reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kasiu - najwczesniej 9 dni po owulacji. Zrób betaHCG - tym badaniem najwcześniej można wykryć dzidzię;-)
trzymam kciuki!
aha = temp w ciągy zawsze jest wyższa niż normalnie, wiec jesli masz podejrzenia, ze to dzidzia, to bierz tylko leki bezpieczne w ciąży lub po prostu lecz się ziółkami(czosnek, miodek, szałwia na gardziełko;-))
jutro bede miala wiecej czasu to cos więcej napiszę;-)

reklama
Witam :) Jestem nowa na tym forum.
Słuchajcie właśnie ja martwię się tymi bólami w podbrzuszu. Miesiączka spóźnia mi się tydzień, piersi oczywiście bolą, częste oddawanie moczu. Zrobiłam w ostatni piątek test i wyszło, że jestem w ciąży. Ale czy takie bóle podbrzusza są normalne??

Witam :) Jestem nowa na tym forum.
Słuchajcie właśnie ja martwię się tymi bólami w podbrzuszu. Miesiączka spóźnia mi się tydzień, piersi oczywiście bolą, częste oddawanie moczu. Zrobiłam w ostatni piątek test i wyszło, że jestem w ciąży. Ale czy takie bóle podbrzusza są normalne??
:-D Beatkaa moje gratulacje, oczywiscie ze wszystko jest w porzadku, podbrzusze boli bo macica sie rozciaga. Szybko idz do lekarza i na wszystkie dreczace pytania udzieli Ci odpowiedzi. Moje gratulacje i spokojnej ciazy.;-)

Beatkaa GRATULUJE!! Bóle podbrzusza w I trymestrze są normalne ... tak jak pisze Beata2710 macica się rozciaga ... nie stresuj sie tylko ciesz się swoją kruszynką spod serduszka :happy: ... a może kruszynkami ?? ;-)

Witam, dziekuje za informacje w przyszły poniedziałek pójde zrobić badane krwi, na razie mam cały czas 37-37.3 i bóle w podbrzuszu, zrobiłam taki szybki 2-3 dniowy test i wyszedł negatywnie..czy te testy działają?
Zaczynam miec lekka nadwrażliwe i nabrzmiałe piersi...
Bardzo chciałabym być w ciąży, ale martwie sie że te bóle podbrzusza juz 6 dzień to coś innego ale co? i czy to noramlne w tak wczesnej ciazy, ja je zaczełam czuć w 1 dzień po ewentulanym zapłodnieniu...
I to moje niemijające przeczucie ze jestem w ciąży.

Chyba nie wytrzymam do przyszłego poniedziałku,.. :)

Pozdrawiam serdecznie

Kasia

Kasiu kochana, testy "domowe" nigdy nie powiedzą Ci na 100% czy jesteś w ciąży.. chyba, że wyjdą II krechy;-)One są zbyt mało czułe żeby pokazać tak wczesną dzidzię. Ale główka do góry:tak:wyluzuj trochę, za parę dni idź na betę i jeśli będzie powyżej 5 to będzie dobrze:-)2 dni później idź znów na betę i zobacz czy przyrost jest odpowiedni. O wszystkie tego typu badania możesz wypytać na wątku głównym staraczek- tam dziewczyny są lepszymi specjalistkami niż ja;-)
jeśli jesteś w ciąży (czego z całego serca zyczę), to bóle podbrzusza są naturalne. Jeśli zbyt mocne - można brać no -spę. Ale najlepiej skontaktuj się z lekarzem:-)
Czekamy na Ciebie na głównym:tak:

Beatka - gratulacje!!!! spokojnej ciąży:tak::tak::tak:

Witam!! Może któraś z Starających podpowie co o tym sądzić, @ przyszła w 39 dniu(zawsze regularnie 28 d), bezboleśnie, jakoś inaczej, tak jakby śluz z niteczkami krwi, bardzo skąpo.Piersi od kilku dni obrzmiałe i boleśne(nigdy wcześniej się tak nie działo), towarzyszy temu dziwne sampoczucie, lekkie nudnosci, brak apetytu, bóle głowy i utrzymująca się od kilku dni temp. 37 -37,1.
Test zrobiony w 7 dniu spóźnienia wyszedł z bladą poświatą drugiej kreseczki.

Pozdrawiam wszystkie Starajace:-):-):-)

reklama
Aga - proponuję zrobić drugi test domowy, lub lecieć na betę:tak: jeśli wyjdzie pozytywna, to migiem do lekarza żeby sprawdzić te krwawienie.

Do góry