reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mihir, dokładnie wiem o czym mówisz. Moje plecy ciągle dają o sobie znać, najpierw tylko wieczorem i wtedy oznaczało to, że dość uczenia się i poza spać (senność to inna sprawa..;)), ale teraz to juz od rana moje plecy przypominają mi o swojej obecności. Na szczęście moje piersi reagują troszkę inaczej, bo moje nie tyle boją, co ciągle chcą głaskania, drapania i szczypania:) Z tym siusianiem to już lekka przasada, dziś musiałam wyjść z wykładu, a zważywszy że było na nim kilka osób+profesor, to nie mogę powiedzieć, że pozostałam niezauważona;-P A jeśli chodzi o cerę to właśnie dziś rano przywitały mnie 2 dorodne niespodzianki na brodzie, tych mniejszych na czole nie licze;P
Tatuś mojego maleństwa niestety nadal delektuje się nowiną i nadal nie mogę z nim dojść do ładu:(

Mam pytanko. Czy podwyższona temperatura piersi też ma coś wspólnego z ciążą?

reklama
hej, dziewczynki...

tak sie wsluchuje w swoj organizm, ze az strach bierze...
powiedzcie, czy to jakis zly objaw, ze boli mnie lewy jajnik - tak kluje wieczorami od czasu do czasu, ale dosc mocno jak juz, szczegolnie jak siedze-lub nogi mam podwiniete-lub jak sie smieje?.. Owu mialam z prawego.. i nie wiem, co czynic... tak chcialabym, zeby to byla dzidzia... tak baudzo :( mam tyle dziwnych objawow.. choc moze wymyslam.. :) no ale teraz sie martwie tym kluciem :( to jakis zly znak? czy nie?

neutrinko nie wiem gdzie ja to czytalam..ale pamietam..ze wlasnie rozgoraczkowane piersi zdarzaja sie dwa razy.Podczas tego gdy mala dziewczynka dojrzewa i rosna jej piersiatka i kiedys kobieta zachodzi w ciaze i struktura piersi sie rozrasta..:)

Aenye...ja pamietam ze kiedy mialam problemy z nerkami..to wlasnie bolaly mnie okolice jajnikow..i tez nie moglam sie smiac,i siedziec tak i w ogole..Teraz chyba nie masz sie jeszcze czym martwic..Jezeli sie bedzie przedluzac..powinnas chyba isc do lekarza bo z tym to nigdy zartow nie ma..

Hej! Pozdrowienia od mamusi wrześniowej :D .Pamiętam , że na początku ciąży ( kiedy jeszcze o tym nie wiedziałam , że jestem zafasolkowana) strasznie bolały mnie piersi.Zawsze przed okresem na kilka dni bolały mnie piersi ale to było tylko lekkie pobolewanie a tym razem był to bardzo mocny ból, taki że nie mogłam się nawet położyć na brzuchu.Ból nie ustępował po kilku dniach tak jak to było zwykle w przypadku zbliżającego się okresu.Nadal jeszcze pobolewają mnie piersi ale już dużo mniej niż na początku.Na razie jest wszystko ok z moją dzidzią i ja czuję się świetnie czego i Wam wszystkim serdecznie życzę.

Hej
Ostatnio moje jajniki się buntują:( Trochę się martwię:( Do tego mam problemy na uczelni, nie mogę się skupić i ta senność... Mój partner zniknął mi z horyzontu i aż dziwne, że wcale mi go nie brakuje... Nie wiem co się ze mną dzieje:( Mój spokój wystarczyłby dla połowy kuli ziemskiej...Mam wrażenie, że nic nie byłoby w stanie mnie wyprowadzić z równowagi, czy to robota hormonów?
Pozdrawiam

reklama
Witam dziewczynki! U mnie dokładnie tak jak Adasii! Strasznie bolaly mnie piersi na początku ciązy gdy jeszcze o tym nie wiedziałam. Zaczeło mi też byc niedobrze, szczegolnie wieczorami i wnocy:) Czulam, ze cos jest napewno nie tak! W 6 tyg ciązy zrobilam test i wyszedl pozytywny!!! Potem dopadło mnie zmęczenie, ciągle chciało mi się spac! A uczucie jak beczka juz minęło, ale tak wlasnie czulam sie przez pierwsze pare tygodni! Pozdrawiam!

Do góry