reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
no to podobnie jak mnie:p ja jestem nieprzyzwyczajona do bólu piersi, bo wcześniej praktycznie mi się to nie zdarzało, a ja lubię spać na brzuchu, a teraz to niemożliwe...

Witam serdecznie,

Również od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. Niedawno zaświtała mi kolejna iskra nadziei...
Od jakiegoś czasu powiększyły mi się piersi, bolą mnie brodawki (wkrótce będzie 2 tygodnie), nie mam miesiączki, nie mam mdłości, test ciążowy nie wykazał ciąży.

Wprawdzie pobolewały mnie od czasu do czasu piersi jednak nie tak długo.
Mam się martwić i iść do lekarza, czy jeszcze spróbować odczekać, być może to napięcie przedmiesiączkowe, stres... zbyt dużo kofeiny... :eek:

Jeżeli iść do lekarza to czy do ginekologa czy do rodzinnego?

2 tygodnie od czego?
Zrób bete jak test nic nie wykazuję. Może go za wcześnie zrobiłaś.. Lekarz i tak teraz nic nie zobaczy jeśli to ciąża..

Przede wszystkim zredukuj do minimum ilość kofeiny.Jeśli chcesz mieć całkowitą pewność co do ciąży lub jej braku,to zrób sobie beta hcg z krwi,tak jak radzi moja przedmówczyni.A potem udaj sie do ginekologa,nie do rodzinnego.Zmień nawyki żywieniowe,łykaj kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży i zrezygnuj ze wszelkiego rodzaju używek.

reklama
Witam serdecznie,

Również od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dziecko. Niedawno zaświtała mi kolejna iskra nadziei...
Od jakiegoś czasu powiększyły mi się piersi, bolą mnie brodawki (wkrótce będzie 2 tygodnie), nie mam miesiączki, nie mam mdłości, test ciążowy nie wykazał ciąży.

Wprawdzie pobolewały mnie od czasu do czasu piersi jednak nie tak długo.
Mam się martwić i iść do lekarza, czy jeszcze spróbować odczekać, być może to napięcie przedmiesiączkowe, stres... zbyt dużo kofeiny... :eek:

Jeżeli iść do lekarza to czy do ginekologa czy do rodzinnego?

Musisz napisac 2 tyg od czego stosunku, czy moze braku miesiaczki?
Nie chce Cie straszyc, ale zazwyczaj tak jest, ja mam 30-33 dnie cyklu, a ostatni 42 dni testy nie wykazaly ciazy, po porstu stres spowodowal takie opoznienie. Zrelaksuj sie postaraj sie nie myslec o tym. Jesli to 2 tyg po stosunku to poczekaj jeszcze,ale jesli miesiaczka spoznia ci sie 2 tyg. to do lekarza gin, albo zrobic badanie krwii.

Do góry