reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Elżbietko zrób moze usg.Moze cos bedzie widac.Chociaz pecherzyk.
Elżbietka
mother of two sons&angel
miałam na myśli duphaston albo luteine, które nie szkodzą ewent ciazy...moze poczekam jeszczekilka dni i zobaczymy
Elżbietko może ty na prawdę jesteś we wczesnej ciąży ja miałąm zasinienie właśnie w ciązy jak jeszcze testy tego nie wykazał i usg też nie było widać nawet pęcherzyka a tez nie miałam więc poczekaj jeszcze z tym wywołaniem to możesz zrobić zawsze
malaga
Fanka BB :)
Elżbietko -
Zmiany w pochwie i w sromie - Zasinienie szyjki macicy jest jednym z wczesnych objawów ciąży. W miarę rozwoju ciąży, szyjka dojrzewa. Ulega rozpulchnieniu a jej kanał staje się drożny. W czasie ciąży szyjka macicy zamyka dolną część jamy macicy - jest swoistą zatyczką dla worka owodniowego i płynu owodniowego.
W I trymestrze następuje przekrwienie pochwy, co nadaje jej różowoniebieskie zabarwienie. Kolor pochwy to jeden z objawów ciąży. Zwiększa się rozciągliwość i elastyczność pochwy. Utrzymujące się w I trymestrze niskie pH pochwy i immunoglobuliny, chronią macicę przed patogenną florą przedsionka pochwy. Srom ciężarnej jest powiększony, obrzęknięty i przebarwiony.
cleo28
Fanka BB :)
dziewczyny chciałam spytać jak to jest z szyjką macicy przed miesiączką. Mam termin za 3 dni, od 3 plamię ale tak że wkładka jest czysta a tylko przy podcieraniu coś tam zostaje. Mam ciągłe odczucie mokrości i latam do kłazienki sprawdzać czy to już @ przyszła. Rano robiłam teat i jest negatywny. Natomiast moja szyjka wydaje sie być jakaś taka napuchnięta. Nie nastawiam siena ciażę, teraz to czekamjuż raczej na @ ale chciałabym wiedzieć jak to jest. dzięki jesli któraś wie i mi odpowie.
magdalenkakol
Fan(ka)
Axxunia A co u Ciebie? Jak samopoczucie?
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Musi musi i to szybciutko.Kto nam tu bedzie czarowal????????????axxa pisze:jako tako... staram się jak mogę wrócic do normalności... trudne to... ale kiedyś zaświeci słoneczko... cholera MUSI...