reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Ale pisało na tym durnym teście, że wykrywa już 2-3 dniową ciążę.. a ja przecież dni płodne miałam prawie 2 tygodnie temu :/ No i czuły jest (10mlU/ml a od 5 to już ponoć ciąża). Nie nastawiam się, jestem zła jak.... no właśnie. Idę zrobić mężowi placek na imieniny, muszę się odstresować.

Mi ciasta na nerwusa nie wychodzą:-) Nie denerwuj się narazie nie ma czym. niektóry w 3 m-c test nie wychodzi:tak:

reklama
buu poziomki to sie dzisiaj nie dowiemy jak tam USG:zawstydzona/y::-( To dalej zostaje tylko 3macie kciukow i posylanie fluidków fasolkowych:p heh

Kamia co do jajnikow to sama wiesz ze w tamtym cyklu od dni plodnych praktycznie do nastepnego okresu caly czas mialam klucia i bole i tez nie wiem czym to moglo byc spowodowane...

wczoraj fatalnie sie czulam..bylilsmy na kebabie i sie lekko strulismy...mi tam nic oprocz bolu brzucha nie bylo ale z moim gorzej.. dzisiaj na kroplach zoladkowych sie lecze..heh

przytulanka by jakies musialyby dzisiaj byc:D:D:D:D bo owulka tuz tuz:-p 2 dniowe zolnierzyki beda dobre??:> czy lepiej potrzymac je jeszcze jeden dzien? hehe:p

buu poziomki to sie dzisiaj nie dowiemy jak tam USG:zawstydzona/y::-( To dalej zostaje tylko 3macie kciukow i posylanie fluidków fasolkowych:p heh

Kamia co do jajnikow to sama wiesz ze w tamtym cyklu od dni plodnych praktycznie do nastepnego okresu caly czas mialam klucia i bole i tez nie wiem czym to moglo byc spowodowane...

wczoraj fatalnie sie czulam..bylilsmy na kebabie i sie lekko strulismy...mi tam nic oprocz bolu brzucha nie bylo ale z moim gorzej.. dzisiaj na kroplach zoladkowych sie lecze..heh

przytulanka by jakies musialyby dzisiaj byc:D:D:D:D bo owulka tuz tuz:-p 2 dniowe zolnierzyki beda dobre??:> czy lepiej potrzymac je jeszcze jeden dzien? hehe:p

Kurcze ale mnie brzuch boli:baffled:

Karolciak po sensacjach żołądkowych wątpie żeby twojemu się dzisiaj chciało????

Wieczor daleko heheh zobaczymy:) Mowil jak z nim rozmaiwlam teraz przez tel ze juz lepiej ze tylko go troche boli:) zreszta on ma zawsze ochote heh:) a nawet jak to przelozymy na srode bo w tych internetowych liczydlach owulacyjnych wypada ze bede miala w niedziele...ale kiedy naprawde mam to zielonego pojecia nie mam.. moze zaczne dzisiaj mierzyc tempke tzn od jutra rana bo jak sie podwyzszy to owulka tak?:D

Aby określić zmianę podstawowej temperatury ciała, należy codziennie mierzyć temperaturę ciała i dokładnie zapisywać ją w tabeli.
Zaobserwujesz, że po miesiączce temperatura będzie niska, aż do owulacji. Kilka dni przed owulacją temperatura ma tendencję do maksymalnego obniżania się, ale nie zawsze. W czasie owulacji temperatura szczytuje. Różnica przed owulacją i w dniu owulacji powinna wynosić przynajmniej 2 kreski (0.2 st. C). Od owulacji temperatura będzie wyższa, niż przed owulacją, co bardzo dokładnie pokaże wykres. Wysoka temperatura będzie się utrzymywać aż do miesiączki. Fazę od owulacji do pojawienia się miesiączki nazywamy fazą poowulacyjną. Zazwyczaj wynosi ona 14 dni.

A mnie bolą cycki i brzuch i nawet mi się nie chce:dry:

reklama
poziomki więc po 1. usg miałam robione tydzień temut i babeczka żadnych zastzreżeń do moich jajników nie miała:-) po 2. strasznie mi cie szkoda, że przesunęli te usg, ale skoro lekarz takm mówił to coś w tym musi być:-)
karolciak biedaczysko:-( podlecz twojego, żeby do płodnych wydobrzał a dziś może dajcie sobie spokój, żeby dojść do diebie po tym zatruciu

Do góry