reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mononoke, widziałam ten wózek na żywo i nawet prowadziłam - lux. Koleżanka mówi, że przez te śniegi idzie jak czołg. A ja go nosić nie mam zamiaru:-p

reklama
Kahaka jest sens zakładania konta na 28dni? Co do wózków to mi się podobają takie na grubych oponach:-), a wręcz nie cierpię na 3 kółkach. Widziałam jak ojciec wywalił dzieciaka z takiego:wściekła/y:.

Ostatnia edycja:
Ooooo dobrze wiedziec ;p No ale wiesz, znosic go trzeba z pietra czy z domu po schodach ;p Zaraz go sobie dokladniej poogladam, teraz patrzylam na allegro na X-Landery ale drogieee :(

Mononoke, X-Landery też niezłe ponoć, ale drogie właśni. A te Tako niecałe 1000 zł. Mężowi jak powiedziałam, że tyle wozek kosztuje, to mu szczęka opadła, bo myślał, że wózek to koszt 300-400 zł :laugh2::no: Faceci nie wiedzą w jakim świecie żyją. A co do wnoszenia wózka na moje 2 piętro to nie mam zamiaru. Zwłaszcza, że zazwyczaj będę sama z dzieckiem, to nie ma opcji. Będę go zostawiać na dole na klatce, pomyśli się o jakimś zabezpieczeniu.

Kahaka moja kumpela kupiła taką linkę jak do roweru i tym przypina wózek na klatce;-). Ja mieszkam na parterze więc nie mam problemu z wózkiem 5 schodków i w mieszkaniu jestem, a poza tym w bloku jest wózkarnia:-).

Agusia, właśnie o czymś takim myślałam. Nie wyobrażam sobie dźwigać wózka razem z dzieckiem na 2 piętro. Zresztą mieszkanie mamy małe, nie ma miejsca na wózek.

Zaraz goście do nas przyjdą, więc kończę pogaduchy. Miłego wieczoru.

Mononoke, daj mi trochę objawów ciążowych!

Mononoke, X-Landery też niezłe ponoć, ale drogie właśni. A te Tako niecałe 1000 zł. Mężowi jak powiedziałam, że tyle wozek kosztuje, to mu szczęka opadła, bo myślał, że wózek to koszt 300-400 zł :laugh2::no: Faceci nie wiedzą w jakim świecie żyją.

Mój przed chwila zrobil dokladnie to samo ;p

Agusia widze ze tez juz ostro planujesz:p Sluchaj to bierz sie do roboty powaznie ;p

ja chorowałam na punkcie impalst bolder IMPLAST - twoje pierwsze cztery kółka, cena dośc bo cały zestaw ok 2 tys, kaska by była bo właśnie tyle obiecała teściowa na wózek, ale jak się porozglądałam na necie to trafiłam np na PRZEMKO - producent wzkw Baby-Merc i Car-Baby, opis podobny a cena o połowę niższa:-) i tak pomyślałam, że wybiorę się do sklepu i jeżeli po obejrzeniu na zywo okaże się fajny to wolę kupić ten a ten tysiak co zostanie spożytkować na inne rzeczy dla maluszka, bo tego jest a jest;-)
agusia mnie nawet tyle nie przesądy trzymają co nie znajomość płci:-( nie chcę wszytskiego kupować unisex a dzidziuś narazie tajemniczy;-)
x-landerach też słyszałam mnóstwo fajnych opinii, a tako jumper ma kumpela i muszę powiedzieć że na żywo naprwdę fajnie wygląda:-)

Kamia nie martw sie,na nastepnej wizycie u ginka popros o usg i wypatujcie co tam fasolka kryje ;p Ps. Kiedy masz nastepna wizyte?
Ja tez wole jeszcze nie ogladac wozkow ale strasznie mnie kusi :D

kahaka ja tych objawow tak naprawde wiele nie mam, oprocz braku miesiaczki :D
Jesli chodzi o to "niedobrze mi" to moze byc rownie dobrze reakcja na swiateczno-noworoczne przejedzenie :> Raz tylko zwymiotowalam dzisiaj ale to bylo po obiedzie i napchaniu sie mandarynkami, potem zwijalam sie ze smiechu i do tego stopnia sie smialam ze sie poryczalam i nie moglam sie opanowac wiec pewnie dlatego zwrocilam ;p Nie martw sie, wszystko jest ok :)

ps. Dziewczynki jakie badania najlepiej zrobic przed 1 wizyta u ginka? Bo umowilabym sie moze na przyszly tydzien :D
krew, mocz, beta, grupa krwi z rh(potrzebne do zalozenia karty ciazy) i co jeszcze????
Kamia doradz mi :p

reklama
laseczki od srody mam zaczac brac femibion to inaczej feminatal tyle ze lekarz rozpisal mi 1razy1 tab a femibiom ma tabletki i kapsulki i to i to trzeba brac i nie wiem w koncu jak to pomozecie??

ja kwas wlasnie koncze a brac w zamian witaminki mam... moj gin powiedzial do 12 tc folik pozniej witaminki ...

Do góry