reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

blondplatyna byłam
dał mi tabletki novenette ale nie mam kiedy ich wybrac bo nie dostaje wiekszyk krwawień:( od 3 mies brak okresu a w ciazy nie jestem.... ehhh masakra...

a ty kochana jak sie czujesz? masz juz imie dla dzidzi? :*

reklama
Czuję się fatalnie, mam niedowład lewej nogi i ledwo co chodzę, a do końca jeszcze ponad 2 miesiące. Niestety prawdopodobnie czeka mnie cc z tego powodu.
Wybraliśmy Patrycja - ładnie? Mamy jeszcze sporo rzeczy do kupienia - generalnie mój Ł. jeździ po sklepach bo ja nie daję rady długo łazikować.
A jak Twój szkrab? Ale ten czas szybko leci. Dopiero co się urodził a już roczek kończy.

Blondplatyna a u Ciebie już prawie 30tydz! NAPRAWDĘ TEN CZAS LECI....
U mnie 30dc... robiłam dwa testy [oczywiście oba w dzień-bo księżniczka nie wytrzymała do rana hehe] i oba negatywy-temp mi dziś spadła więc nie mam złudzeń :(

blondi moja kochan cc jest ok:D wiem bo mialam:D

kupuj przez neta:D taniej i do domu a bedziesz miala pocieche z wyboru rzeczy dla dzidzi:)
Partycja- super imie moja najwspanialsza przyjaciółka ma tak na imie;)

a czego ci jeszcze brakuje?

Martusia wiem, czas jest nieubłagalny. A co z Tobą się dzieję, że też tak rzadko się odzywasz?
Korynko cc się nie boję, bardziej chyba przeraża mnie sn. Nawet z tej jednej strony się cieszę z tego, oprócz tego że nie mogę chodzić.
Ciuszków mamy dużo, sporo dostaliśmy w spadku, no i teściowa dzielnie w tej kwestii się wykazuje. Brakuje łóżeczka, wózka, nosidełka no i kilku pierdół do pielęgnacji maluszka. Zrezygnowaliśmy z kupowania pościeli bo stwierdziliśmy, że niepotrzebny wydatek a i tak w czerwcu będzie cieplutko, więc mała spać pod kołdrą nie będzie.

blond a masz jakiś wózek na oku? cos już myślałaś? kup 3 w 1 bedziesz miala z nosidełkiem.
nosidełka takiego na brzuch do noszenia dziecka nie polecam. a przynajmniej zanim sie zdecydujesz poczytaj o problemach wychowawczych z dziećmi chustowymi:) ( dziecko bardzo przyzywczaja sie do obecności rodzica i w poźniejszym etapie txn 9-12 mies gdy dziecko wazy 10-13 kg nie sposób nosic je caly czas i problem wtedy jest z nawiązaniem dystansu w czasie snu czy zabawy) do pielegnacji kup sobie olilatum albo emolium duza butle ( myje i natłuszcza skóre i jest bardz wydajne) do zadań specjalnych jonson ma fajny żel dla dzieci od 1 tyg;) sudocrem ( koniecznie ) i małą oliwke:)
pieluchy babydream ( tańsza wersja pampersa- w rossmanie ja je uwielbiam nie odparzają nie ma uczuleń bo są bezzapachowe i tanie 1paczka okolo 20 zł kosztuje )
co do pościeli to spokojnie mozecie sie z nia pożegnać na 9 mies
rożki i śpiworki to najlepsze rozwiązanie bo dziecko sie nie wykopuje:)

moj Kacper ma 13 kg i 86 cm:D jest bardzo duży:) normalnie nie mogę uwierzyć.. tyle co z małym wychodziłam ze szpitala a to już rok minął:)

a łóżeczko kup składane:) takie turystyczne... bo jest wygodne można wszedzie zabrać bo składa sie do paczki 80x20x20 i są takie z nakładkami dla niemowląt zaraz poszukam i ci pokaze o co mi chodzi:)

reklama
Obecnie pracuję [tzn robię na czarno :) ] na recepcji w a'la hotelu.... a tak w sumie to szukam jakiejś stałej pracy.... teraz będę mieć na miesiąc pracę, a później chyba od czerwca na lato....
I strasznie mi się dziś chce spać-robiłam krzyżówkęi nagle zasnęłam-nawet nie wiem kiedy-obudziłam się dopiero jak mi gazeta spadła... a dodam, że właśnie siedzę w pracy hehe

Do góry