reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

reklama
tyle ze jak bylam 19 stycznia na wizycie to moja ginka mowila ze moge miec problemy ze snem:((
no i nie chce mi zapisac zadnych tabletek na sen:((
musze sobie jakos radzic...
troche to juz jest denerwujace, eh...

aha...
no z tymi mdlosciami to masakra.... tylko cos zjem i juz musze leciec do lazienki ;//

a czy to normalne ze przy chodzeniu i siedzeniu boli mnie krocze?? bo tak mam od kilku dni i jest srasznie.... wgle siedziec nie moge, wszystko robie na lezaco :(

veronica z tym bolem krocza to norma... mnie bolalo i krocze i pachwiny bo dziecko juz sie obrucilo do porodu zreszta data porodu jest ruchoma o dwa tygodnie w przód i w tył od wyznaczonej wiec spakuj sie do szpitala na wszelki wypadek:*
spróbuj sie rozluźnic przed snem i malego tez... wiesz długa kąpiel w ciepłej ale nie goracej wodzie jesli masz prysznic to usiadz pod nim na stołku albo pupa w brodziku jesli dasz rade napij sie melisy przed snem i zjedz cos nawet jesli miala bys leciec do lazienki... moze to wyda ci sie smieszne ale sluchanie oper tez pomaga bo dzidzia jest spokojniejsza... ( ja sluchalam mimo ze na codzien slucham raczej ciezkiej muzyki*)
a tak po za tym martusia ma racje powinnas zadzwonic do gin i powiedziec o wszystkim nawet jesli nic to nie zmieni wazne zeby ginka wiedziala co sie u ciebie dzieje...

tyle ze u mnie dziecko jeszcze sie nie ustawia glowka do dolu...
do szpitala bede sie pakowac w weekend bo musimy skonczyc remont... w sobote bedzie juz po wszystkim wiec sie wezme za siebie

a co do muzyki to ja normalnie slucham rocka i metalu ale jakos teraz mnie drazni i slucham muzyki powaznej codziennie wieczorem. wtedy maly jest jakis spokojniejszy :))

zawsze korzystam z prysznica bo nie lubie naszej wanny :))

ok, w takim razie jeszcze dzis zadzwonie do mojej gin :))

veronica bedzie dobrze:* ja postaram sie wyslac ci te probki jak najszybciej nadal nie wiem kiedy babcia moja przyjedzie bo wtedy bede mogla wszystko na spokojnie pozalatwiac....

swoja droga dziwne ze maly jeszcze sie nie ustawil.... miesiac do roziazania a on nasal sie wypina??? moze próbuje sie przekrecic i dlatego cie boli wszystko.... generalnie powinien juz sie stawiac... ewentualnie cesarka bedzie cie czekac:)
wolalabys naturalnie czy cesarke??

Ostatnia edycja:
reklama
veronica na poczatki odpusc sobie bo to dodatkowy wydatek a nie jest na poczatku potrzebny
kup lepiej rozek wiazany bo mozesz dziecko obwiązać i moze służyć jako przykrycie...
http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-z-falbanka-i-kokarda-i1409527445.html

http://allegro.pl/kocyk-rozek-dla-malenstwa-roz-truskawka-i1408958595.html

na poczatku tak do 6-8 mies nie urzywa sie poduszki a pozniej to taka plaskata:) ja kupilam posciel i nie jestem zadowolona babcia mniejszyla mi kołdrę puchowa na taka wielkosci dla kacpra i stanowczo woli pod taka spac... maly latem spi i tak pod lekkim kocykiem zeby sie nie zapocił....

na allegro zamów i jedno i drugie znajdziesz taniej:)

Ostatnia edycja:
Do góry