reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

izabela83 , witam cię wsród nas!! jeśłi chodio twoje pytanie, to axxa ma racje. a tak precyzyjnie, to w ciązy nie ma @, tylko może wytsąpić krwawienie w terminie spodziewanej mieiączki, ale jest ono zazwyczaj mniejsze i krótsze niż "tradycyjna" @. no i moze wystepowac do 16 tyg ciązy, czyli do 4 miesiaca, do momentu aż tzw. jajo płodowe (dziecko i błony płodowe) nie wypełnią całej jamy macicy.

reklama
malaga , rozumiem twoje podejcie...
ja juz tez wole sie nie nastawiac, nie planowac, bo jak niw wychodzi to później bardziej boli...
ale mimo wszytstko mocno trzymam za ciebie kciuki, może jednak sie udało :)

malaga pisze:
Biegam co chwilę do ubikacji i sprawdzam. I wiem, że za którymś razem zobaczę krew.
Ale zawsze i niezmiennie mocno trzymam kciuki za Was, kochane Dziewczyny :D Fasolkujcie :D
to był jeden z pierwszych objawów ciązy u mojej przyjaciółki :) tez ganiała co chwile do wc i za każdym razem miała pewnośc ze dostała @. a teraz kończy 8 tyg ciązy :) bedzie dobrze!! wierze w to!!

Elżbietko kochana i Wszystkie Dziewczyny - dziękuję za wsparcie :) Wybaczcie mi to moje skrajnie pesymistyczne podejście ;) Ale dzięki temu, że się nie nastawiam, będzie mi łatwiej znieść fakt, że dzidzi nie ma ::) Albo tym bardziej cieszyć się, jeśli będzie :)

Pozdrowienia dla Elżbietki i innych dziewczyn na forum.
Chciała bym się podzielić troszeczkę z Wami tym co u mnie się "dzieje". O dzidziusia staramy się dopiero od 2 miesięcy, około tygodnia temu robiłam test wyszedł pozytywny ale piątego wystąpiło u mnie 2 - dniowe krwawienie (znacznie słabsze od typowej @) , myślałam że to miesiączka, ale.....??? Dodam że miesiączki spodziewałam się dopiero ósmego, hmm a tu już po :) W poniedziałek kupie kolejny test..., ale jestem niecierpliwa... Nie mogę się doczekać :)
Jak myślicie dziewczyny robić już ten test czy może jeszvcze troszkę poczekać????

izabela83 Witaj! Mam dobre przeczucia. W zeszłym roku przeprowadzałam wywiady położnicze i ponad połowę kobiet miała takie słabe krwawienie w pierwszym miesiącu ciąży. Koniecznie zrób test, myślę, że wyjdzie pozytywny. Pozdrawiam Cię serdecznie. I gratuluję opanowania, bo ja bym do poniedziałku nie wytrzymała ;D

reklama
Nagguś ufff..musze sie przyzwyczaic do zmiany-Malaga:)Trzymam kciukasy..i wiem skad ten pesymizm-mi tez się właczył, ze raczje to nie TO..:(..bo potem jak @ przyjdzie to troszeczkę mniejsze rozczarowanie...U mnie dziś 32 dc@brak!-Oby nie przyszla przez conajmniej 9 miesięcy;)
izabela83 -po cichutku Ci GRATULUJĘ!powtórz tescik i wklejaj nam go tu:)
Agutek pisze:
Rusałko trzymaj sie na wykładach, rób ładne notatki ;D
Nie mogę sobie przypomnieć, więc zapytam bo nie chce mi się szukać a na pewno już pisałaś - gdzie i co studiujesz ?
Ekonomię na AE we Wrocku.

Do góry