reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
cze kochane:-)
blonplatyna u mnie pozytywnie i do przodu:-) nadal jestem na fenoterolu, lekarz myślał o zakładaniu krążka ale na szczęście poprzestał na lekach:-) za tydz mam kolejną wizytę mam nadzieję, ze wieści będą dobre:-) na ostatnim usg Tymek miał już 1480g (to był 29 tydzień):-) jeśli chodzi o wagę to ja już przybrałam prawie 12kg (wyjściowa była 48 kg) ale włosów z głowy nie rwę bo w dużej mierze to woda, której mam peeeeeeeeełno:-) kozaki w łydkach to dopiąć już nie mogę:-) więc pocieszam się, że ta waga to z tego:-)obecnie jestem na etapie szykowania ubranek (pranie prasowanie) trochę wcześnie ale przy moich lekach w każdej chwili moge np musieć leżeć plackiem więc wolę to zrobić póki jeszcze jestem trochę na chodzie (chociaż lekarz goni do leżenia;-) a jak twój maluszek? mocno kopie?:-)
karola współczuje i trzymam kciuki za dalsze stranka:-)
veronica jak tam młoda mama się czuje?;-)

Cześć wszystkim :) troche mnie martwi to że nie mam objawów ciąży.... a to już 6-7tydzień.... Poza tym że bolą mnie piersi to nic więcej..... a najbardziej bolą w nocy jak się przebudze dziwny ból.... jakby sie skora naciagala.... a poza tym to leci mi sluz ale raczej taki wodnisty i zauwazylam ze jest tez bialy, ogolnie mam uczucie mokrosci. Czy to jest normalne?

Kamia fenoterol brzmi poważnie, czyżby się skurcze zaczęły? Życzę abyś wytrwała do końca - trzymaj się kochana. U mnie masakra, maluszek strasznie pobudzony - dobrze, że chociaż w nocy daje mi pospać. Nadal nie wiemy co będziemy mieć. Narazie przytyłam 6 kg - to chyba mało, ale ja się cieszę, bo każde dodatkowe obciążenie to masakra dla mojego kręgosłupa. A teraz jesteśmy na etapie szukania wózka i łóżeczka.
19ania90 tak wcześnie objawów ciąży jeszcze mieć nie musisz, na początku powiększają się piersi - mnie to nie bolało - takie dziwne uczucie miałam mrowienia. Poza tym śluzu w ciąży będzie z miesiąca na miesiąc coraz więcej, także to normalne. U mnie typowe objawy - mdłości i wymioty zaczęły się dopiero w 9 tygodniu i trzymały aż do 20. Najważniejsze, aby maleństwo zdrowe było a o objawy narazie się nie martw.

Ostatnia edycja:
blondplatyna no miałam problemy ze stawianiem się brzucha i skurczami, szczegółów nie znam bo mój lekarz nie wtajemniczał mnie we wszytsko (długośc szyjki itp.) za co jestem mu wdzięczna bo znając siebie to zaraz bym się naczytała i panikowała:-( a teraz czuje się lepiej no ale to pewnie dlatego, ze z 1,5 miesiąca biorę już leki. Płec napewno niedługo poznacie, to co narazie kupujesz rzeczy unisex?:-) ja mam dziś ostatnią partie prasowania ciuszków Tymka i wyprawkę pod kontem ubranek uważam za zamknięta:-) i co już wybrałaś sobie jakiś konkretny model wózka?:-) ja teraz jestem na etapie wyboru kołyski:-) dużo jest tego więc jest nad czym myśleć:-)

reklama
Do góry