reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią - linki, porady, itp

reklama
kurza twarz :wściekła/y: :wściekła/y: nie nawidze tych akcji ze stronami internetowymi bo się rozpisuję a potem mi ucina tekst!!!! :wściekła/y: :wściekła/y: RENEE chodzi mi o to, że na tej stronie są mporady on line międzynarodowych konsultantów laktacyjnych. Ja tam tez muszę napisac - zresztą chciałam Ci o tym napisać wcześniej ale ciągle coś - bo mi się z kolei zrobił taki biały suchy strupek i strasznie mnie to boli przy karmieniu to juz w ogóle i brodawki mam mocno przesuszone. Kurna drugi raz nie dam rady przez to przechodzić...

może to nie problem laktacyjny a innego rodzaju - może jakieś zakażenie grzybiczne typu drożdżakowego się wdało? lepiej niech to lekarz obejrzy - choćby taki pierwszego kontaktu.
Kurcze no właśnie też mi przyszło do głowy, że to może jakieś grzyby mi sie przyplątały:no: :-( :baffled: , ale jeśli by tak było, to mała chyba też powinna wtedy być zakażona?:szok: :baffled: :-(

Renee, zadzwoń do poradni laktacyjnej, koniecznie - oni najwyżej doradzą Ci gdzie iść.

Dziewczyny powiedzcie mi, ile razy karmicie dziecko w ciągu dnia piersią, bo ja się zastanawiam i nie wiem już czy karmię za rzadko czy może za często - wychodzi mi tak koło 5 razy. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale teraz jak mam iść do pracy, to nie wiem ile butelek zostawiać...

MARRTRUDA mi wychodzi 4 razy a czasami to nawet tylko 3 jak Aniela więcej śpi w dzień... no i się martwię czy to nie za mało

Kurcze no właśnie też mi przyszło do głowy, że to może jakieś grzyby mi sie przyplątały:no: :-( :baffled: , ale jeśli by tak było, to mała chyba też powinna wtedy być zakażona?:szok: :baffled: :-(

tak myślę, że to możliwe :-( chyba powinnaś wstrzymać się z karmieniem z tej piersi do czasu wyjaśnienia, co się dzieje. a obejrzyj Alicję czy nie ma jakichś pleśniawek w ustach.

Leyna a jak taka pleśniawka wyglada:oo2: :baffled:, bo ja nie mam pojecia:no: , poza tym czy mała miałby jakieś dolegliwości, gdyby były te pleśniawki?:confused: :baffled:

reklama
RENEE sorki że się wtrące ja miałam taki problem około miesiąc po urodzeniu Przemcia,pleśniawki miał w buzi w postaci białego nalotu, z tego co pamiętam położna kazała kupić aftin i smarować po jedzeniu zawsze,zniknęło po kilku dniach.U niego "objawiało" się to wymiotami po jedzeniu.

Do góry