Cześć wszystkim staraczkom ) Jestem nowa na tym forum. Mam pewne pytanie do was, może też macie taki problem i mi pomożecie. Dopiero od 2 miesięcy staram się o dziecko z mężem. W tamtym cyklu się nie udało. Ale najgorsze jest to że mam bardzo nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy robić test ciążowy. W tamtym miesiącu cykl miał 39 dni a w tym jest już 25 dzień i zastanawiam się czy mogę już zrobić test czy jeszcze poczekać. Na wszystkich testach pisze że najlepiej robić test w dniu spodziewanej miesiączki. Niestety ja nie wiem kiedy to będzie.. Pomóżcie proszę (((
reklama
martuska 12310
Zaangażowana w BB
Hej u mnie samopoczucie ok, troszkę się stresuje bo naczytałam się w necie o ciążach pozamacicznych i w ogóle o takich tam niepotrzebnie, juz nic nie czytam!Martuśka, Gie-oska, jak Wasze samopoczucie?
Martuśka, myślę, że na usg po 20-tym więcej się dowiesz
Ja już cała niecierpliwa liczę dni do mojego badania - cały czas myślę, czy wszystko jest w porządku? Czuję się w zasadzie dobrze, jak mogę to szukam okazji, żeby trochę odpocząć i staram się niczym nie stresować /o ile to w ogóle jest możliwe;-)/ Pobolewanie brzucha już złagodniało, tylko czasami, tak na wieczór lub rankiem coś poczuję. Jutro odbieram betę. Licząc od dnia ostatniej miesiączki, to jutro zaczynam 7. tydzień. Czytałam gdzieś, że ok. 8 tyg. wartość bety przestaje przyrastać? Wiecie coś o tym? Pozdrowienia!!
Mi bóle podbrzusza nie dokuczaja tak bardzo. Mdłości nie mam , no może małe rano i chce mi się cały czas jeść:;-)
Buziaki
Loree
Fanka BB :)
Cześć wszystkim staraczkom ) Jestem nowa na tym forum. Mam pewne pytanie do was, może też macie taki problem i mi pomożecie. Dopiero od 2 miesięcy staram się o dziecko z mężem. W tamtym cyklu się nie udało. Ale najgorsze jest to że mam bardzo nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy robić test ciążowy. W tamtym miesiącu cykl miał 39 dni a w tym jest już 25 dzień i zastanawiam się czy mogę już zrobić test czy jeszcze poczekać. Na wszystkich testach pisze że najlepiej robić test w dniu spodziewanej miesiączki. Niestety ja nie wiem kiedy to będzie.. Pomóżcie proszę (((
A jakie były wcześniejsze cykle? Bo jeśli takie długie jak ostatnio, to jest za wcześnie na test. Poczekaj jeszcze kilka dni. I obserwuj swoje cykle:-)
Wcześniejsze cykle były też bardzo różne od 28 dni do 35. W chyba poczekam tak przynajmniej do 30 dnia i może wtedy spróbuję, bo w sumie taki 39 dniowy cykl to był po raz pierwszy, no ale to może stres z powodu egzaminów spowodował przesunięcie )) nie wiem już sama... trudno jest czekać...:-(A jakie były wcześniejsze cykle? Bo jeśli takie długie jak ostatnio, to jest za wcześnie na test. Poczekaj jeszcze kilka dni. I obserwuj swoje cykle:-)
weri
Witajcie ja juz po wizycie dogadac sie dogadalam...przychodze mowie do pana doktora ze chyba jestem w ciazy on na to a skad takie przypuszczenie? to mu mowie co i jak i na tym stanelo ze jutro siuski na badanie narzeczony mi zaniesie a wyniki dopiero w piatek wiec byle do piatku i chyba dopiero wtedy tak na prawde uwierze ze zaszlam w pracy szef sie mnie dzisiaj pytal czy juz cos w tej sprawie upewnienia sie zalatwilam jutro musze mu powiedziec ze dopiero siuski mi przebadaja tyle zamieszania z powodu malej fasolki hi hi no a jak wyjdzie pozytywnie to nawet bede mogla sie umowic na spotkanie z polozna normalnie czad! w Polsce poszlabym do swojego ginekologa i wszystko bym wiedziala od razu a tak szkoda gadac....
Cukiereczek_wwy
Dziewczyny czekam na wynik BHCG. Jak otworzę kopertę to mogę odrazu już wiedzieć czy wynik potwierdził ciążę??
coś nic się nie dzieje na tym forum )) powiedzcie jak tam efekty waszego starania )) jestem dopiero początkującą staraczką. Wcześniej nie próbowaliśmy bo ktoś mi powiedział że po tabl antykoncep to lepiej poczekać żeby się nie przytrafiła ciąża pozamaciczna słyszałyście coś o tym??? moja koleżanka taką miała i twierdzi że to dlatego że zaszła miesiąc po tym jak przestała brać..
Po odstawieniu pigułek zaleca się przynajmniej jeden miesiąc poczekać ze staraniami, gdyż jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia ciąży bliźniaczej. O prawdopodobieństwie ciąży pozamacicznej słyszę po raz pierwszy.coś nic się nie dzieje na tym forum )) powiedzcie jak tam efekty waszego starania )) jestem dopiero początkującą staraczką. Wcześniej nie próbowaliśmy bo ktoś mi powiedział że po tabl antykoncep to lepiej poczekać żeby się nie przytrafiła ciąża pozamaciczna słyszałyście coś o tym??? moja koleżanka taką miała i twierdzi że to dlatego że zaszła miesiąc po tym jak przestała brać..
reklama