reklama
mi osobiście testy nigdy nie pokaywały II w kilka dni po. dlatego przestałam ich takiego robienia i w ost. cyklu zrobiłam dopiero jak się @ spóźniała kilka dni. I tak wyszły bladziutkie, ale wyszły :-) ja jeszcze się obawiałam,że jeśli zrobię test tak wcześnie, to się nastawię na dzidzię. a przecież istanieją samoistne poronienia, których nawet możemy nie zauważyć. nie chciałam rozczarowania. pozdrawiam!
Plamienie trwa nadal, brzuch nie boli, piersi minimalnie.
Poszperałam nieco w necie i to, że teraz mam to plamienie, oraz to że moje miesiączki poprzedzały te 1-2 dniowe plamienia, wskazują na to że mam niewydolność ciałka żóltego produkujące progesteron. [SIZE=-1]
Niewydolność ciałka żółtego i mała produkcja progesteronu może uniemożliwić implantację lub zaburzyć wczesny rozwój ciąży.
Zła jestem na ginekologów, że nie mówią tego grrr. a mówiłam jak ze mną się odbywa co miesiąc. Czy oni myślą, że wiedzę tajemną posiadli i prosty żuczek tego nie zdoła pojąć?
Wyczytałam też, że to zjawisko jest dość częste.
[/SIZE]
Poszperałam nieco w necie i to, że teraz mam to plamienie, oraz to że moje miesiączki poprzedzały te 1-2 dniowe plamienia, wskazują na to że mam niewydolność ciałka żóltego produkujące progesteron. [SIZE=-1]
Niewydolność ciałka żółtego i mała produkcja progesteronu może uniemożliwić implantację lub zaburzyć wczesny rozwój ciąży.
Zła jestem na ginekologów, że nie mówią tego grrr. a mówiłam jak ze mną się odbywa co miesiąc. Czy oni myślą, że wiedzę tajemną posiadli i prosty żuczek tego nie zdoła pojąć?
Wyczytałam też, że to zjawisko jest dość częste.
[/SIZE]
Gośka
mamy czerwcowe 2007 Fan(ka)
MI w dzien @ druga kreska wyszło bardzo ba... słaba dopiero po24h nastepny test bł juz wyrażny. Wpoprzednich próbach caasem też wychodziła mi druga bardzo blada a ciazy nie było,lepiej zeby wynik byl jednoznaczny tzn,. wyrazna druga kreska;-)
Gosiu, ech widzę że jesteś w początku trzeciego miesiąca... ech... Też bym tak chciała
Gdybym w tym cyklu zaciążyła, to miałabym termin na lipiec, a teraz to jeśli się poszczęści - sierpień. Niespodziewałam się, że tym "nizafasolkowaniem" tak się przejmę, a niby zdaję sobie sprawę z tego, że będzie dobrze jeśli uda nam się w przeciągu roku.
No cóż, wizyta u ginki zamówiona, muszę dzis kupić nowe opakowanie kwasu foliowego, a dziś wieczorem zjem na kolację coś bardzo warzywnego i czosnkowego.
Mam nadzieję, że podaczas przyszłego cyklu się tak nie nakręcę jak teraz
Gdybym w tym cyklu zaciążyła, to miałabym termin na lipiec, a teraz to jeśli się poszczęści - sierpień. Niespodziewałam się, że tym "nizafasolkowaniem" tak się przejmę, a niby zdaję sobie sprawę z tego, że będzie dobrze jeśli uda nam się w przeciągu roku.
No cóż, wizyta u ginki zamówiona, muszę dzis kupić nowe opakowanie kwasu foliowego, a dziś wieczorem zjem na kolację coś bardzo warzywnego i czosnkowego.
Mam nadzieję, że podaczas przyszłego cyklu się tak nie nakręcę jak teraz
dziewczyny, poradźcie, od tyg. leżę plackiem. Potworrrrrrrrrrne bóle i zawroty głowy, trochę mdłości, troszkę pobolewania brzuszka. Najgorsza ta głowa. Macie może jakieś domowe sposoby, by ten ból dał mi jako-tako funkcjonować?
Elżbietka
mother of two sons&angel
niuni, powiem z wlasnego doświadczenia: jak już głowa mi sie na dobre rozjeżdzała z bólem, to prawie nic nie pomagało, bo przy tym bólu ciągle wymiotowałam. i co nie wzielam to od razu z powrotem. ale jesli nie wymiotujesz, to weź 1 tab paracetamolu. powienien pomóc.
Rudson
Mamy październikowe 2007
Hej malaladybird ... jestem na podobnym etapie staran so twojego...my wlasnie wchodzimy w 3 cykl.. trzymam za nas wszystkie kciuki :-)
reklama
pchelka10.05
Zadomowiona(y)
witajcie koffffane :-) długo mnie nie było ale bacznie obserwuje wasze posciki dziewczyny ja niestety musze zawiesic staranka bo dostałam wspaniała oferte pracy w hiszpani :-) jade na poczatek sama a za 6 miesiecy sciadam mezusia :-) bedzieli ogli wreszcie kupic wymarzony dom z ogródkiem bo nie chce abu moje malenstwo dorastało w bloku tak wiec rozumiecie a pozatym dowiedziałam sie w piatek ( po badaniach ) ze od silnej alergi prawie na wszystko dostałam ASTME jeste mi bardzo ciezko cały czas leki boje sie ze jak bede w ciazy to te leki wpłyna dzidzie :-( a w poniedziałek pedze do lekarza bo od 2 tyg .. bardzo boli mnie głowa (nawet tabletki nie pomagaja ) jestem zmieczona bardzo chodze taka przymulona ze szok :-( a do tego doszłedł mi potworny ból pleców mój mezus mówi ze to płuca i boje sie jak diabli ,, ból jest tak ostry ze jak sie schyle to nie moge sie wyprostowac i nic tylko rycze :sick: a najgorsze jest to ze jak wstane o 9 rano to o 14 juz ide spac tak mnie muli chodze jak "nacpana " temperatutka 37,5 wiec nie jest zle . co to moze byc ??? a do tego jest mi nieraz bardzo zimno a za chwile bardzo goraco i doszły wczoraj dreszcze i pocenie sie straszne juz sama nie wiem co jest moze któras z was miała cos podobnego bo ja sie strasznie martwie pozdrawiam was goraco i cieplutko ASIA