reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Musze wszystko podsumowac bo sie zgubiłam

- nabrzmiałe piersi
- kłucie w jajniku (lewym) chwile boli i cisza
- bardzo widoczne żyłki i strasznie ich dużo na brodawkach
- bolące piersi z boku jak się przycisnie
- bolące sutki i brodawki w dotyku
- biały sluz (jest go niewiele)
- szyjka macicy nisko, zamknieta i twarda
- częstsze oddawanie moczu
- strasznie chce mi się pić w nocy

Chyba wszystko - co sadzicie

Ratunku!!! Ja ma takie same objawy jak Ty. Oprócz tego @ spóźnia mi się już 8 dzień. Wczoraj robiłam betę. Dzisiaj odebrałam wyniki i wg badania nie jestem w ciąży. Zrobiłam dzisiaj jeszcze test i też wyskoczyła tylko jedna kreska. Mam wszystkie ciążowe objawy włącznie z brakiem @ a wyniki temu przeczą. Czy to możliwe żebym miała tak niskie stężenie hormonu że mojej ciąży jeszcze nie można wykryć?Już głupieję powoli...

reklama
Nie dziękuję, żeby nie zapeszać ;)

Tusia, będzie dobrze :):*

Agniesiak, a co u Ciebie kochana?

kurcze, dziewczyny, brzuch mnie boli :( i dobija mnie ciągłe chodzenie siusiu :( Jutro będę mierzyła znów rano tempke. Zobaczymy jaka tym razem będzie. Buziam gorącoo :*
A u mnie objawów nie ma:-( Tempka tylko 36,90 dziś była. mam testowac w sobotę ale nie będę bo jade rano na uczelnię do Olsztyna i mam egzaminy.. Kłują mnie jajniki i piersi leciutko pobolewają z boku. Ale to zawsze przed @ tak bylo.
Kochana lec po test jeżeli już @ Ci się spóźnia. Po terminie @ można testa robic normalnie w ciągu dnia bo ciażę juz wykryje:tak:Czekam na Fasolinę!!:-D

w poniedziałek :szok:
Ja w sobote ale zatestuję później o ile @ mi nie przeszkodzi:tak:

xXxIzuLQaxXx moja szyjka była rozpulchniona i lekarz od razu powiedział jak tylko na nią spojrzał ze jestem, wargi są lekko zasinione a śluz taki biały w niewielkiej ilości. Mężuś też jak ją dotknął powiedzial że jest inna w dotyku i ze na pewno się udało i nie mylił się:-):-):-). Test robiłam ok 19:00 w 35 dc tj dzień spodziewanej @, ale 19 dzień od skoku temp. Życzę Wam prędkiego zafasolkowania:-)

No co do śluzu to sie zgadza, też mam biały. A szyjki macicy nigdy nie badałam, tak więc nie umiem dokładnie ocenić jaka jest.. Jest nisko i taka twardawa w środku a z zewnątrz taka spuchnięta jakby.. aaa, nie wiem już sama :(
Byłam teraz na spacerze z koleżanką, i wróciłam i poszłam do łazienki to mi się tak słabo zrobiło że jak wróciłam do pokoju to musiałam się położyć i strasznie mnie brzuch na chwilke bolał :(

No co do śluzu to sie zgadza, też mam biały. A szyjki macicy nigdy nie badałam, tak więc nie umiem dokładnie ocenić jaka jest.. Jest nisko i taka twardawa w środku a z zewnątrz taka spuchnięta jakby.. aaa, nie wiem już sama :(
Byłam teraz na spacerze z koleżanką, i wróciłam i poszłam do łazienki to mi się tak słabo zrobiło że jak wróciłam do pokoju to musiałam się położyć i strasznie mnie brzuch na chwilke bolał :(

xXxIzuLQaxXx - a ile Ty juz jestes po terminie @ ?? zawsze mialas tak niezawodnie regularne? :happy2: a to, ze slabo sie zrobilo... no nic tylko sie cieszyc :))))

