reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kamia ciuszków mamy strasznie dużo i to różnych, bo moja teściowa szaleje, a ciężko jej przetłumaczyć że maluszek we wszystkim nawet nie zdąży przechodzić. Kazałam jej zacząć kupować pieluchy - to chyba rozsądniejsze. A powiedz prałaś ręcznie ciuszki czy w pralce w proszku? Bo gdzieś słyszałam, że na początku trzeba wyprać pierwsze ciuszki w płatkach mydlanych, ja i tak pewnie będę prała w pralce.
Wózek wybraliśmy taki 3w1 RECARO AKUNA SUPER OKAZJA DUDEK W-WA (1479859453) - Aukcje internetowe Allegro , niektórzy mówią że niepraktyczny, ale dla mnie jest strasznie lekki i taki malutki, pomimo sporej gondoli. No i najważniejsze, że składa się jak parasolka, na co nam najbardziej zależało.
Mojemu Ł. podoba się takie łóżeczko jakie masz Ty, ale to jeszcze mamy trochę czasu żeby kupić. Narazie musimy wyremontować pokój i nie chcemy się zagracać. Też myślałam o kołysce ale niestety nie mamy już gdzie postawić.
Ale się rozpisałam.
Buziaki dla wszystkich

reklama
no napewno nie warto inwestować dużo w te najmniejsze rozmiary ciuszków bo prawdopodobnie jak jest ich za dużo to nawet nie wszytskie zdąży się ubrać:-) tak słyszałam:-) ja prałam w pralce, w płynie do prania lovela albo dzidziuś (bez żadnego płynu do płukania). one nie mają żadnego zapachu ale jak potem wyprasujesz ubranko to jest taki fajne delikatne i tak świeżo pachnie ale bez żadnego chemicznego dodatku:-) no ja się ręcznie nie bawiłam bo też dzięki zapobiegliwości rodzinki tych ubranek mam tyle, ze jak np chciałam nastawić same niebieskie to wyszło dwie pralki;-) więc ja dziękuje prać to ręcznie:-D
wózek fajny, moja znajoma miała podobny i była bardzo zadowolona:-)
a moze zrobić tak, ze najpierw rozłożyć kołyskę a potem jak maluszek z niej wyrośnie to ją schować i wyjąć łóżeczko?:-)

Kamia jeśli chodzi o kołyske to masz rację, tylko że później po złożeniu nie mielibyśmy gdzie trzymać. Uspokoiłaś mnie z tym praniem, bo też zaczęłam się martwić, że miałabym to wszystko wyprać ręcznie - masakra. A ciuszków mam w różnych rozmiarach od 56 do 78.
Veronica jak samopoczucie? Radzisz sobie dzielnie, bo mnie przeraża myśl trzymania w rękach takiego maluszka.

Ostatnia edycja:
Witam staraczki i przyszłe mamy GRATULUJĘ !!!
Staramy sie o maluszka juz od paru miesięcy a ostatnio nawet miałam nadzieję że skutecznie bo @ się spóźniała 3 dzień więc weszłam aby poczytać jakie objawy mogą zwiastować zafasolkowanie i trafiłam tu. Niestety w "prezencie" na dzień kobiet ..@

Czytałam od poczatku Wasze wpisy, wzruszałam się czytając i mimo iż Was nie znam to odczucia są mi bardzo znane.Mam nadzieje że podzielicie sie ze mną pozytywnymi fluidami :)

blondplatyna no to cały przekrój rozmiarowy:-) napewno się przydadzą:-)
iwasek witam witam:-) i zgodnie z prosbą fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-) nam się udało w 4 cyklu tak więc jak widzisz nawet jak za pierwszym cyklem się nie uda to głowa do góry:-) a waszym przypadku te parę miesięcy to ile?:-)
martusia no to jak nas tak Tymek urządzi to z pierwszego kieszonkowego potrace mu za kołyskę;-) ale w sumie to prezent od dziadków wię najwyżej drugi pokorzysta;-)

Kamia staramy się od 7. Mam już 32 lata więc nie jest tak łatwo. Jesteśy po badaniach w klinice. Po 14-tym marca mam iśc na podsumowanie .
Ale mam nadzieje ze sie uda:)

Dzięki Kamia :)))
Kurcze jak to fajnie usłyszeć a raczej przeczytać :D
Nie mogę za bardzo rozmawiac o swoich obawach z męzem bo chyba bardziej to przeżywa niż ja, a czasem chce mi się ryczeć .
Proszę wtedy o pociągnięcie za warkoczyk ;)

reklama
Do góry