reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Czarna, już ci odpowiadam odnośnie badania szyjki :)
gdzies to juz pisałam, tylko sama nie wiem gdzie, najwyzej bedzie dwa razy ::)

:)
moze powiem jak ja to robie ;)
przykucam pod prysznicem i wprowadzam palec wskazujacy do pochwy. cały palec ;). na końcu powinnas wyczuć tak twardawy "twór" (pochwa jest miękka), okrągły, z dziureczką po środku. z tym ze jesli wczesneij nie ocenialas otwartości/zamkniecia szyjki, to raczej za pierwszym razem nie uda ci sie postwic diagnozy.
jesli chodzi o to co tam ma byc jak jest zamknieta - powinnas wyczuc ten otwotek, ale nie da sie w niego wlozyć opuszk apalca.poprosu będzie dziureczka. inaczej ona wygląda trodzkę u kobiet które rodziły, nie jest okrągła, a taka podłużna. (tak jak na obrazku, tyle ze na obrazku jest lekko rozchylona)

szyjka9xk.jpg

tak wygląda szyjka we wzierniku, ta akurat jest z pokaleczona ::), ale chodzi mi o kształ tego otworku tak +/- ;). i kobiet które rodziły ten otworek ma kształt bardziej podłużny, takie leżące "0". u jeszcze nierodzących jest okrąglutka jak "o" :)
olliuteri3qo.jpg

reklama
Z jednej strony szkoda,bo nie martwila bym sie o swoje leczenie i operacje Jerrego,zaoszczedzilibysmy sporo kasy.A zdrugiej strony,jak widzisz na suwaczku 27 maja mamy slub.Wiec tak zle i tak niedobrze.Chociaz Jerry by chcial..........

Witam ponownie Szanowne Panie
Szperałam sobie dzisiaj w necie i zobaczcie co znalazłam idealny link dla starających się ;D Można tu sprawdzić kiedy najlepiej zrobić test sikany a kiedy bete:))
http://www.eltern.de/schwangerschaft_geburt/schwanger_werden/fruchtbarkeitskalender.html
Aha stronka jest niemiecka :
wpisujesz date ostatniej mesiaczki
zaznaczasz długosc cyklu (średnia lub ostatni)
klikasz na ponizszy napis ABSCHICKEN i gotowe
Powodzonka

Elżbietka bardzo dziękuje za tak pięknie i szczegółowo opisanie i pokazanie badania szyjki. Jesteś wspaniała

hej, czarna79!!!

rewelacja, ta stronka!!! zrobilam sobie i wyszlo mi, ze 27 powinnam byla miec jajeczkowanie i sie zgadza!!! bomba :) strasznie fajnie, dzieki! ----> ale co to znaczy Einnistung???

a powiedzcie mi jeszcze... co z plamieniem owulacyjnym, ktore mialam od kilku miesiecy..? tak cos mi sie czuje, ze moge byc zafasolkowana.. (rownie dobrze, jak nie byc, ale przeciez trzeba byc optymista! ;-) ) no i mimo tego mialam kilka dni po jajeczkowaniu plamienie owulacyjne, ale mniej obfite niz zwykle - w sensie niemalo, ale bardzo bardzo rzadko te duze kropelki (trzy czy cztery razy tylko widzialam). a dzisiaj juz tylko lekko rozowawy sluzik. czy to normalne? czy moze wystapic w czasie ciazy? czy to raczej zly znak?

no i ne wiem, co prawda, jakie mam zazwyczaj tempki... ale od kilku dni 37.2-37.3... czy mozna cos po tym stwierdzic?

i kiedy robic BHCG? albo HCG? jaka to roznica w ogole? (wiem tylko, ze BHCG przy zagrozonej ciazy tylko)

bede wdzieczna za informacje...

pozdrawiam, buzka!
aenye

Hejka  ..aenye Co do tej stronki Einnistung oznacza koniec dni płodnich ( tak ja to rozumiem). Co do twoich objawów ciężki jest mi coś powiedzieć bo nigdy czegos takiego nie miałam ale troche czytałam forum i to co wyczytałam to podobno nie które kobiety maja plamienia w czasie ovu, ale może lepiej jak wypowie się ta co tak miała:))
Jezeli chodzi o bete Hcg to w tym kalendarzyku też jest zaznaczone kiedy można juz zrobic BLUTTEST taka czerwona łezka na dacie:))

Powodzenia i pozdrawiam

heh, mi sie wydaje, ze koniec dni plodnych oznaczaja te zabarwione na jasnorozowo prostokaciki po eisprung. kurde. CZY KTOS ZNA NIEMIECKI???

mi sie wydaje, ze to moze byc implantacja jaja w macicy. ale czekam na odpowiedz! tez dotyczaca owulacyjnego plamienia!
pozdrowka
dobranoc!

reklama
Do góry