reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Oby Nemezis ten zapaszek był prawdziwy ;)
Cały dzień chodzę do ubikacji bo boli mnie brzuchol jakbym miałą @ a jej na szczęście nie ma. Troszkę mnie to dziwi. :-[ :-[ Alle mam nadzieję że wszystko w porząsiu

reklama
Dzieki dziewczynki za wiare.
Madziujka mnie tez zaczal bolec brzusio i plecki.I tak jak Ty latam co 5 min. sprawdzic czy czasem nie przyszla @ .Na szczescie jej nie ma.Oby tak dal;ej.

Jak dobrze że się odezwałaś :laugh: już się martwilam o Ciebie.
No byle do soboty ranka- bo wtedy ta cholera już chyba na bank nie przyjdzię - choć pierun ją wie.

A ja muszę poczekać do pażdziernika na ewentualne testowanko ,bo właśnie kończy mi się @ i tak myśle zakupić guajazyl-ten syropek -PROZSZĘ POWIEDZCIE MI JAK SIĘ GO ZARZYWA-bo niestety nie mam pojęcia ???

a przy okazji idę do gina na ponowną cytologie -modle się aby wszystko było O.Ki poproszę o jakąś pomoc w zajściu i aby przepisała mi np.luteine-a jak wy dziewuszki zarzywacie te tabletki?

Lana ja bym tak za guajazylem nie była. Może lepiej ACC? To takie tabl. musujące stosowane m.in. w mukowiscydozie. Rozrzedzają wszelką wydzielinę. Zaraz Ci podeślę opisy obu

reklama
Guajazyl
Działanie
Posiada właściwości wykrztuśne, działając drażniąco na błonę śluzową żołądka zwiększa wydzielanie śluzu w drogach oddechowych, ma słabe działanie odkażające. Wykazuje również ośrodkowe działanie uspokajające i miorelaksacyjne.

Wskazania
W napadach suchego kaszlu, stany zapalne układu oddechowego.

Przeciwwskazania
Gruźlica płuc, stany zapalne górnego odcinka przewodu pokarmowego.

Działanie niepożądane
Bardzo rzadko bóle w nadbrzuszu.
Dawkowanie
Doustnie 3-4 razy dziennie 10-15 ml syropu, dzieci 3-4 razy dziennie 5 ml.

Do góry