reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

fruchtbar sehr-owu
fruchtbar überaus-zaraz przed owu
fruchtbar -dni ktore mozna zaczac zaliczac do plodnych.Na zasadzie,w te dni mialas przytulanko,ale jeszzce nie bylo owu,ale moze byc owocny ;) (dojrzewanie jajeczka)

Der Farbcode zeigt Ihnen an, wie fruchtbar Sie sind.

reklama
kindzia, dzieki!

ale znalazlam na necie tlumaczenie tego slowa einnistung na ang. nesting, czyli zagniezdzanie... kurna, nie znam niemieckiego ni w zab ;-) ale moze masz racje... kurde, tylko ja chce jak najszybciej zrobic tescik... juz sie po prostu nie moge doczekac i dlatego tak sie dopytuje ;-)

buzka

Witam :-)
Prawdopodobnie jestem w 5 tc. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć, bo nie miałam jeszcze USG i nie widziałam mojego maleństwa :-( Jednak 2 tyg. temu robiłam sobie 3 testy i na wszytskich 3 pojawiły się dwie kreseczki, choć ta druga zawsze była ledwo widoczna :-( Czy u Was kreseczki zawsze były wyraźne, czy może moje ledwo widoczne kreseczki nie są odosobnione?  Powiedzcie mi, czy moje objawy są normalne... Moje piersi dorowadzają mnie do szału-co chwilę muszę je masować; ciągle bym tylko spała, nigdy tak szybko nie zasypiałam, a w 3 tc nie mogłam wstać z łóżka mimo wyjącego mi nad głową budzika-wcale go nie słyszałam; poza tym boli mnie dół brzucha-tak jak na miesiączkę (tego się boję, bo panicznie boję się poronienia :-( ); do niedawna byłam wręcz zaprzyjaźniona z lodówką, choć nie mam żadnych zachcianek-tylko apetyt, a teraz nie mam go wcale, wręcz muszę się zmuszać do jedzenia; raz zdarzyło mi się, że rano wstałam, zjadłam śniadanie a później znów zasnęłam tak jak siedziałam (u mnie to naprawdę dziwne), a następnie obudziłam się i wszytsko zaczęło mi wirować przed oczami; poza tym jesem nadzwyczaj spokojna, ale i często mnie wszystko denerwuje. Nie wiem, czy są to objawy ciąży/część z nich, ale martwie się tymi bólami brzuszka :-( Wy też tak miałyście w tak wczesnej ciąży? Bardzo proszę o odpowiedzi. Martwię się :-(
Pozdrawiam :-)

No to najprawdopodobnije moge ci pogratulowac!!
A co do objawow itd to kazda z nas jest inna a co za tym idzie inne objawy! Ale bol piersi sennosc to chyba standart:):)

Ja niestety przeżyłam niedawno poronienie.
Uważaj na te bóle brzuszka. Podobno niektóre boli i to normalne. Mnie wcale nie bolało mocno tylko troszkę i stało się co się stało.
Piersi jak bolą to tak ma być, one powinny boleć i być bardzo wrazliwe na dotyk to znak rozwijającej sie ciąży. Mnie bolały bardzo, a potem przestały przed poronieniem. Jak sa wrazliwe to dobrze.Senność - swietnie. A te zachcianki kulinarne to ich nie miałam.
Uważaj na siebie bardzo- niedługo w 6 tyg. będzie bić serduszko Twojego dzieciatka.
Trzymaj się i bacznie obserwuj.

neutrinka witam i gratuluje!! na bóle brzuszka mozesz brac sobie od czasu do czasu no-spe. a najlepiej pojdź do lekarza :) i wszystko bedzie dobrze :) jak boli i masz możliwośc to połóż sie z nogami lekko uniesionymi :)

buuuu... zbilam termometr wczoraj :( uzaleznilam sie od niego ;-)

neutrinka, nic sie nie martw, tylko pedz do lekarza :) ale bole brzuszka to podobno czesta dolegliwosc :)

pozdrawiam!

reklama
Neutrinka witam Cie :) ... bol brzuszka (podbrzusza) moze byc zwiazany z rozciagającą się macicą :) ... w momencie silniejszego bolu no-spa jak najbardziej pomocna ... mi lekarz przepisal ja 3 x 1 dziennie ... ale biore bardzo rzadko bo jakos mi bole nie dokuczają :) ... pozdrawiam :)

..aenye uuu ... szybko biegnij do apteki po kolejny ;)

Do góry