reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Mam taki mały problem.. w dniu @ [ przyszła 1 -2 dni wcześniej ] temp. spadła mi z 37 na 36,8. Ale ta temp. nadal się utrzymuję, wczoraj było 37 znowu. Normalnie w 1 fazie cyklu mam 36,4 ..
@ miałam chyba normalną, 1 dniowe mocne krwawienie 1 dniowe słabe a ostatniego, 3 dnia plamienia. Tylko jak zawsze mam skrzepy to przy tej @ nie mialam :( Bóle podbrzusza i krzyża na @ przeszły i po znowu się pojawiły [ chyba ze to wina tak szybko zbliżającej się owulacji ].
Do tego muszę przyznać, nie najlepiej się czuję.. straszne mdłości, zawroty głowy etc.. no i ta temp. Od dnia @ biore już wiesiołek później castagnus, czy on powoduję, że bolą piersi? myślałam, że po @ przestaną a zaczęły jeszcze bardziej.. tłumacze sobie, że to jego skutek uboczny. W ciąże raczej nie wierze, ale czy to może być znowu jakaś infekcja czy co?? Dzisiaj miałam mieć wizyte u lekarza ale została przełożona na następny tydzień. Czy któraś miała coś takiego przy braniu tego specyfiku? Jak już mówiłam, nie wiem czy zwalać to na niego czy na jakąś infekcję.

Z tego co się orientuje castagnus powoduje zmniejszenie bolesności piersi.
Na wszelki wypadek zrób test bo nigdy nic nie wiadomo,bo taka @ to może być tylko plamienie. Takich przypadków było już całkiem sporo a takich leków lepiej w ciąży nie brać.

reklama
Hmmm a moze to jednak fasolka..... Moja ciocia miała przez 3 mc niby normalny okres a sie okazało ze ciąża.... Zrób badania i do lekarza moze lepiej niż testować bez jego wiedzy....żeby sobie nie zaszkodzic i kto wie moze ..... Malukiej fasoleccze życze oby jak najlepiej
co do tych "wspomagaczy" nie brałam tego i chyba nie bede.. Wiec nie wiem jakie sa odczucia po nich
idz do lekarza i juz bedzie najlepiej lub betke...bedzie dobrze zobaczysz musi

Dziewczyny, może pomyślicie, że głupia jestem, ale w ciąże nie wierze mając @.. choć i moja mama starając się o mnie miała 3 miesiące i nie wiedziała, że juz jestem :D Lekarza mam dopiero za tydzień a betki w uk nie zrobie, zostaję tylko test.. choć dla mnie to głupie robić go po @.. cóż taka jestem.. ale oczywiście, jak nic się nie poprawi w ciągu jakis 2 dni to zatestuje. Póki co odstawie wszystkie wspomagacze.

Infekcje mogą powodować plamienie ale jeżeli u Ciebie wystąpiło w okolicy @ to wątpie żeby o to chodziło.
Co do bolesności piersi i ogólnego zmęczenia to infekcja raczej też nie ma nic do tego. Mogą to być lekkie zachwiania hormonalne lub ciążą i tej 2 życzę

A jakie masz normalne @???

Ostatnia edycja:
Mi się zdaję, że i tak zbyt mocny spadek temp. był..
Co do normalnej @ to właśnie ciężko to określić. W marcu dostałam 1 po zastrzyku hormonalnym. Od razu miałam zrobione badania hormonalne i wyszły już w porządku. @ wtedy była dość silna przed łącznie 6 dni, ale to pewnie reakcja organizmu po tak długim wstrzymaniu @. Na następny cykl, gdy mieliśmy rozpocząć starania miałam zapalenie przydatków, więc @ przyszła z 10 dniowym opóźnieniem, póki się nie wyleczyłam. Po tym robiona cytologia i wszystko wyszło dobrze. @ rownież wtedy była silna. No i co najgorsze, w zeszłym cyklu, gdy juz myśleliśmy, że nastał spokój i można rozpocząć starania, przypałętał się grzybek i plamiłam po @ dość długo..
Zawsze przy @ mam dużo skrzepów i silne bóle krzyża i brzucha. A teraz nic :(
Ciąże wykluczam dlatego, iż przez te plamienia w zeszłym cyklu, nie przytulaliśmy się do czasu, aż nie wyzdrowiałam więc przegapiliśmy owulacje :D