Wiesz co, ja mam krótkie cykle i myśle że to też jako tako ma wpływ na poziom hormonu, tak więc wydaje mi sie że lepiej będzie jak zrobię test jutro rano :)

ojj :( niedobrze.. Ale napewno będziesz miała cudownego dzidziusia :* życze powodzenia w starankach kochana! :*:*:* trzymam kciuki by jak najszybciej się udało. Buziam :*
Aha, a powiedz mi czy policystyczność jajników to to samo co torbiel na jajniku?
MYSLE ZE DLUGOSC CYKLI NIE MA NIC DO POZIOMU HORMONU,NO ALE JEZELI WYTRZYNASZ DO JUTRA TO PEWNIE,JA TO BYM NIE WYTRZYMALA:-DNO A CO DO MNIE TO DZIEKUJE ZA WSPARCIE I TEZ MAM NADZIEJE ZE SIE JAK NAJSZYBCIEJ UDA:tak:MOJ SYNUS TO SIE NIE MOZE DOCZEKAC:tak:A CO DO TYCH CYST TO WYCZYTALAM ZE NIBY TO TO SAMO CO TORBIELE ALE GLOWY TO SOBIE NIE DAM ZA TO UCIAC:-D

A u mnie objawów nie ma:-( Tempka tylko 36,90 dziś była. mam testowac w sobotę ale nie będę bo jade rano na uczelnię do Olsztyna i mam egzaminy.. Kłują mnie jajniki i piersi leciutko pobolewają z boku. Ale to zawsze przed @ tak bylo.
KOCHANA TO ZE NIE MA JAKO TAKICH OBJAWOW TO O NICZYM NIE SWIADCZY:tak:OBY SIE UDALO:-)

Kochana lec po test jeżeli już @ Ci się spóźnia. Po terminie @ można testa robic normalnie w ciągu dnia bo ciażę juz wykryje:tak:Czekam na Fasolinę!!:-D

Ja w sobote ale zatestuję później o ile @ mi nie przeszkodzi:tak:

Oby Ci się udało! :):*

xXxIzuLQaxXx - a ile Ty juz jestes po terminie @ ?? zawsze mialas tak niezawodnie regularne? :happy2: a to, ze slabo sie zrobilo... no nic tylko sie cieszyc :))))

Zawsze mam regularne, a jak coś to czasem plus/minus jeden dzień, ale bardzo rzadko. Tym razem trzeci dzień mi sie @ spóźnia.

MYSLE ZE DLUGOSC CYKLI NIE MA NIC DO POZIOMU HORMONU,NO ALE JEZELI WYTRZYNASZ DO JUTRA TO PEWNIE,JA TO BYM NIE WYTRZYMALA:-DNO A CO DO MNIE TO DZIEKUJE ZA WSPARCIE I TEZ MAM NADZIEJE ZE SIE JAK NAJSZYBCIEJ UDA:tak:MOJ SYNUS TO SIE NIE MOZE DOCZEKAC:tak:A CO DO TYCH CYST TO WYCZYTALAM ZE NIBY TO TO SAMO CO TORBIELE ALE GLOWY TO SOBIE NIE DAM ZA TO UCIAC:-D

Jutro zatestuję, będę bardziej pewna :)
Będzie dobrze i doczekacie się bobaska :):*
Co do torbieli to też jestem na nie podatna. Już jednego mi wycięli a drugi sam pękł. Ale teraz narazie nie mam, wiem bo pare dni temu byłam u lekarza i mówił że nie ma torbielików.

reklama
Witam kochane :*

Właśnie jestem po mierzeniu tempki. Mam 37,1 st. Dziś 4 dzień bez @. Ale coś mi nie pasuje..

23 czerwca miałam 37,5 st. (mierzone o 7mej, czyli godz po przebudzeniu),
24 czerwca miałam 37,3 st. (mierzone o 6tej, czyli zaraz po przebudzeniu),
25 czerwca miałam 37,2 st. (mierzone o 5:45, czyli zaraz po przebudzeniu),
a 26 czerwca mam 37,1 st. (mierzone o 5:48, czyli zaraz po przebudzeniu).

Ta temperatura mi spada :( Nie robię dziś testu. Jak jutro będzie 37 st., to @ pewnie przyjdzie jutro lub pojutrze.. :( Poczekamy, zobaczymy.

Do góry