reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Czesc dziewczyny:-)ja dalej tez bez @ a usg bede miala dopiero 19,A ZA TYDZ WIZYTA U GINEKOLOGA:-(WIEC NARAZIE ZOSTAJE MI CZEKAC NIESTETY.....JUZ NIE MOGE WYTRZYMAC STRASZNIE MECZACE JEST TO CZEKANIE ALE NIC INNEGO NIE ZOSTAJE.TRZYMAM ZA WAS KCIUKI I SLE BUZI:*

A robiłaś test? Ile Ci się spóźnia @?

reklama
witam dziewczynki. czytam wasze wypowiedzi i szczerze zycze wam zebyscie sie doczekaly tych dwoch kresek na tescie :) a sama mam nadzieje ze niedlugo bede sie cieszyc z testu... mamy juz trzyletnia corke i po porodzie stosowalam antykonc. ponad rok bralam zastrzyk depoprovera a potem cilest (bez przerw). 21 maja wzielam ostatnia tabletke a 24 dostalam @.. teraz odstawilam tabletki i zobaczymy co bedzie...ale watpie zeby udlao sie zaraz po odstawieniu tabletek..

witam dziewczynki. czytam wasze wypowiedzi i szczerze zycze wam zebyscie sie doczekaly tych dwoch kresek na tescie :) a sama mam nadzieje ze niedlugo bede sie cieszyc z testu... mamy juz trzyletnia corke i po porodzie stosowalam antykonc. ponad rok bralam zastrzyk depoprovera a potem cilest (bez przerw). 21 maja wzielam ostatnia tabletke a 24 dostalam @.. teraz odstawilam tabletki i zobaczymy co bedzie...ale watpie zeby udlao sie zaraz po odstawieniu tabletek..

Witaj:-)! Podobno jest duża szansa zafasolkować w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek.

co do zafasolkowania w pierwszym cyklu po antykonceptach to wydaje mis ie ze to jest w znacznym stopniu zależne od organizmu ja np po odstawieniu tabletek zaczelam sie starac i okres dostalam dopiero po 2 miesiacach.... zadnej ciazy z tego nie bylo a musialam brac luteine na wywolanie @.... u mnie akurat sie nie sprawdzilo

na dodatek dzisiaj juz 5 dzien od spodziewanej @ a jej jeszcze ni ma, brzuchol nie boli i cycuchy tez nie :-):rofl2::-p jutro jak sie uda idem do giniatry moze cos tam wypatrzy :-p nadzieje zawsze sie ma choc mowią ze "nadzieja matką glupich ":szok:

co do zafasolkowania w pierwszym cyklu po antykonceptach to wydaje mis ie ze to jest w znacznym stopniu zależne od organizmu ja np po odstawieniu tabletek zaczelam sie starac i okres dostalam dopiero po 2 miesiacach.... zadnej ciazy z tego nie bylo a musialam brac luteine na wywolanie @.... u mnie akurat sie nie sprawdzilo

na dodatek dzisiaj juz 5 dzien od spodziewanej @ a jej jeszcze ni ma, brzuchol nie boli i cycuchy tez nie :-):rofl2::-p jutro jak sie uda idem do giniatry moze cos tam wypatrzy :-p nadzieje zawsze sie ma choc mowią ze "nadzieja matką glupich ":szok:
JA TEZ PO TABLETKACH NIE OD RAZU DOSTALAM OKRES.......A CO DO NADZEI TO ZAWSZE TRZEBA JA MIEC:tak:TRZYMAM KCIUKI....BUZIAKI DO JUTRA DZIEWCZYNKI;-)

mam nadzieje jeszcze.... ale jak nic nie wyjdzie to i tak jak nie dostane @ poleze na bete hcg .... a jak nie wyjdzie do do gina i kupie jakies cos znow na @....ehhh moze nie bedzie tak źle :-) oprocz tego u mnie juz 5 dzien utrzymuje sie sluz taki mleczno budyniowy ciągnący sie jak na owulacje.... choc wiem ze moge dostac okresu to nie przypominam sobie zeby taki byl prze dkresem.... ni nic do jutra dobrej nocy :-)

