reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

a po czym określasz, że miałaś wtedy dni płodne?? tak Ci wychodzi z obliczeń czy po objawach? pytam bo na stronce do której link dała mi kochana monooke wyczytałam że silny stres (a o takim piszesz) może powstrzymać owulację. Więc jeśli sądzisz na podstawie obliczeń to może było tak, że tej owulacji wcele nie było wtedy, ale jeśli na podtawie objawów to moja teoria pada:-) a to rozumiem że staracie się o dzidzusia tak??

Albo owulacji moglo w ogole nie byc, bo czasami takie cykle bezowulacyjne sie zdarzaja :[ Ale badzmy dobrej mysli - mati idz na betaHcg i hedziesz pewna.

moonke no ja prawie 50 myśli (bo drugie 50% to cały czas zajmuje maluszek;-)) mam pochłonięte tym jak sobie tam pourządzam itp.:-) a wy kiedy planujecie zamieszkać w swoim??
Ojjj nie dziwie Ci sie, ze Twoj umysl skupia sie tylko na tych dwoch rzeczach. Ja o domku tez duzo mysle - narazie co gdzie bedzie stalo, kolor scian, okna, takie tam :p
Założyliśmy z mężem plan pięcioletni, wiec zostaółoby jeszcze cztery, ale po cichutku mam nadzieję, że tylko dwa bo na poczatek wystarczyloby zrobił parter i mieszkac a górą zająć się jak sie uzbiera znowu kase :D [/QUOTE]

misia jak tam emocje przed ślubne??:-) napisz coś więcej tzn jak duże wesele macie, jak sukienka itp bo my dziewczyny bardzo lubimy takie pogaduchy, prawda?:-)
PRAWDA, ŚWIĘTA PRAWDA! :D OPOWIADAJ!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny! własnie wróciłam z pracy,po nocnym dyzurku...wczytuję się ....Dziekuję Wam ogromniascie za ciepłe słowa.Jesteście przekochane.Jak dobrze,że tu zajrzałam.:tak:

pewnie:-) na początek wytarcza tylko kuchnia łazienka i z 2 pokoje:-)
monooke a Ty też młoda mężatka to opowiadaj o swoim wielkim dniu:-):tak:

A było minęło :D Jak to okreslila pani fotograf ten dzien byl festwialem min i dobrego humoru :D Jak juz wczesniej pisalam smialam sie cala msze, mojego nie chcialam wpuscic do domu bo sie spoznil, wesele minelo tak szybko, ze nawet nie wiem kiedy, nawet drugi dzien @ mi nie przeszkadzal w tym zeby sie dobrze bawic. Tylko co jakis czas musialam mojego zabierac ze soba do pokou na gorze zeby mnie rozbieral (trzeba bylo sciagnac kiecke zeby zmienic tampon) no i oczywiscie wszyscy mieli ubaw z tego naszego chodzenie na góre :D Kiece mialam z dlugim trenem i do tego welon, nie jakas uzdziwniana, zdanych falban blablabla, prosciutka tyle ze cala w koronce. Wysle wam linka jak wystawie ja w koncu na allegro :D

cze laski!!!
Ciesze się że nas coraz więcej;))
Rozbudowa ruszyła i nie mam czasu na nic,wszędzie sajgon i piasek-(załamka) ale robota idzie;)
kamia suuuuuuuper że kupiliście domek!! Może to któryś z tych które widziałam???

karolciak nam wsiąkła???

Mononoke mam nadzieje że się zmieścicie w 2 latkach a i tak przez następne 20 będzie coś do zrobienia,ale i tak nie zamieniła bym swojego domku na apartament 200m:)))

Nadzieja co mówią lekarze??? Badaliście się oboje??? NIe powinnaś przerywać starań a raczej odpocząć od nich: nie liczyć nie mierzyć itd. Mam nadzieje że się uda&&&&&&&&&

Lilith mam nadzieje że się szybciutko wyleczysz&&&&&&&&&&

Mati do lekarza,wygrałaś kumulacje !! Tyle spraw naraz mogło spowodować wstrzymanie @. Oczywiście trzymam &&& za fasolcie

Misia duże macie wesele?? My mieliśmy tylko najbliższą rodzine i przyjaciół, nie przeżyła bym wesela na 20 osób;))
a sam ślub to super przezycie (miałam tylko cywilny) takie na całe życie i nie ma co się denerwować Wszystko będzie SSUUUPER!!!!!!

Oo za 3 dni mam owu hihi nawet nie wiedziałam,oby M zdążył wrócić.
Miałam jechać dzisiaj na usg ale zrobie w piątak bo do gina i tak w pon dopiero a nie chce mi się samej do miasta jechać tym bardziej że czeka mnie jutro wyprawa do Wawy.
Czuje jakiś wewnętrzny spokój i nawet nie chce mi się biegać na badania do gina itd.

