reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ale miałam piękny sen ........ mmmmmmm ale się rozmarzyłam, aż mi się z łóżka nie chciało wstać (dobrze, że mam wakacje). Dziewczynki śniło mi się, że mieliśmy bobaska - chłopczyka :) Ale był fajny- śmiał się cały czas do nas, bawił wielkim misiem i jadł wszystko co popadnie :-D o był taki jak ten:

Ale tak już poważnie: dzisiaj u mnie bez zmian.
A co u was dziewczynki?
poziomki jak się czuje przyszła mama?
izus dopiero teraz zauważyłam imię Twojej córeczki :p Właśnie takie wymyśliliśmy dla dziewczynki ;p
Nie przejmuj się @.... w końcu przejdzie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Ale tu dyskusja sie rozwinela:) a ja nie mam czasu zeby z wami poplotkowac:wściekła/y: ta praca mnie zabije:p ale macie racje chyba tez przestane odliczac..przeliczac itp:-) chociaz trudne...my sie teraz malo przytulalismy wiec chyba zosjaje mi teraz trzymac kciuki za Wasze brojenie po nocy:D chyba ze w dzien tez:>;-)
Mononoke mi sie dzisiaj tez snił dzidzius ale to nie byl fajny sen...hehe bo chcialam komus je odebrac;-) Wiec wiecie jak ktoras bedzie juz miala to lepiej ode mnie uciekac:tak:
Kamiaa jak tam mam nadzieje ze dołek już przeszedł? i poszedł w siną dal??:szok:
poziomki mamuska jak tambobo daje znac o sobie?:D Kiedy te kolejne USg chyba dzisiaj prawda??

Nooo dziewczynki co tu tak cicho?
karolciak a co z Twoim testowaniem bo widzę, że do dni płodnych masz daleko .... @ masz, II krechy i sie nie chwalisz???
poziomki a Ty mamuska co tak cicho siedzisz?
Kamia usmiech! :p niedługo wszystkie zafasolkujemy !

taki OFF TOPIC .....
Właśnie odwiedziłam stronkę: Największy ranking lekarzy - opinie, wyszukiwarka, mapa i ....i oczom własnym nie wierzę.
Okazało się, że mój ginek ma trochę nieprzychylnych opinii. Głupie baby.... dają facetowi negatywa bo muszą czekać w kolejce na wizytę. A u jakiego ginka się nie czeka? Chyba tylko u takiego do którego nikt nie chodzi :/. Ja zawsze na korytarzu to słyszałam jak babeczki o nim w superaltywach mówiły i sama też uważam, że jest super facet. Delikatny, dokładny, rzeczowy, wyjaśni (nawet łopatologicznie takiemu laikowi jak ja) i wszystko jeszcze spisze na kartce. Ja czasami jestem u niego 30 minut bo wszystko dokładnie sprawdza i tłumaczy. A tam jakies babki napisały, że sie w ogóle nie odzywa i tylko kartke daje:/ A moje znajome i bratowa (2 ciaże jej prowadzi już) to by za niego chyba zabiły.
Ktoś jeszcze napisał, że facet bierze ok. 100 zł za wizytę... no kurde to niech sobie idą do innego ginka prywatnie i wszędzie będzie tak samo, a jak sie nie podoba to do przychodni. Głupie babska.

Cześć kochane ,chciałam z wami pogadać ale dopiero uporałam się z układaniem towaru:baffled:
Montowałam jeszcze wieszak na ścianie-MASAKRA!!!
Nie mam siły:dry: Apetyt mi dopisuje:-) a usg mam dopiero w piątek,mam chcice na ogórki małosolne:-D
SUPER ŻE NIE LICZYCIE!!!!!!:tak:
MONONOKE ja tez oglądałam ranking i w moim mieście nie ma według nich dobrego gina:dry:
a mojego tam nawet nie ma:szok: ale jak na razie jest super

Jak ja napisałam to wy nie:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale tu dyskusja sie rozwinela:) a ja nie mam czasu zeby z wami poplotkowac:wściekła/y: ta praca mnie zabije:p ale macie racje chyba tez przestane odliczac..przeliczac itp:-) chociaz trudne...my sie teraz malo przytulalismy wiec chyba zosjaje mi teraz trzymac kciuki za Wasze brojenie po nocy:D chyba ze w dzien tez:>;-)
Mononoke mi sie dzisiaj tez snił dzidzius ale to nie byl fajny sen...hehe bo chcialam komus je odebrac;-) Wiec wiecie jak ktoras bedzie juz miala to lepiej ode mnie uciekac:tak:
Kamiaa jak tam mam nadzieje ze dołek już przeszedł? i poszedł w siną dal??:szok:
poziomki mamuska jak tambobo daje znac o sobie?:D Kiedy te kolejne USg chyba dzisiaj prawda??