Dziewczyny, witam Was serdecznie

Bardzo już mi się tęskni za dzidziuniem, a ponieważ jeszcze za wcześnie by coś stwierdzić postanowiłam przyłączyć się do Was, bo czuję że z Wami łatwiej będzie mi przeżyć ewentualny brak dwóch kreseczek.
"Historia oczekiwania", czyli objawy które bardzo chciałabym postrzegać jako ciążowe wyglądają następująco:
- jajeczkowanie najprawdopodobniej w 14 dniu cyklu (mam cykle regularne 28-30 dni) i związane z tym zagonienie Szacownego do sypialni (na wszelki wypadek w 14 i 16 dc) ;-)
- od 19 dc piersi bardzo bolące i wrażliwe, zaczęły być gorące i pożyłkowane, do tego bóle głowy jak w czasie @, silne bóle podbrzusza jak przy @ ale bez skurczów, bóle pleców i krzyża
- co najmniej od 20 dc podwyższona temperatura - 36,9-37,1, piszę co najmniej bo wcześniej nie przyszło mi do głowy by się tym zainteresować :zawstydzona/y:
- napięcie i zmiany nastroju, podobne tym przed samą miesiączką niezmienne od tygodnia, nie wiem jak mój Szacowny to wytrzymuje
- od 20 dc doszło mrowienie w dole brzucha, jakby ktoś piórkiem łaskotał od środka, byłoby to bardzo przyjemne gdyby nie trwało bez przerwy ;-)
- w 22 dc przestało boleć tak mocno podbrzusze, mrowienie trwa :eek:
- w 23 dc ktoś mi w nocy zamienił piersi w dwa kawałki bolesnej twardej masy, poza tym piersi rosną i rosną, jak na standardy "Słonecznego patrolu" nadal biustu nie mam, ale jak na moje osobiste, to mi sie to bardzo podoba ;-)
- piję jak smok a nie sikam prawie wcale, a zawsze było na odwrót

Na najbliższy poniedziałek, 27 dc mam w szufladzie teścik, dłużej nie wytrzymam tym bardziej, że na ten dzień jestem umówiona u gina.
Powiedzcie proszę, czy takie objawy mogą już o czymś świadczyć, czy raczej to wyjątkowo mocne napięcie przedmiesiączkowe i nadmierna wyobraźnia?
Czy teścik w 27 dc ma sens, czy to za wcześnie (czułość 25mlU/ml)? A jeśli za wcześnie to skąd wziąć cierpliwość? :-p

Heheh.. no Kochana, objawy to typowo ciążowe :-D
Jednak może być różnie... Ja w ostatnim cyklu też tak miałam i niestety beta 0,1 :wściekła/y:
Wiesz, organizm kobiety to potrafi takie figle płatać, że to się w głowie nie mieści :sorry: Jednak życzę Ci z całego serduszka oby to była fasolinka :tak: i niech się tam zdrowo rozwija :tak:

Jeżeli chodzi o test to nie rób za wcześnie, nic nie wykaże. Poczekaj do dnia spodziewanej @ chyba że nie wytrzymasz to idź na badanie z krwi beta hcg - to badanie jest najczulsze i już na 100% wykaże czy jesteś czy nie jesteś zafasolkowana :tak:
Pozdrawiam i trzymam kciuki ;-)

reklama
Witam! Ja dziś robiłam test no i niestety jedna krecha. Dziś mam 33 dc, więc już powinno być coś widac. Niby to tylkon 3 dni opóźnienia @, ale dla mnie to dużo. Szkoda, ze dziś jest sobota, tak to zrobiłabym bete. A tak to muszę czekać w niepewności. Dziś znowu mnie boli na @ więc moze przyjdzie

Do góry