reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
ja podobne objawy do ciąży miałam przy zapaleniu przydatków. Tylko piersi mnie wtedy nie bolały tak jak już w ciąży.

cześć NieSamowita! to ja ci napisze jak to było u mnie
tak gdzieś tydzień po zapłodnieniu zaczeły mnie boleć cycuszki. ale to był standard przed miesiączką. tyle ze piersi zrobiły się takie twarde i nabrzmiałe - jak balony z wodą. i zaczęły być widoczne żyłki. i to tyle z objawów.
oprócz tego temperatura byłą na stałym ,podwyższonym poziomie.
żadnego czestego sikania nie było (tego zaczęłam doświadczać gdzieś od 36 tygodnia).
w 7 tygodniu zaczęłam wymiotować - ale uwaga: nudności praktycznie nie miałam! i wymiotowałam sobie do końca 17 tygodnia.
to chyba tyle z moich objawów.

teraz wlaśnie mam objawy porodu :-D

Hej
A ja własnie za bardzo objawów nie miałam. Tzn z Igusią to pamietam popołudniowe mulańce, zeby mnie piersi bolały to tez nie.
Teraz tez jestem w ciązy 8 tydzien i tez mam lekkie popołudniowe mulańce i to wszystko. Piersi są bez zmian.:eek:

Hej dziewczyny!Wlasnie czekam 5 dni i robie test.Mam niektóre z Waszych objawow.Moze zerknijcie na moj wykresik i prosze o kometarze.Jak myslicie?Czy to to?Pozdrowionka!!!

Myszko temperaturka jest na wysokim poziomie a to dobrze. Widzę ze Twoje cykle raczej są długie...
ale zaś po skokach mozna twierdzić ze owu już była..więc
czekaj jeszcze parę dni...i zrób teścik...albo idź na betkę!!
Trzymam kciuki!!! :-)

a u mnie sie zaczelo od... spania po 10 h i ogolnego zmeczenia.. a potem zaczal ogromniec mi biust ku uciesze meza ;) i zaczelam intensywniej "czuc i smakowac"... zmienily mi sie upodobania jedzeniowe.. i mialam ciagle przez pierwsze 2 miechy "napiecie w macicy"... ;)

U mnie również objawem, właściwie jedynym, było potworne zmęczenie.Właściwie do 12 tyg prawie każdą wolną chwilę przespalam.

reklama
moim pierwszym objawem - juz jakies 7 dni po zaplodnieniu były baaaardzo!!! bolące piersi - jakos sie tak dziwiłam i niczego nie podejrzewałam :-):-):-):-):-):-)

Do góry