reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
mam takie pytanie do zafasolkowanych kobietek : co w praktyce oznacza czeste siusianie?/ tak naprawde co ile?? i w porównaniu do siusiania przed ciąza? i jak to sie zaczyna? czy po prosty pewnego dnia wstajesz i siekasz co iles tam minut/godzin?/ czy stopniowo??
dziękuje za odpowiedź :)

Elżbetka wzięlam sobie troszke fluidków, a resztę zostawilam innym:)
Dziewczęta, napiszcie jak długo sie juz staracie? te zafasolkowane, czy miałyście objawy, nie bedąć w ciąży,a chcąc tylko być? Jak często sie przytulacie? Czy teraz czyli 5 dni po owu, jest jeszcze szansa? Cholewcia w ogóle nie wiem o co chodzi jak piszecie o uniesionych szyjkach, i miekkich. Taka duża a taka niedoinformowana:(No właśnie, ja często siusiam bo mam problemy z pęcherzem, czyli taki objaw u mnie chyba nie wystąpi?
mam nadzieję, ze nie za duzo pytań na raz? ;D

aajk, co prawda nie do mnie był ten post, ale wydaje mi się, że teoria tak się rózni w tym względzie od rzeczywistości, że to nic dziwnego, że Elzbietka tak pyta. Poza tym, Elzbietka jest chyba położną, a nie ginekologiem-połoznikiem.

Elzbietko ja uwazam ze to sprawa indywidualna:) a o jaki okres ci dokladnie chodzi?
bo ja pamietam ze np na poczatku ciazy faktycznie czesciej siusialam i nawet co godzinke w nocy wstawalam!ale uwazam ze bylo to spowodowane tez tym ze baaardzo duzo pilam bo odczuwalam ciagle suchosc w ustach i pragnienie! ale nacisk jakis na pecherz tez byl! trwalo to jakos do II trymestru! czasem naprawde bylo to uciazliwe bo nagle na miescie zachciewalo sie siku:(:(

w II trym to bylo cos normalnego jak zwykle sikanie.zalezne tez od tego ile sie pije:)
A teraz w III to masakra z tygodnia na tydzien gorzej...czasem siku w nocy co godzinke punktualnie czaem co 2..a w dzien co 30 min mniej wiecej czasem co godzinne ale znow duzo pije i mnie suszy wiec to napewno tez spomaga...wtedy nawet co 10-15 minut sie zdaza! dodam tylko ze nie wysikuje sie do konca ::) chyba ze mala troszke jakby podniose lub miednice wypchne:)

Aajk nie rozumiem tego tekstu? to ze ktos jest polozna to nie znaczy ze wszystko wie co i jak! kazda z nas jest inna i wiadomo ze te co maja ciaze za soba lub w niej sa wiedza wiele rzeczy patrzac na wlasne cialo!
I tak jak piszesz polozna wiedziec powinna...mozei tak ale JESZCZE RAZ POWTARZAM NAPEWNO NIEWIE TEGO TAK JAK KOBIETY W CIAZY!!!!!!!
POZATYM KTO TO WIDZIAL POLOZNA CO POZJADALA WSZYSTKIE ROZUMY I WSZYSTKO WIE NAJLEPIEJ....

reklama
Do góry