reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Kurcze poziomki, chyba pisałyśmy posty mniej więcej w tym samym czasie i nie zauważyłam, że odpisałaś :)
To ja znowu trzymam kciuki, żeby na usg się potwierdziło. Rany, ja też tak chce:) Ale czekam (nie)cierpliwie na niedzielę i wtedy dopiero sprawdze...

a nie myślałaś, żeby iść na betę?? powinna już 4 dni przed cos pokazać:-)
Pewnie, że myślałam, ale w niedzielę mój mąż ma imieniny i chciałam mu zrobić prezent :) A jakbym bete zrobiła wcześśniej i wyszłoby ++ to pewnie bym nie wytrzymała i od razu do niego zadzwoniła :D

no ja teraz też:szok: niezłe jaja:szok: a pytałaś o tą betkę, czy jest możliwe, że nie wyszła a jest ciąża??

Czytalam na innych forach, że dziewczynom za pierwszym razem też nie zawsze wychodziła betka, i dopiero za drugim wyszła. Ponoć zależy to od ogranizmu, u jednych szybciej wzrasta hcg a u innych wolniej na początku. Nie wiem.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaWARIUJE!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny wróciłam od gina po opisaniu objawów powiedział "będzie dziecko" :-D
A schodząc na ziemię powiedział że to może być bardzo wczesna ciąża i że nie będzie mnie badał bo po co mnie męczyć:tak:
Dał skierowanie na usg i (jutro popołudniu zrobie) z wynikiem przyjśc mam do niego w pon. Pytałam czy te objawy mogą być spowodowane czymś innym to powiedział że nie ma powodu by tak sądzić a po usg będzie wszystko jasne.
Moj gin twierdzi że z kobietą to nigdy nic nie wiadomo,więc sugerowanie się @,wyliczeniami itd nie koniecznie ma sens:-D
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie...
To teraz czekamy na wyniki jutrzejszego usg:-):-):-) Kciuki &&&&&&&&&&&&& zaciśnięte

Ja to chyba z tych którym puzniej wychodzi:-D ze mną to wogule tak dziwnie;-)
andzia nie dziękuję za kciuki:-D

Mononoke zrób już betke:tak:

Kamia,karolciak co u was????????????????/

Ostatnia edycja:
poziomki to ja też trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)
u mnie w w porządalu:-) troche się dziwie bo jak pisałam wcześniej w weekend miałam chyba płodne, teraz mam taki sluz typowo nie płodny a od wczoraj masakrycznie boli mnie pray jajnik, nie jakieś kłócie ale taki typowy ból:-( ciekawa jestem czym to jest spowodowane?? Bo jak bolało przed owu no to wiadomo, ale teraz?? Macie jakieś pomysły dziewczyny??
sephora co tam powiedział lekarz??
karolciak monooke co tam u was?? Dla was (no i dla ciebie poziomki też- chociaż może już niepotrzebnie;-)) fasolkowe fluidki~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wstałam dzisiaj z łóżka jakaś taka beznadziejna. Niedobrze mi.... oj strasznie mi niedobrze.... ale pierwszy raz cieszyłam się, że mi niedobrze.....

Nie! Jestem twarda babka i wytrzymam ! :p
.... i zmiękłam... normalnie wystarczył mi poranny odruch wymiotny żeby zmięknąć i zrobić sobie test w domu (bobo test czuły: 10mlu/ml). Miesiąc starań, przytulanko codziennie, robienie świecy po przytulanku, liczenie dni, a ten głupi test śmieje się do mnie jedną wstrętną kreską i nawet pod światło nie widać tej drugiej. Piersi mi zaraz wyskoczą ze stanika, wczoraj wieczorem się z bólu popłakałam... i najchętniej siedziałabym w głową w kib... ubikacji.
Na betę nie pójdę, nie mam kiedy, musiałabym dojechać do miasta, a u nas to na wyniki trzeba długo czekać... wszystkiego, bo panie w laboratorium obżerają się bułkami i plotkują o wszystkim zamiast robić. Zresztą, w piątek i tak nie odebrałabym wyników bo muszę do krk jechać, a telefonicznie mi nie przekażą (już miałam taki problem jak mając kamicę nerek pani słuchawce powiedziała, że wyniki WYŁĄCZNIE osobiście a ja w domu leżałam i z bólu się zwijałam).
Durna kreska, zepsuła mi dzień...
WYbaczcie dziewczynki ale musiałam się gdzieś wyżyć :(
Czekam na @.

poziomki daj znać jak tam po USG, mam nadzieję, że to będzie potwierdzenie słów ginka, trzymam dalej kciuki ;)

Kamila_22 nie mam pojęcia dlaczego boli Cię jajnik, ja tak mam, że niektóre cykle jajniki bolą mnie co chwilę, a w innych cyklach nawet ich nie czuję.

Ostatnia edycja:
doskonale rozumiem twoje odczucia bo tak samo wściekam się od 3 m-cy:-( ale jest jeszcze jedno pocieszenie: test jeszcze może się mylić:-) beta byłaby wiarygodniejsz ale rozumiem cię że nie zawsze po drodze jest ją zrobić. Pozodzenia kochana

Mononoke test sikany jest wiarygodny dopiero od dnia w którym miała być@. Ja mam 2 dzieci i dziesiątki testów z 1 kreską:tak:.
Już niedługo i wszystko się wyjaśni:-)

KamiaZ jajnikami tak jest że czasami bolą ale zapytaj gin przy okazji:tak:,kiedy robiłaś usg????

Cholercia pozmieniali i usg zrobie dopiero jutro ok 11

Ostatnia edycja:
reklama
Mononoke test sikany jest wiarygodny dopiero od dnia w którym miała być@. Ja mam 2 dzieci i dziesiątki testów z 1 kreską:tak:.
Już niedługo i wszystko się wyjaśni:-)

Ale pisało na tym durnym teście, że wykrywa już 2-3 dniową ciążę.. a ja przecież dni płodne miałam prawie 2 tygodnie temu :/ No i czuły jest (10mlU/ml a od 5 to już ponoć ciąża). Nie nastawiam się, jestem zła jak.... no właśnie. Idę zrobić mężowi placek na imieniny, muszę się odstresować.

Do góry