w lodówce.. normalnie jak M przyjedzie to najpierw mi coś pysznego ugotuje a potem będziemy sie witac;-):-D

black_opal - ja tak mam, ale bez duphastonu :baffled: wg kalendarzyka owulka mialam niby miec 1 lipca i od tamtej pory tak mnie brzusio boli, czasem mocniej, czasem mniej, czasem az nogi dretwieja... Czekam na @, pewnie przyjdzie :-(

reklama
Witam w poniedzialek! U mnie staranka ruszyly pelna para ;-), do owulacji jeszcze pare dni a mnie od dwoch dni pobolewa podbrzusze:baffled:. Hmm...zawsze mnie bolalo po owulce a teraz przed. Miala moze tak ktoras z was:confused:

Do góry