reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

zdesperowana - może to "podwójny cykl".... czekaj na @, a jeżeli chodzi o płodność to obserwuj śluz, a jakby co to wstrzęmieźliwość :)
Spokoju życzę

reklama
czesc dziewczyny wiem ze na 100% nie jestem w ciazy chociaz ze okres nie wraca moje piersi sa juz normalne nie bola ale bolaly dokladnie tak samo jak na ciaze tylko nie bylam przekonana bo jak bylam w ciazy to bolaly mnie strasznie piersi a brodawki to juz nie mowie:szok: a teraz wszystko bylo na odwrot jaz zmarzlam to mnie nie bolaly a co do brodawek to wogole :confused: jest prawie dobrze tylko ten @ co teraz bedzie nie mam pojecia a mam male pytanko czy teraz jak nie mam @ to nie zajde w ciaze bo ja sie nie moge zabezpieczyc jak na razie a moj partner moze urzuwac prezerwatyw ktore sa nie naj lepszym zabezpieczeniem :blink:
Skad wiesz na 100%, robilas betka? Wiesz, to ze piersi Cie juz nie bola nic nie znaczy. Duzo zafasolkowanych dziewczyn tak mialo, ze raz je piersi bolaly, a raz nie. Po drugie kazda ciaza jest inna, wiec nie ma co sie ugerowac objawami poprzedniej. Po trzecie, skoro @ ciagle nie ma, to ja bym na Twoim miejscu poszla jak najszybciej do ginekologa. Jezeli to nie ciaza, to moze to byc wszystko inne ( jak na przyklad, problemy hormonalne, PCOS itp.). Nie ma co tego bagatelizowac mysle. A propos zabezpieczenia, to prezerwatywa wystarczy. Nie wiem jak dlugo spozna Ci sie okres, ani nie wiem jaki dlugie masz cykle ale raczej watpie, ze jestes przed owulacja...
Pozdro

Witam :)
Heh....6 dni temu powinnam mieć @. Ale nie dostałam. W 4 dniu spóźnienia na teście (Bobo-test) ujrzałam dwie grube różowiutkie kreseczki :D :D :D Ponieważ z reguły jestem niedowiarkiem, powtórzylam test (Pre-test) w 6 dniu spóźnienia (czyli dzisiaj) i znowu 2 prześliczne krechy :D :D :D. Niestety moja ginka zrobiła sobie urlop do początku marca i przyszło mi czekać jeszcze te 12 dni. Ale cóż wytrzymam :D :D :D

Witam :)
Heh....6 dni temu powinnam mieć @. Ale nie dostałam. W 4 dniu spóźnienia na teście (Bobo-test) ujrzałam dwie grube różowiutkie kreseczki :D :D :D Ponieważ z reguły jestem niedowiarkiem, powtórzylam test (Pre-test) w 6 dniu spóźnienia (czyli dzisiaj) i znowu 2 prześliczne krechy :D :D :D. Niestety moja ginka zrobiła sobie urlop do początku marca i przyszło mi czekać jeszcze te 12 dni. Ale cóż wytrzymam :D :D :D

Wow !!!!!!!!! Gratulacje :-D:-):-D Na betce juz bylas, zeby sprawzic czy ladnie rosnie? Powodzenia kochana, zycze Wam zdrowka :-D

Cudnie Naomii!! Gratuluje@@ POzdrawiam!! ja czekam na wynik betki - dzis robiłam. Myślałam, że zrobie sobie prezent na urodzinki ale nie jestem pewna czy bedzie wiarygodny... jak myślicie??