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny :)
U mnie dziś był skok, wczoraj mocniejsze bóle i szczyt śluzu.. szok. Myślałam, że jednak będzie coś bardziej nie tegeś a jednak.. cóż, zobaczymy jutro czy tempka się utrzyma i przez najbliższe dni, bo tego się nie spodziewam. Zresztą, wczoraj dla bezpieczeństwa i tak się nie przytulaliśmy, bardzo źle znosze ten antybiotyk :( Więc jak co cykl znowu czekam aż się skończy :D
Poziomki, życzę by udało się w owulkę, juz nie chodzi o fasolkę ale pewnie stęskniona jesteś.
Kamia, gratuluje domku, wiem jakie to szczęście a fasolka zawsze może poczekać, no i skoro tyle załatwiania, to może i coś się poprzesuwa :)

Witajcie dziewczyny :)
U mnie dziś był skok, wczoraj mocniejsze bóle i szczyt śluzu.. szok. Myślałam, że jednak będzie coś bardziej nie tegeś a jednak.. cóż, zobaczymy jutro czy tempka się utrzyma i przez najbliższe dni, bo tego się nie spodziewam. Zresztą, wczoraj dla bezpieczeństwa i tak się nie przytulaliśmy, bardzo źle znosze ten antybiotyk :( Więc jak co cykl znowu czekam aż się skończy :D
Poziomki, życzę by udało się w owulkę, juz nie chodzi o fasolkę ale pewnie stęskniona jesteś.
Kamia, gratuluje domku, wiem jakie to szczęście a fasolka zawsze może poczekać, no i skoro tyle załatwiania, to może i coś się poprzesuwa :)

Czyżby z zaskoczenia???

Witam Was dziewczyny własnie nadrobiłam zaległosci...tyle tu się działo a ja nie mialam czasu zaglądac;-( Witam wszytskie nowe staraczki w naszym gronie...mamy juz sporą ekipę;-) 3mam kciuki za wszytskie planowane fasolki;-) Pamiętajcie że nie mo żemy tracić nadzieji.

Poziomki dobrze ze czujesz sie wyluzowana;-)
Kamia fajnie ze masz domek:D:D daj no jakiegos linka, zdjecia lub cos o nim opowiedz..hehe to sobie tez pomarze;-D

To dziewczyny w sobote musimy jakis toascik wypic razem za szczescie na nowej drodze życia Naszej Staraczki;-)

a wogole Wam sie przyznam ze ja tez jeszcze jestem przed slubem:D:D ale to nie zmienia nic w starankach o dzidziusia;-) Ja tam nie mam zdania ze bez słubu dziecka byc nie może...;-) Planujemy weselicho za rok w wakacje..ale daty jeszcze nie mamy bo czasu nie ma na załatwianie ale jak wkoncu bedziemy mieli date to mam nadzieje ze bedziecie ze mna udliczac i mi doradzac we wszytskim bo wiekszosc z Was ma to juz za soba:D

A ja wogole juz nie licze nawet nie pamietam kiedy mialam @ chyba cos 7 czy 8 to wogole nie wiem kiedy owulka..ale chyba czas sie zaczac przytulac na maxa heheheh i 26 wybieram sie do gina na pogadanke:D
a mam pytanko do dziewczyn ktore maja cykle z Clo?? to na recepte??:>:>

dziękuje dziewczyny za miłe słowa:-) fajnie, ze cieszycie się ze mną:-) jak tylko będzie coś juz zrobione to pokaże wam zdjątka:-) a domek jest pięęęękniasty:-) no przynajmniej dla mnie:-) i największy baajer to taras. ogród i trzeci pokoik czyli nasza sypailnia będzie nietknięta:-) no i lokalizacja-poziomkimożemy podać sobie ręce jako mieszkanki wsi:-)a propo a co rozbudowujecie??
monooke a o @ na wesele wiedziałaś wcześniej, ze będziesz miała? kule ty to pozytywna dziewczyna jesteś:-) chętnie suknię zobaczę:-)
poziomki a ty jaką sukienkę miałaś??
karolciak miło cię w końcu "czytać";-) a wy duże weselicho planujecie?? pewno, ze będziemy razem (już jako brzuchate mamuśki;-)) z tobą odliczać:-)
lilith trzymam &&&&&&&&& żeby zakażenie minęło i żeby zdrówko dopisywało:-)

reklama
Hej dziewczyny dzisiaj zrobiłam betkę jutro wynik. A jeszcze dzisiaj wizyta u lekarza. Misia89 opowiadaj jak tam przygotowania i w ogóle. Minie to czeka już niedługo, bo 25 czerwca 2011. Przygotowania w toku, suknia już upatrzona.

Do góry