reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

dzieki ze sie zainteresowalas :) 19dni temu zaczela sie @ i trwala tylko 3dni.. tego dnia kiedy sie skonczyla(rano sie skonczyla) kochalismy sie(wieczorem).. wiem ze niby nie ma mozliwosci zajscia w ciaze w tym okresie, tylko ze mam strasznie nieregularne cykle, najkrotszy trwal 32dni a najdluzszy 45...

Przy nieregularnych cyklach jest ciężko zajść w ciążę tym bardziej tuż po @.
Zawsze masz takie krótkie cykle??

a co do psychiki to bardzo mozliwe:) 13maja tego roku poronilam i postanowilismy z partnerem ze znow sie postaramy.. i moze dlatego mam te objawy :) ale wolalam zrobic test bo juz niecierpliwosc mnie zjadala :)

Strasznie mi przykro:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no wlasnie zazwyczaj mam 6dni @, a tutaj tylko 3 dni..
dziekuje bardzo..
jutro wyjezdzam na 2tygodnie dlatego dzisiaj chcialam zrobic test zeby ewentualna dobra nowina podzielic sie z partnerem :) no coz, mam nadzieje ze matka natura w moim przypadku bedzie dziwna i mimo takich cykli uda nam sie miec dzidzie :)

a co do psychiki to bardzo mozliwe:) 13maja tego roku poronilam i postanowilismy z partnerem ze znow sie postaramy.. i moze dlatego mam te objawy :) ale wolalam zrobic test bo juz niecierpliwosc mnie zjadala :)

Bardzo mi przykro ,że straciłaś dzidziusia. Ale jest coś pocieszajacego .Po poronieniach bardzo szybko zachodzi sie w ciążę.

no wlasnie zazwyczaj mam 6dni @, a tutaj tylko 3 dni..
dziekuje bardzo..
jutro wyjezdzam na 2tygodnie dlatego dzisiaj chcialam zrobic test zeby ewentualna dobra nowina podzielic sie z partnerem :) no coz, mam nadzieje ze matka natura w moim przypadku bedzie dziwna i mimo takich cykli uda nam sie miec dzidzie :)

Zawsze dla pewności lepiej zrobić bhcg on daje 100% pewności i bardzo wcześnie wykrywa ciążę.
Powodzenia i wpadaj częściej:-)
A taka @ to mi się nie podoba miałaś takie wcześniej? a może to przez upał??

to jest bardzo pocieszajace, mam nadzieje, ze uda mi sie jak najszybciej :)
taka @ tez mi sie podoba, bo szybko sie skonczyla, ale to bardzo mozliwe ze to przez te upaly, bo wczesniej tak krotkiej nie mialam :)
pozdrawiam:)

taka @ tez mi sie podoba, bo szybko sie skonczyla, ale to bardzo mozliwe ze to przez te upaly, bo wczesniej tak krotkiej nie mialam :)

Ja miałam taką w 2 ciąży;-)

Wiecie co ostatnio jakoś tak mi mokrzej jest:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zaaaaaaapomniałam Wam powiedzieć!!!
Jak byłam na usg to babka siedząca obok spytała na kiedy mam termin???:szok::szok: Ja zdziwiona mówie że jeszcze nie wiem.
ona znów na kiedy ma pani termin? a ja jej że nie wiem czy jestem w ciąży:szok:
Odsuneła się zdziwiona. Ja oczywiście pomyślałam-Cholera czy jestem taka gruba czy co???? Czy wyglądam jak ciężarna????:szok::-D
Może to znak, podobno jak kobieta jest w ciąży to promienieję i może ta kobieta dostrzegła to w Tobie. Trzymam kciuki aby jak najszybciej fasoleczka pokazała się na usg.:happy::happy::happy: A tak wogóle to kiedy masz następne usg?

Hej dziewczyny, pisze do was bo mam problem z testem ciazowym quick vue. Zrobilam go pol godziny temu i wykazal jedna kreske, ale zastanawiam sie czy przypadkiem nie zrobilam go za wczesnie.. ostatni okres mialam 19 dni temu a stosunek(bez zabezpieczenia) był 16dni temu.. do prawdopodobnego zaplodnienia moglo dojsc 6dni temu i mysle, czy to nie za wczesnie zeby pokazal dwie kreski.. jak myslicie?
Test zrobilam bo stosunek byl bez zabezpieczenia, od kilku dni mam nudnosci, wymiotuje i boli mnie dol brzucha<przed okresem NIGDY tak nie mam>.. jesli ktoras z was moglaby mi doradzic cos, bylabym wdzieczna.
pozdrawiam ;)

dzieki ze sie zainteresowalas :) 19dni temu zaczela sie @ i trwala tylko 3dni.. tego dnia kiedy sie skonczyla(rano sie skonczyla) kochalismy sie(wieczorem).. wiem ze niby nie ma mozliwosci zajscia w ciaze w tym okresie, tylko ze mam strasznie nieregularne cykle, najkrotszy trwal 32dni a najdluzszy 45...
Na test to stanowczo za wcześnie powinaś go zrobić dopiero w dniu @. A jeśli chodzi o objawy to wydaję mi się że też jest jeszcze za wcześnie, często nasza psychika płata nam figle jak bardzo chcę się niuni i wtedy mamy wszystkie objawy ciąży. Trzymam jednak kciuki aby udało Ci się w tym cyklu i żebyś niedługo mogła się nam pochwalić IIkreseczkami na teście:-):-):-)

Głowa do góry. To akurat sprawdzone na moim przykładzie. Zresztą i nie tylko moim, wystarczy przejrzeć forum.

reklama
O rany.. nie ma mnie kilka godzin a Wy sie rozpisałyście jak szalone :)

Po pierwsze witam nowe dziewczyny :)

po drugie : Kami fajne domki, tylko wy chcecie kupić czy wynając bo cos mi sie zdaje, ze ten pierwszy jest na wynajem tylko :> A ten drugi... cos za tani mi sie wydaje jak na ten metraż.. ale zdjeciami i sama cena nie mozna sie sugerowac - i tak jak mowila poziomki - sprawdz te wszystkie informacje (co z woda, pradem czy o teren zalewowy...) Z tym terenem zalewowym to szczegolnie - my narazie na takim mieszkamy - kilka dni poleje i juz plywamy

xagusiax
mnie sie wydaje, ze jesli masz cyle 32-45 dni i sie przytulaliscie w 3 dc to nie ma mowy o zaplodnieniu :/ To zdecydowanie za wczesnie. Na sikacza tak samo ... :p a tym bardziej (zgadzam sie tu z andzia) na takie objawy :> Dla pewnosci zrob betke.
poziomki narazie nie mialabym jej gdzie postawic, ale za kilka lat moze moze :D

Do góry