Hej :) Podpowiedzcie mi cosik :) 10.02. miałam dostać @, ale jak już pisałam nie dostałam :) (zaczynam rymować ;). W 4 i 6 dniu spóźnienia zrobiłam testy (różnych firm). Obydwa wyszły pozytywne (super grube różowe kreseczki). Czy jeśli jutro pobiegnę na betę (bedzie to 7 dzionek bez @) to czy wynik takiego badania będzie już w 100% wiarygodny ? Może to wyda się dziwne pytanie, ale jak też już pisałam jestem niedowiarkiem :) Wiem też że istnieje cała masa interpretacji wyników. Będę wdzięczna za odpowiedź. :) pozdrawiam wszystkie staraczki i chyba już mogę przesłać dla wszystkich Was i dla każdej z osobna miliony, miliardy fasolkowych fluidków :) :*

Czesc! Sorry , jesli zle to napisalam (jako odpowiedz???) . Potrzebuje Waszej rady...prosze o pilna porade, nie moge juz wytrzymac tej niepewnosci... Od ok. dwoch tyg jestem bardzo zmeczona, mam zawroty glowy,dwa razy zemdlalam , mialam straszna migrene, nie mam apetytu , boli mnie brzuch, mam zaparcia, mam nudnosci (caly dzien) i siusiu czesto, piersi bola i sa powiekszone...... Czy to moze byc ciaza??? Miesiaczka za 8 dni. Jestem na tabletkach antykoncepcyjnych (marvelon). Kilka dni temu zrobilam test-negatywny. Jutro bede miala test z moczu, ale nie moge tyle czekac.

Dzieki:)

Czesc, piszesz, ze jest 8 dni do @,to troche wczesnie zeby cos powiedziec. Zaden test nie wykaze Ci ciazy jeszcze teraz, najbardziej czule testy wykrywaja po 4 dniach od spoznienia @.Ale rozumiem Cie, ze zrobilas test, bo to normalna reakcja,jak sie czlowiek denerwuje.Tym bardziej,ze objawy pasuja do ciazowych.Musisz po prostu czekac na @, mozesz isc tez do lekarza(jesli nie bedzie lepiej) i spytac co sadzi o takich objawach (troche te omdlenia mnie niepokoja),moze wysle Cie na badania.
U mnie byla troche podobna sytuacja teraz.Nagle zaczelam wymiotowac,mialam nudnosci, ale trwalo to tylko 1 dzien, tydzien temu.wczoraj mialam dostac @ a tu nic.nie biore zadnych srodkow (dodam), mam jakis powiekszony dziwnie brzuch,nabrzmiale piersi-niby jak przed@ ale nie ma go...;-)takze mam po prostu troche mniej czekania niz Ty-za pare dni robie test (oczywiscie zrobilam w dniu kiedy pojawily sie niewytlumaczalne wymioty-potem dopiero zdalam sobie sprawe,ze zadne cudo nie wykryje mi fasolki o tym czasie):-):-Dglowa do gory i czekamy...pozdrawiam

dodam jeszcze, ze w pierwszej ciazy nudnosci, zawroty glowy itp pojawily mi sie rowno 10 dni po spoznieniu @ (nie planowalam dzidziunia i w zyciu nie myslalam,ze jestem w ciazy jak spoznial mi sie okres-myslalam,ze to zwykle spoznienie od stresu ,czy podrozy).dopiero to zle samopoczucie szczegolnie nad ranem-szybki bieg do toalety sklonily mnie do zrobienia testu i pojawily sie slodkie dwie rozowe kreseczki...

reklama
Nie zgadzam się, że test wykaże ciążę dopiero po 4 dniach opóźnienia. Ja zrobiłam test w dniu , w którym miała być miesiączka i wynik był od razu pozytywny. Z tym, że druga kreseczka była mniej widoczna, ale kolejny test zrobiony rano następnego dnia już pokazywał dwie grube krechy! Zrobiłam ich jeszcze kilka, bo też nie mogłam uwierzyć! Testów zrobiłam w swoim życiu mnóstwo i żaden mnie nie zawiódł. Dodam, że kupuje zwykłe po 12-14 zł. Tak więc dla mnie nawet słabiutka druga kreska to już powód do dużej radości. Czego wszystkim wam życzę! Ja czekam ze starankami jeszcze kilka miesięcy, ale miło się to wszystko czyta i przypomina sobie jak to kiedyś było:-)

Do góry