Mi się zdaję, że i tak zbyt mocny spadek temp. był..
Co do normalnej @ to właśnie ciężko to określić. W marcu dostałam 1 po zastrzyku hormonalnym. Od razu miałam zrobione badania hormonalne i wyszły już w porządku. @ wtedy była dość silna przed łącznie 6 dni, ale to pewnie reakcja organizmu po tak długim wstrzymaniu @. Na następny cykl, gdy mieliśmy rozpocząć starania miałam zapalenie przydatków, więc @ przyszła z 10 dniowym opóźnieniem, póki się nie wyleczyłam. Po tym robiona cytologia i wszystko wyszło dobrze. @ rownież wtedy była silna. No i co najgorsze, w zeszłym cyklu, gdy juz myśleliśmy, że nastał spokój i można rozpocząć starania, przypałętał się grzybek i plamiłam po @ dość długo..
Zawsze przy @ mam dużo skrzepów i silne bóle krzyża i brzucha. A teraz nic :(
Ciąże wykluczam dlatego, iż przez te plamienia w zeszłym cyklu, nie przytulaliśmy się do czasu, aż nie wyzdrowiałam więc przegapiliśmy owulacje :D

W takim razie może pora do gina zajżeć.
Moja beta negatywna:(
A na pocieszenie usłyszałam że prawdopodobnie czeka mnie łyżeczkowanie bo endo za grube...

Kurcze............ Szkoda.. A już myślałam ze bedzie mała ....fasolka ja juz sie zdecydowałam ze jutro ide tylko ja nie bede miała tak szybko wyniku....3maj się bedzie wszytsko w porządku! Zobaczysz jeszcze zafasolkujemy!!! Musimy przecież do tego jesteśmy stworzone !!!!! Cmoki

Poziomki bardzo mi przykro, ale jak juz kiedys pisałam, masz fajnego gina i przynajmniej się Tobą interesuję, na pewno Ci pomoże.
W uk nie ma ginekologów ;p musze wymęczyć tydzień i dopiero będę w klinice u lekarza to od razu mnie sprawdzą.
Z tego co poczytywałam na necie o castagnusie, to on powoduje takie skutki uboczne a może i zablokować owulkę. Najpewniej odstawie to jeszcze na ten cykl, w przyszły poniedziałek wymęcze badania kolejna na co się da i jak przyjdzie kolejna @ oraz coś bedzie nie tak, to wtedy wezmę.

W takim razie może pora do gina zajżeć.
Moja beta negatywna:(
A na pocieszenie usłyszałam że prawdopodobnie czeka mnie łyżeczkowanie bo endo za grube...
:-:)-:)-:)-:)-:)-( strasznie szkoda:-:)-:)-( a po tym łyżeczkowniu musisz jakoś odczekać ze starnkami? no to nic dziewczyny staramy się dalej... tyle że ja już jakoś tak... nie wiem... chyba zbyt niecierpliwa jestem :crazy:

reklama
Poziomki bardzo mi przykro, ale jak juz kiedys pisałam, masz fajnego gina i przynajmniej się Tobą interesuję, na pewno Ci pomoże.
W uk nie ma ginekologów ;p musze wymęczyć tydzień i dopiero będę w klinice u lekarza to od razu mnie sprawdzą.
Z tego co poczytywałam na necie o castagnusie, to on powoduje takie skutki uboczne a może i zablokować owulkę. Najpewniej odstawie to jeszcze na ten cykl, w przyszły poniedziałek wymęcze badania kolejna na co się da i jak przyjdzie kolejna @ oraz coś bedzie nie tak, to wtedy wezmę.

Orientujesz się jak to jest z prolaktyną?? Mój gin twierdzi że jak jest jej za dużo to się plami przed@ ,a ja myślałam że jest na odwrót ????

Do góry