reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Czekam, czekam i się doczekać nie moge. Chciałabym już być przynajmniej w II trymestrze ze wszystkimi tego skutkami :)

ponawiam moje poprzednie pytania:
Dziewczęta, napiszcie jak długo sie juz staracie? te zafasolkowane, czy miałyście objawy, nie bedąć w ciąży,a chcąc tylko być? Jak często sie przytulacie? Czy teraz czyli 5 dni po owu, jest jeszcze szansa? Cholewcia w ogóle nie wiem o co chodzi jak piszecie o uniesionych szyjkach, i miekkich. Taka duża a taka niedoinformowana:(No właśnie, ja często siusiam bo mam problemy z pęcherzem, czyli taki objaw u mnie chyba nie wystąpi?
mam nadzieję, ze nie za duzo pytań na raz?

no to... :)
oki, nie wpadam w paranoje :D

Lapis, mnie sie zdarzyło chyba tylko ze 2 razy mies objawy, tak ze naprawde myslalam ze sie udało,w przeciągu tych 26 miesiecy staran, wiec nei jest chyab tak źle ;)

Dzięki Elżbietko, a co myslisz o tym 5 dniu po owu? Obiecuję, ze pocztam gdzieś na temat sluzu, ale jakbyś mi o szyjce napisala?:)

mala mi widze ze jutro konczysz 7 tydzien czyli wchodzisz na 8!!! potem jeszcze tylko jakies 4 tygodnie-5 i juz!!!:):) nie martw sie doczekasz!ten I trym jest najgorszy!

Lapis ja mialam rozne objawy mimo iz w ciazy nie bylam bo duzo sobie chyba wmawialam i to potegowalo...wiesz ja mysle ze najlepiej to poprostu sie przytulac i nie myslec o temp itd! no oczywiscie starac sie trafic na owulacje hihi ale bez przesady! wkoncu plemniki zyja przez kilkanascie godzin! ja stosowalam guajazyl bo fakt faktem sluzik mialam tragiczny...no i nogi po zawsze do gory:):)

a w ciaze udalo mis ie wkoncu zajsc jak postanowilam sobie odpuscic jeden miesiac po wczesniejszym samoistnym poronieniu:(:(

Elzbietko no i tak dalej! najlepiej cieszyc sie kazdym dniem i korzystac z niego az tu nagle ni z tad ni zowad II kreseczki bo przeciez @ sie spoznia!!!!
hihi i powaznie mowie:):) dobra polozna to cos wspanialego!

Lapis, sa dziewczyny, które już nastepnego dnia po owu i rzecz jasna po zapłodnieniu wiedzą ze fasolka jest :).
w bardzo wczesnej ciazy szyjka jest z reguły wysoko, twarda i zamknieta, moze byc lekko otwarta. dopiero później jak zarodek sie ulokuje to macica sie powieksza i rozmiekcza, no i szyjka razem z macicą :). w zwiazku z tym jest niżej i rozpulchniona. z tym ze trudno to okkreslicna podstawie kilku macanek ;). pod koniec ciązy znowu staje sie twrdsza i przed porodem rozmięka :)

Dzięki Dziewczęta,no to się troszkę pomacam, coby róznicę naumieć się wyczuwać ::)
Ten guajazyl to mozna tak sobie pić, bez żadnych przeciwskazań? Czy trzeba się "przed użyciem zapoznać z ulotką, bądź skonsultować z lekarzem:)" Rozumiem, że syropek robi sliski śluzik,mający szybko i bezpiecznie przetransportować chłopaczków do miejsca przeznaczenia?

reklama
Do góry