kule tyle pozytywnej energi od was bije z tych komentarzy, że naprawdę jest mi lepiej:-) wszystkie wasze argumenty o tym, ze jest jeszcze czas i że nie warto sobie tego psueć przez jakieś zamartwianie się postawiły mnie do pionu:-) dzięki kochane:-)
izuśprzykro mi,ale w myśl nowego terndu na forum głowa do góry i pierś do przodu;-) UDDDDDA SIĘ:-)
karolciak a kto wie, może rzadkie przytualnko da efekty;-)
monookea propo tych opini to prwda jest taka, ze ludzie naprawdę potrafią mieć pretensjie bo lekarz nie tak na nich spojrzał jakby chcieli i już mu jadą po opini, zapominając że w tym fachu trochę co innego się liczy niż gadu gadu z pacjentem.
poziomki wcinaj, zajdaj i odpoczywaj:-) buziole dla fasolki:-)

3 ostatnie miesiące ciąży z Gosia leżałam w szpitalu i jak wiadomo lekarzy w szpitalu dużo i nie kazdy był milusi i nie kazdy miał ogrom cierpliwości do pacjentek a zaręczam sama bym niejedną zatłukła:-D. Są kobiety które spodziewaja się nie wiadomo czego tak naprawde. Co innego jak pisza o lekarzu że nie zauważył wad rozwojowych płodu itp. Zmierzam do tego że nie kazdy ma przymilne usposobienie ale przedewszystkim trzeba zwracać uwagę na profesjonalizm lekarza!!! Pamiętajmy że w tym fachu specjalistów nie brakuje i możemy zawsze zmienić lekarza lub skonsultować diagnoze z innym.

Izus uszy do góry!!!!

karolciak kamia mononoke dzięki za wiare w moją fasolkę:tak: ale boję sie tego usg:dry:a jak nic nie wyjdzie????

3 ostatnie miesiące ciąży z Gosia leżałam w szpitalu i jak wiadomo lekarzy w szpitalu dużo i nie kazdy był milusi i nie kazdy miał ogrom cierpliwości do pacjentek a zaręczam sama bym niejedną zatłukła:-D. Są kobiety które spodziewaja się nie wiadomo czego tak naprawde. Co innego jak pisza o lekarzu że nie zauważył wad rozwojowych płodu itp. Zmierzam do tego że nie kazdy ma przymilne usposobienie ale przedewszystkim trzeba zwracać uwagę na profesjonalizm lekarza!!! Pamiętajmy że w tym fachu specjalistów nie brakuje i możemy zawsze zmienić lekarza lub skonsultować diagnoze z innym.

Izus uszy do góry!!!!

karolciak kamia mononoke dzięki za wiare w moją fasolkę:tak: ale boję sie tego usg:dry:a jak nic nie wyjdzie????

No ja wiem, że ludzie bzdety piszą, tylko wkurza mnie to bo ten ranking nie powstał po to żeby opisywać długość kolejek u lekarzy tylko ich profesjonalizm (lub jego brak) a mojemu ginkowi naprawdę nic nie brakuje. Kiedyś dzwoniłam do niego nawet po 22:00 i ze śmiechem udzielał mi rady :D

Izus może czas na nowe pozycje ?:> jakieś urozmaicenie?
karolciak kamia trzeba rozruszać naszych mężów :D
poziomki a Ty mnie nawet nie denerwuj z tym USG! ja Ci mówię, że tam jest fasolka i już!

Idę lulu.... albo i nie, pomęczę jeszcze trochę mojego

reklama
No tak faceci po ślubie jacyś tacy już nieruchawi sa:-D
patrzcie a utarł się stereotyp kobiety dla, której po slubie sprawy łózkowe mogłyby nie istnieć i biedny mężuś jest wystawiany poza:crazy: i do tego nie dbającej o siebie i gadającej tylko o obiadkach i najlepszych preparatach na kamień i rdzę:wściekła/y:;-) pamiętam jak przed ślubem moim większość koleżanek nie mogła zrozumieć dlaczego to robię,i dlaczego chcę (w ich mniemaniu) się taka stać. Nie rozumiały, że można wyjść za mąż i studiować, pracować i naprawdę mieć głęboko gdzieś co usuwa osad z mydła;-) i to jest kolejny powód dla którego znajomym nie mówię o sraniach o dziecko, bo znowu posypie się lawina stereotypowych komentarzy: masz 22 lata, a chcesz w pieluchach siedzieć ble ble ble;-)
poziomki myślę, ze nie ma szansy, żeby okazało się, że fasolki nie ma:-) a gdyby jakimś cudem tak było to my tu się staramy nadal wiec nasze grono jest otwarte;-)

Do góry