reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
Kamia a jak samopoczucie, czy rzeczywiście jest gorszy ten ostatni trymestr? Ja właśnie w niego wchodzę i narazie wysiadają mi biodra i ledwo co ruszam nogami. Dodatkowo ciągną mnie strasznie więzadła. Niestety moja doktorowa mnie pocieszyła że jeśli będzie gorzej to czeka mnie cesarka, ale tego akurat się nie boję.
A chodzisz do szkoły rodzenia?

powiem z mojej perspektywy: mi 3 trymestr najbardziej daje w kość. ból kręgosłupa, spuchnięte nogi, Tymek jest już dośc duży więc jak sie przeciąga albo wypina to naprawdę czasem nie jest przyjemne:dry: do tego ostatnio uciska mi na jakiś nerw i boli mnie cała prawa noga:-( chociaż czasem nie wiem co gorsze bo w pierwszym ciągle się bałam, ze coś mu się stanie, poronię itp. a teraz nawet gdyby się urodził to są dla niego dużo szanse, tak więc wszystko ma swoje plusy i i minusy. Ogólnie najfajniej wspominam 2 trymestr:-) do szkoły rodzenia nie chodzę:-) a Ty się wybierasz?

blondplatyna a czemu rozczarowana jesteś?
kwiatuszekq ja też się z tego ciesze bo tzn ze niedługo moje maleństwo będzie ze mną, nawet nie zniechęciło mnie to do drugiej ciąży:-) może tylko... odsunęło ją trochę w czasie:-D
np.teraz Tymek tak zmolestował mi żołądek, że zaliczyłam spotkanie z kibelkiem:-(

reklama
Kamia ja ostatnio byłam na zakupach i strasznie zachciało mi się grilowanej kaszanki - zjadłam trochę na śniadanie - żałowałam bo chyba maleństwu nie smakowało - znam ten ból. Poza tym cały czas mam ochotę na słodkie. A jeśli chodzi o szkołę to myślałam, że będą ciekawsze informacje na teorii, a tak naprawdę wszystko co mówią to już wiem. Natomiast jestem zdegustowana brakiem informacji ze strony przyszłych mam, w szczególności w dobie internetu.
Kwiatuszku zobaczysz, że niedługo ty też będziesz narzekać na ciążowe dolegliwości - wszystko w swoim czasie. Trzeba tylko trochę cierpliwości.

Do góry