reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Oj Zajączku drogi z całego serca chciałabym dać receptę:) ale niestety takowej nie posiadam. Chyba trzeba odpuścić , zająć się czymś innym i wierzyć:) Pozdrawiam ciepło

reklama
Witam!!! Nie wiem w sumie czy to sa objawy czy nie czy juz moze sobie uroiłam ale testu jeszcze nie robiłam ale jak nie wytrzymam to zrobie ....z drugiej strony nie chce sie rozczarowac heh... sama nie wiem
a objawy jakie mam to: ciągłe wzdecia, podwyzszona temperatura 37, kilka dni temu kłucie w okolicach jajników, robiłam test owulacyjny w 30dc wyszedł pozytywny.... w ogóle to jet drugi cykl po odstawieniu tabletek, pierwszy trawł az 40 dni teraz jest 33 dzien i tak naprwde nie wiem kiedy powinna mi wypasc @ ehhh może ktoras miała podobnie.???

Witam!!! Nie wiem w sumie czy to sa objawy czy nie czy juz moze sobie uroiłam ale testu jeszcze nie robiłam ale jak nie wytrzymam to zrobie ....z drugiej strony nie chce sie rozczarowac heh... sama nie wiem
a objawy jakie mam to: ciągłe wzdecia, podwyzszona temperatura 37, kilka dni temu kłucie w okolicach jajników, robiłam test owulacyjny w 30dc wyszedł pozytywny.... w ogóle to jet drugi cykl po odstawieniu tabletek, pierwszy trawł az 40 dni teraz jest 33 dzien i tak naprwde nie wiem kiedy powinna mi wypasc @ ehhh może ktoras miała podobnie.???
Mellisa, z tego co pisały dziewczyny to test pozytywny owu MOŻE (ale nie tylko wtedy) oznaczać ciąże. Ja nie miałam nigdy za bardzo poprzestawianych cykli (zawsze raczej regularnie). jesli się bardzo denerwujesz zrób test. Ale jak nie wyjdzie pozytywny - nie panikuj. Tylko poczekaj albo idź na betę.:-)

hej Dziewczyny.
Jestem nowa na forum więc się witam ze wszystkimi :D:D
Czy brak jakichkolwiek objawów może być objawem?? Niby robiłam test pare dni temu i był negatywny ale @ nie ma nadal.... ehhh
tylko szyjka powinna być już nisko i być lekko otwarta a jest wysoko , jest twarda i zamknięta....
ehh dziewczynki tak bym chciała żeby @ nie przyszła:D

meganne ja zorientowałam się, że jestem w ciąży po tym, że moja tempka w przeddzień i w dniu spodziewanej @ nie spadła. Utrzymywała się na poziomie 37,2. Od razu wiedziałam, że to jest TO :) A okres spóźniał mi się 4 dni, więc zrobiłam pierwszy test i od razu wyskoczyły dwie grube kreseczki. Następny test powtórzyłam dwa dni później i efekt był ten sam. Właśnie zaczął się 5 miesiąc mojego odmiennego stanu:) Moja rada : zapomnij o spóźniającej się@, nie myśl o tym, a za kilka dni powtórz test. Najważniejsze to odwrócić swoją uwagę od tego, że @ się spóźnia. Wiem to po sobie :) cierpliwości :) Oczywiście z całego serca życzę fasolki !!!!!

hej, moim pierwszym objawem były upławy po owulacji ale może to było działanie uboczne duphastonu pozniej miłam wzdęty brzuch ale tylko jeden lub dwa dni teraz nie mam zadnych objawow
okres mi sie spoznia szosty dzien i dziś już widziałam malutki pęcherzyk ciążowy:-)
a przedwczoraj bylo podejrzenie ciąży pozamacicznej:szok:
to jest moja druga ciąża pierwsza obumarła w dziesiątym tygodniu, mam nadzieje ze tym razem się uda pozdrawiam i zarazam fluidkami ***********

Kochane, mam wielkiego stracha, bo 3 dni temu kochałam sie z swoim narzeczonym (koncem maja slub) i w fazie koncowej pekła prezerwatywa:( od tamtej pory cały czas doszukuje sie objawów ciazy... boje sie bo inaczej planowalismy przyszłosc, miał byc wyjazd za granice a jak to sie sprawdzi to bedziemy zmuszeni zmienic plany. Poza tym nie wiem czy jestem gotowa by zostac matka...

Mellisa, z tego co pisały dziewczyny to test pozytywny owu MOŻE (ale nie tylko wtedy) oznaczać ciąże. Ja nie miałam nigdy za bardzo poprzestawianych cykli (zawsze raczej regularnie). jesli się bardzo denerwujesz zrób test. Ale jak nie wyjdzie pozytywny - nie panikuj. Tylko poczekaj albo idź na betę.:-)

No i nie wytrzymałam, zrobiłam test dzisiaj rano wyszedł negatywnie :( ,
jest 37 dzien cyklu a okresu ani widu ani słychu:baffled:
mieszkam w irlandii jeszcze w dodatku w małej miescinie no i nie jest łatwo zrobic bete wiec narazie pozostaje mi czekanie...
Zajaczek dzieki za odpowiedz :) pozdrawiam

reklama
Ja najpierw robiłam testy owulacyjne i łapałam jak jaskiniowiec męża do łóżka :D

Nie zdążyłam poczekać do pierwszych objawów, bo po 7 dniach od zapłodnienia zaraz zrobiłam test i pokazały się II krechy :)

Objawy przyszły potem, chwilowo tylko 3 :)
- brak @ :))
- strasznie bolące piersi
- i pojawiające się acz nie uporczywe w ciągu dnia mdłości, jak je zajem szybko to mijają;

Jestem w 7 tyg. - prawie końcówka

Teraz dochodzą mi zaparcia i zimne poty przed mającą zbliżyć się @ .

Pozdrawiam.

Do góry